|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Re: А после...
[re: ivz]
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 20.02.09 19:24 |
|
Е, в случая Охлюва си заслужава адмирациите.
| |
|
Ами ако просто читателят е нарекъл произведението "боклук" без да се аргументира, най-разумното поведение за автора е да не обърне внимание на "критиката". Виж ако има аргументи, тогава е редно да ги премисли, даже и да не е съгласен с тях.
| |
Тема
|
[re: Kopo]
|
|
Автор |
glig_an (единак) |
Публикувано | 21.02.09 10:08 |
|
а бе Коро , тая тема що така се изчисти? таман я изчетох до край. сефте виждам някой да чисти?!!
докат не са я заключили - статията е много вярна. има автори които не се оплакват и
за друг път. пришпорват ме да тръгвам ама нахали
Вярвам без да вярвам.
| |
Тема
|
[re: glig_an]
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 21.02.09 10:38 |
|
Принципно уважавам личната свобода, както и правото на всеки сляпо вярващ в интернет-анонимността да се държи като олигофрен, но да ти се струва, че малко преиграваш?
| |
|
Хм... да наречеш обективно "боклук" можеш само това, което е надраскано на стената в тоалетната.
Да наречеш "боклук" творба на почти никъде непубликувал автор вече говори за възпитание. Все пак ничие творчество не започва с шедьоври. Така, че ако авторът е по-чувствителен - може и завинаги да се откаже от писането. А да има заложби.
Но до наречеш "боклук" творба на някой, дето е публикувал къде ли не по света и нас, затрупан с награди и т. н., вече е вариация на ганьовското "Ти знайш'ли кой съм!" (разбирай - "К'во от'туй че са ти пускали къде ли не, к'во от'туй че някой си та награжда'ал - аз мо'а само с една дума да ти кажа, че туй нищо не струва за мене - пишеш боклуци! И ти нищо не мо'иш да напра'иш! 'Начи к'ъв съм велик, а!)
И в първия и във втория случай всеки, на който някоя творба не му хареса, може да си го каже просто така: "Не ми хареса!" Или "Никак не ми хареса". А ако наистина му се критикува - съвсем спокойно може да си обясни защо това и онова не му е харесало. С думи прости.
Само че така никой няма да му обърне внимание.
"Боклук" и останалите гръмки етикети всъщност са израз на желанието на гамена да се изживява като критик
И са не оценки за творба, а диагноза за оценяващия.
Si deus pro nobis, quis contra nos?Редактирано от EugenVonHakenkreuz на 22.02.09 13:55.
| |
|
Джимец, я 'земи прочети написаното от армидриймър. Макар че ти си писател, не си читател, но все пак може би евентуално случайно и погрешка нещичко от написаното там да проникне през бронята от "купища награди и публикации къде ли не".
Редактирано от Kopo на 22.02.09 14:25.
| |
Тема
|
[re: Kopo]
|
|
Автор |
glig_an (единак) |
Публикувано | 22.02.09 17:27 |
|
абсолютно прав. , но наистина трябваше да тръгвам. не можах да довърша мисълта си, значи не е важно.
със следващото съвсем преигравам:
опирайки се на епистемологията за вербализацията на мисълта, стигам до извода, че посетителите на клуба не владеят методите на евристиката.
ха сега познай защо се правя на олигофрен?
Вярвам без да вярвам.
| |
Тема
|
[re: glig_an]
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 22.02.09 18:03 |
|
1) За да влезеш в тон с охлоса
2) Забавно ти е.
3) Иде ти отвътре.
| |
|
Говорех фигуративно, разбира се. Става въпрос за случаи, в които хората масово не харесват нещо, със всичките си аргументи (и причини) за това.
"Така е в живота - довери се и ще те предадат, не се доверявай и ще предадеш сам себе си."
| |
|
Мдам. При всички случаи, независимо дали читателя е приложил аргументи или не - той има право на мнение. И ако автора се засегне от каквото и да е мнение - значи е горделив човек. А още във втори клас ни учеха, че горделивостта, за разлика от гордостта, в лошо качество :) А ако мнението е имало и аргументи - още по-зле. И да се върнем на думата - Пощаков и добре да пишеше - след коментара му, който прочетох в блога на Копо - ми е ясно, че е горделив. А тъй като (според мен) пише зле - значи е въздух под налягане. Тримата му фена в тоя форум да си ядат ушите :) (Което може да не е лошо пожелание - някои хора обичат уши) :) :)
It is literally true that you can succeed best and quickest by helping others to succeed.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|