Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:26 06.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Re: 6 киланови [re: METHOD]  
Автор Mиpa_M (мацка)
Публикувано03.10.11 13:29

Той е як мъжага този, не го гледай.

Ако не греша, едно време из клуба защитаваше тезата, че не е нормално да се отслабва чрез ограничаване на яденето. Само дето не знаеше как да се регулира обмяната на веществата така, че без ограничаване и спорт да не се надебелява.
Но може и да не помня правилно, не ми се търси.

Редактирано от Mиpa_M на 03.10.11 13:30.

Тема Re: 6 киланови [re: Mиpa_M]  
Автор Blake (ветеран)
Публикувано03.10.11 13:50

Че съм голям - голям съм (в момента 123 кг, 1.93 м)

А за неограничаването - няма как да се съглася от раз - не може да ядеш като свиня, и да искаш да отслабнеш :) Важното е да се яде С МЯРКА, а не да се ограничава човек. И най-вече - за да върви всичко както си трябва - човек трябва да си угажда от време на време, иначе няма да издържи психически.

А иначе, по спомени, това, за което говориш, че съм защитавал - имах идеята, че щом има хора, които ядат на корем, не спортуват, и въпреки това са като клечки, то тогава има начин тялото да се справи с излишната енергия. Щом като едно тяло може, защо да не могат всички? Явно трябва по някакъв начин да се "препрограмира" мозъка, за да става каквото трябва.

Автор Blake (ветеран)
Публикувано03.10.11 13:53

Еми ям си - от опит съм установил, че "гладните" диети не водят до продължителен резултат - може и да свалиш нещо, ама после си го качваш. А при мене е по-друго - като свикнеш да ядеш каквото и както трябва, и резултата си стои, изпускаш го само в периоди на яко освинване (както направих това лято - качих 4-5 кг), ама ето на, за месец горе-долу съм ги възстановил...

Иначе - досега пак си закусвах същото, на обяд - първо, второ и трето (сега само първо + трето), вечеря - пак ядях, ама по повече. Така че засега съм намалил яденето с да кажем 30%, ама пък си угаждам на душата за което...

Тема Re: 6 киланови [re: Blake]  
Автор Mиpa_M (мацка)
Публикувано03.10.11 14:05

В отговор на:

А иначе, по спомени, това, за което говориш, че съм защитавал - имах идеята, че щом има хора, които ядат на корем, не спортуват, и въпреки това са като клечки, то тогава има начин тялото да се справи с излишната енергия. Щом като едно тяло може, защо да не могат всички? Явно трябва по някакъв начин да се "препрограмира" мозъка, за да става каквото трябва.

Да, наистина нещо такова беше. Но ми е останал и спомен, може да е грешен, че тогава беше върл противник на ограничаването (сега ясно, че не си).

Редактирано от Mиpa_M на 03.10.11 14:09.

Тема Re: 6 киланови [re: Mиpa_M]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано03.10.11 14:51

Еми той пише че не ограничава, но всъщност това прави. Въпрос на ... граматика.
И аз го помня Блейк :-)))
И е прав в идеята си. Аз съм така. В момента, от месеци яко папкам, а не мръдвам на кила и обем. Всъщност винаги тялото ми е зависело не толкова от приема на храна и от физическа активност, а основно от ...настроение да го наречем.
Миналата седмица като правих супата, ми подейства очистително. Усещането е за вътрешна чистота и кожата ми се подобри.

Тема Re: 6 киланови [re: ha!]  
Автор Blake (ветеран)
Публикувано03.10.11 15:51

Сега, да уточним какво е ограничение и какво не

Едно е да хапваш малко по-малко, отколкото си го правил досега, друго е да "хапваш" по 5 фъстъка, 100 грама месо е една краставица на ден, нали?

Първото, както може всеки да установи, гарантира едно нормално във физиологически и психически аспект съществуване, другото си е 100% глад, който освен, че може да ти докара сериозни здравословни и психически проблеми, не върши никаква работа. Демек, ако генерализираме, че на човек му трябват 2000 ккал на ден, 1600 не са чак такова ограничение, но виж 800 вече са.

Писах преди малко, че си хапвам (и пийвам) доста добре, просто не еколкото преди го правех. Като казвам "пийвах" - 4-5 бирички с подходящи мезета или 500 гр. водка + безалкохолно на корем присъстват поне 3-4 пъти месечно в "менюто" ми, но обикновено не ми се отразяват по никакъв начин. Ето преди два дена вечерях обилно с баница например, често ям и пица и т.н. Но винаги правя подобни неща внимателно, и ако случайно се освиня, на другия ден например гледам да компенсирам малко. Тайната на успеха е да свикнеш, че това ти е нормалния начин на ядене и пиене, без много пикове и спадове, щото другия вариант - продължително време малко ядене, и после яко наваксване - всички знаем до какво води

Тема Re: 6 киланови [re: Blake]  
Автор METHOD (peppermint)
Публикувано10.10.11 19:15

Успях Блейкчо, 69 кила съм! Малко със зор стават нещата, но няма как. Харесва ми така много повече от преди :)

Поздрави!

Автор lureno19 (brutal gore)
Публикувано11.10.11 00:46

Е защо трябваше да отслабваш, като при височина 1,80 си бил 75 кг? И аз съм толкова висок, от 65-66 кг лятото сега отслабнах до 60 кг, защото се върнах от дълга отпуска и сега в работата нямам време да обядвам, не ми се дава възможност. Според мен при тая височина трябва да съм минимум 70 кг и само заради това възнамерявам или да се скарам с шефовете или да напусна тъпата работа, която освен болести нищо друго не ми носи. Нещата отиват към анорексия. А тия 69 кг според мен са малко за 1,80, ако можеш си върни старите килограми. Аз бях достигнал 70 и пак ми се виждаха малко. Брат ми е по-нисък с 2 см (1,78) и е 77 кг, а най-добре изглеждаше когато беше 90, но реши че е много напълнял. За височина 1,80 см килограмите трябва да са повече от 70.

Тема Re: 6 киланови [re: lureno19]  
Автор METHOD (peppermint)
Публикувано11.10.11 09:11

Много ми беше станал голям корема човек, като вляза в колата и седна ми пречеше

По принцип не възразявам за това, което казваш, но на мене структурата на тЕлото ми е като за тия килограми, въпреки височината.

Но 60 кг вече ми се вижда прекалено! Това, е колкото 2 торби цимент и малко!

Така.

Всекидневно плуване, плюс сауна, както говорихме по-горе. За съжаление вече за колело не става, но сега като гледам през прозореца от запад се вижда небето и може и да може да разчитаме на по-хубаво и сухо време. Иска ми се поне още няколко пъти да покарам тази година. Колелото е голЕма работа ще знаете.
Храненето е нормално, но в намалени количества, включил съм ядки и сушени плодове, действат отлично на храносмилателната система.

Хубав ден!

Автор Blake (ветеран)
Публикувано11.10.11 10:06

Еми честито, сега остава и да ги задържиш

Аз вече 3-та седмица се въртя м/у 122 и 123, ама не си давам чак много зор...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.