|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
ахм мога да ти кажа на капкомери колко изпива, не знам какво ползваш - 3-4 капкомера на по малко интервали
по коремчето му се познава наяло ли се е, понапълва се
докато иска да ядде му даваш с други думи
после го слагаш на тоопло
може и да го държиш, нищо лошо, свиква с телесната ти температура и кротува
ако на пипане е със студени лапички - на всяка цена трябва да го стоплиш, гушни го и т.н.
| |
Тема
|
Re: Намерено изхвърлено новородено коте
[re: CAT-O-NlNE-TAlLS]
|
|
Автор | Cнeжaнka (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.06.05 16:51 |
|
Не смятам че ветеринарите говорят глупости. И аз съм готова на спор по въпроса за млякото. Лично моята котка получи растройство от краве прясно мляко, така че съм жив свидетел. Освен това съм отгледала 8 новородени кученца, които също не съм хранила с краве мляко за хора а с адаптирано сухо мляко за бебета. Това че някъде са умрели някакви котета за мен не може да бъде признак че всички котета ще умират. ОК, щом Р.Р. е започнала да го храни с краве мляко - нека го наблюдава, но при първи симтоми на разствойство мисля че трябва да го смени. Също така съм убедена, ама твърдо убудена, че кравето прясно мляко е много по-бедно на каквото и да е отколкото адаптираното сухо мляко което е обогатено с нужните витамини и други дабавки.
Р.Р. за изакването - масажирай го по коремчето. След като го нахраниш го вземи в скута си, и започни с пръсти да го масажираш по коремчето, Това би трябвало да го накара да се изака. Също е добра идеята с влажен памук да го търкаш по дупето - това стимулира ходенето по голяма нужда.
Засъхналото пъпче не го пипай - самичко ще падне. Щом казваш че след нахранване продължава да плаче значи или е гладно или му е студено. Дръж го в ръцете си за да го стоплиш, а и така ще чуства топлината ти и мисля че ще заспи.
Новородените котета когато се насучат се гушват при корема на майката и заспиват. Спят средно половин час, събуждат се и пак търсят да бозаят. Знам че ти не можеш да го храниш толкова често, но искрено желая малкото да има късмет и да оцелее въпреки липсата на рождената си майка.
| |
Тема
|
[re: P.P]
|
|
Автор |
PanTer () |
Публикувано | 21.06.05 16:54 |
|
Здравей колежке (ако не се лъжа), ето малко инфо и от мен.
С намокрено с топла вода памуче обтривай леко коремчето на малкото с въртеливи движение и съвсем лек натиск. Както и дупето. Трябва да го изакаш (и изпишкваш) редовно, защото няма да оцелее.
Щом не е паднало пъпчето значи наистина е съвсем мъничко. Не го пипай. Като падне го следи за ранички, ако трябва го туширай съвсем леко с йод.
Огледай цялото мъниче - ако кожата му е чиста, очите, учите и дупето - също спокойно го занеси у дома си. Да се надяваме, че котката поне ще го топли ако не друго, защото малкото има огромна нужда и от топлина. Все пак нейното присъствие трябва да му действа успокояващо.
За очетата - трябва да стои на полутъмно място докато прогледне, че и няколко дни след това. Ако очичките не ти се струват добр ги промивай с памуче, натопено в отвара от лайка с нормална температура, прясно сварена и прецедена за да не му падне от лайката в очетата.
Отиди до ветеринарите и си поискай специално мляко заместител на котешкото. Кравето не е добре дори за човешките бебета да не говорим за котешките. Ако не можеш все пак не е болка за умиране - и с краве мляко са оцелявали котета. Ветеринарят ще ти каже колко често и в какво количество да храниш малкото.
Коремчето на малкото трябва да е леко издуто и мекичко. По това ще знаеш, че се справяш добре. Трябва да заспива след като се наяде и да не плаче. Иначе има нужда да бъде гушкано, контакта е много важен за него.
Ами май това се сещам за момента.
Успех!
Редактирано от PanTer на 21.06.05 16:57.
| |
|
Това е голяма котка или поне не новородено. Логично е да получи в началото разстройство и обясних защо. Това растройство не продължава повече от ден и е безвредно. Абсолютно безвредно. Чесно да ти кажа не съм чела съдържанието на адаптираното мялко но щом децата получават колики и запек - не става. Това че 2-3 котета са се подули нищо не било ... напротив. Нещо е. И още нещо, кученцата са много по различни от котетата защото нямат нужда от разтриване на коремчетата и ходят по лесно до тоалетна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
titikaka (kotkarka) |
Публикувано | 21.06.05 17:11 |
|
може и с лампа да то топлиш- като пиленце...
| |
|
грешка-до 1 месец майката кучка изхожда малките.
The brave are always the first to die
| |
Тема
|
Относно млякото!
[re: PanTer]
|
|
Автор | Josefine (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.06.05 17:31 |
|
Мнения има най-разли4ни,а и опитът ни явно се разли4ава.Аз накратко ще споделя нещо за моя-наскоро отгледах от слепи4ко малко писан4е и за 2 месеца нямаше никакъв проблем с най-обикновено прясно мляко,на MEGGLE,стерилизирано,хомогенизирано,3,2 процента масленост.Даже и да се продриска за 1-2 дни,стомах4ето му ще привикне бързо,както се слу4и с ве4е бившето наше коте.Израсна с обикновено мляко игриво,здраво,сладко и палаво...Не оспорвам,4е някои могат да имат и разли4ен опит в това отношение,ама не усложнявате ли малко нещата-ако про4ете някой как се гледа малко коте и веднага ще се откаже или поне е възможно силно да се разколебае... 
| |
Тема
|
|
|
Автор | Гнидa (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.06.05 17:45 |
|
МОЕ Е!!!???
| |
|
Преди месец имаше тема с 4 котета, прогледнали. След тези съвети със сухо мляко оцеля само 1. При положение че шанса им е бил над 90% да оцелеят. Тогава не спорех, реших че сигурно разбират хората, и още съжалявам макар че не съм ги виждала. А те бяха даже прогледнали вече. Имаше и едно малко коте във едуин друг форум. И то умря. Пак преди месец и нещо два месеца. Та и 4 са хранени със сухо мляко или адаптирано такова. Не знам но определно запека не е добър за коте. По добре разстройство макар че никога не е толкова страшно ако няма инфекция. А тя няма да стане при хранене с нормално мляко.
| |
Тема
|
[re: PanTer]
|
|
Автор |
P.P (новак) |
Публикувано | 21.06.05 18:23 |
|
PanTer, не ке лъжеш и ти благодаря за помоща и в този клуб
Прави сте в момента в който го гушна се успокоява и заспива / то можело и с една ръка да работи ама койти е знаел/ .
"Величието на някои неща се състои не толкова в размерите,колкото в навременността им"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|