Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:53 09.11.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на заведенията
*Кратък преглед

Тема в Да Хаус не връщат рестонови  
Авторoddda (Нерегистриран)
Публикувано03.06.04 11:09

в Да Хаус в Младост-1 сервитьорките не ти връщат цялото ресто. те си взимат толкова, колкото са преценили, че им се полага за бакшиш. закръглят по тяхно осмотрение. например имаш сметка 4,10 и даваш 5,00 и те не ти връщат. аз предпочитат да ми върнат, а ако съм доволен, да им оставя каквото преценя, може и повече да е от това, което те си взимат, ама да ме правят на бунак не ме кефи.

Тема Re: в Да Хаус не връщат рестонови [re: oddda]  
Автор METHOD (логистик)
Публикувано05.06.04 16:56

Съглеждам следното поведение сред широките народни софийски маси - правят се на велики тарикати, мислители,философи, бизнесмени, бизнесдами, др. величия, футболисти, програмисти и незнам си кви си там полубожества, които посират форума с изцепките си за невърнато ресто - ми като не ти върнат рестото искай си го бе мама му стара, да нямаш сливи в устата или просто те е срам? Ако не си го поискаш, никога няма да ти го върнат, пък и един малък бакшиш не е края на света, струва ми се
И въобще позьорството из столичните заведения е такова смешно, но широко разпространено явление, че аз не искам да съм онзи, който ще го анализира.

Пролетарии всех стран соединяйтесь!

Тема Re: в Да Хаус не връщат рестонови [re: oddda]  
Автор Диaнa (отсъстваща)
Публикувано05.06.04 19:04

Мда, и аз пуснах почти същата тема относно КФС. То да бяха само един или двама...Ей скоро в "Уго" на "Витошка" ми се случи същото. Нагли същества, брей!...

Кой каквото ще да казва,
ала умна съм глава.
Май ушите ми са дълги,
но беда не е това!

Тема Re: в Да Хаус не връщат ресто [re: oddda]  
Автор lagodko (-#-)
Публикувано07.06.04 14:58

Защо отивате в заведение като нямате достатъчно пари, бе. В крайна сметка България е от страните в света, в които е прието да се оставя ресто. Даже тук е много разтегливо понятието "колко". В една Франция е прието да се оставят поне 10 %. Кога за последен път си оставял ресто от 6 лв на обикновена сметка от 60 лв ?????
Иначе в бакалията връщат до стотинка .......

Тема Re: в Да Хаус не връщат рестонови [re: lagodko]  
Авторpsy__ (Нерегистриран)
Публикувано08.06.04 13:59

Takova neshto kato prieto nqma. Kato si dovolen ostavqsh bakshish kato ne si ne ostavqsh. Izobshto ne trqbva da se chustvam dlyjen da ostavq na vsqka cena. Parite sa si moi az si znam kak si gi izkarvam az precenqvam na koi she gi davam i na koi nqma taka che tiq izkazvaniq che kolko bilo to da ostavish edi kolko si resto sa pylna prostotiq. Az tiq pari ne sam gi nameril na ulicata i she si precena dali iskam i dali zaslujavat da im ostavq bakshish.

Тема Re: в Да Хаус не връщат рестонови [re: psy__]  
Автор stefandimitrov (мълчалив)
Публикувано14.06.04 23:11

Абсолютно съгласен съм!

Хич и не мога да се почувствам длъжен да оставя бакшиш на някоя сервитьорка, дето е сърдита на целия свят. Да не говорим пък, като почнат оправдания от вида "Аз не съм на заплата, а само на бакшиши!". Много са ми смешни!

Срамна работа няма, но никой не е виновен на такива екземпляри, че не стават за друго.

Не че няма и готини и приятни сервитьори и сервитьорки. А пък за тях много се съмнявам, че ще останат без бакшиш, та ако ще да връщат и до стотинка.

А за хората, които смятат, че си длъжен винаги да оставиш бакшиш, моят опит показва, че това най-често са хора, избиващи комплекси, свързани с парите!

Тема Re: Що ли не съм изненадан. . .(бт)нови [re: oddda]  
Автор Mитpaндиp (Странник сив)
Публикувано15.06.04 00:08

.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.