Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:23 13.07.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на услугите
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Отг: Ne Xodete v chuzbina, che tuk losho ama tam dнови [re: Vorbis]  
Автор Poruchik Lukash ()
Публикувано27.04.99 02:48

Vorbis,Vorbis,kato ti gledam nick-a i ti cheta prikazkite,uredil si se GURU na niakoia sekta. Toi i onzi,originalnia,dobre si ia karashe. Haide da mi odiasnish kade rabotish i kolko izkarvash,che si karash takav kupon Shtoto az dosta sam pouchil,dosta sam porabotil,na dosta mesta iz sveta,minaval sam za edin ot dobrite v radotata si,ama sam izpral edna planina mrasni chorapi. Ako shvanah pravilno si v iujna Afrika,da ne si sin na Veska Medjedieva be? A che tiia deto swe oplakvat sa galfoni si prav,stoiat po cial den pred PC-to,chudiat se kva glupost da napraviat, i posle shto niamali pari.Niama i da imat. I drugo shte ti kaja.Mnogo pati sam se vrashtal tuk i nikoga ne sam sajaliaval,i pak shte zaminavam,i pak shte se varashtam,ama tova shte go razberesh kato porasnesh. Haide,chao,i umnata P.S.Srednata zaplata v BG e 200DM

Тема Poruchik Lukash-dobre e che ima i takiva kato tebнови [re: Vorbis]  
Автор ZE ()
Публикувано27.04.99 04:14

inace v bg octana samo "elita" na naciiata

Тема Poruchik Lukashнови [re: Vorbis]  
Автор Vorbis ()
Публикувано27.04.99 12:38

Zdrave zelaem Poruchik, Ti vorbis ne go misli, az imam da poziveia za da go dokaram do negovata briliantna visota v choveshkia cinizam, oshte ne moga da razlichavam "conceptualnata istina " ot drugata .. ako se seshtash znamenitoto mu obiasnenie... no shte se naucha (I hope) Chudish se kade rabotia i kakvo pravia (kato ti gledam chasa na zapisvaneto si niakade po america, a ako e v USA ili Canada si na nai hubavia consumerski pangal. I tam moze da se zivee no s zaplata se zivee kato proletariat. Dori s shchitanata za "atractivna" startup zaplata ot $70000 v NY machno shte si zivee koito i da e kato men. verno neshtata sa po-eftini, mi az kato ne se valnuvam ot neshta i ne mislia che shte sedna da si broia stotinkite za da si izplashtam BMW -to, prosto ne se valnuvam ot takiva raboti a ot udobstva, zabavlenia i udovolstvia. Ne che sam bezotgovoren prahostnik, no predpochitam nikoi da mi sabira pere i sushi chorapite (ili vinagi da imam novi, kakto obicham na posledak - chorapite - konsumativ, mnogo got iniciativa) otkolkoto da se izhvarliam. Ta az neshto se razdrankah za life-style, a to vsashtnost e mnogo prosto. Tuk (in SA) neshtata sa uredeni za po-bedni hora. Povecheto secretarki, schetovoditelki i drugi takiva naistina gi gledat mazete im a te si harchat celite zaplati za BMW naprimer (tova tuk e mania, mai i v america si padat po nemski koli, ama tova si e tiahna bolest) no tezi koito ne go praviat a predpochitat po-got zivot kato po-prioritetno pero v budjeta mogat naistina da si sasredotochat po kefovete. Mi v USA kakto sam sviknal na 2 salmona i sushi za sabotna zakusko - obiad me odirat kato che li bashta mi e sheih a az sam parvi sin, tuk prosto the same e po - joba na vseki. Mi az iam samo v restoranti zashtoto ne che ne obozavam da gotvia, a za time saving (mrazia da pazaruvam) i che e po-eftitno. Neshtastnite americanci da idat v restoran im e kato udar v budjeta ili sabitie za tehnite obiknovenni devoiki. Prosto tuk ne e taka. Vsichko e mnogo po-dostapno. Mi zashto v USA povecheto saprugi perat gladiat i dori hvarliat bokluka? Ot kakto sam bil na 6 godini sam kazal che bolkuk ne hvarliam, akok shte zivot da razviie. NE e maitap tova, i chinii ne mia (vednaz biah zakasal v BG, vsichki chinii biaha svarshili i 2 sedmici niamashe koi da gi izmie. ta ziveeiki v komunisticheski blok zaedno s hlebarkite seprinudih da podpahna malko heshta pod vratata na kuhniata za da ne palzi zivota na vanka. Napravo Darvin da mi zavidi kak ot mrasni chinii takava flora i fauna razvadih... No kakvoda se pravi Principi. V kraia na kraishtata gi izhvarlih i tova beshe.) ta taka tuk po "divata" africa si ziveem, v america sa americanci (mrasni agresori BTW) i se kriat 1 mesec v mazeto da ne videli sasedite che tazi godina ne mogli da si pozvoliat da idat na pochivka... :) mi ludi vsiakakvi. Inache vizda se che si obrazovan i s obshta kultura chovek (e tova e machno naistina - s povecheto taka narecheni Consumary ako ne mozesh da govorish za outdoors i sport - niama za kakvo da si govorish) - znaesh who Vorbis is naprimer :) ne znam kakvo rabotish - az v chuzbina za parvi pat rabotia za zaplata, goliam rahat e - firmata se grizi za vsichko (dori za GYM subscriptiona mi - be tia hora naistina dadoha $800 za nego, iavno im triabvam v dobra forma i zdrave) v America ne zanam kak e - imam i sviastno zvuchashti kolegi ot tam no te sa ot osnovatelite na businessa. s rabotnicite e po-machno da se govori - vseki postoianno CYA (cover your ass) i gleda da ne bi niakoi da mu vzeme promociata. tam tova e vazno - tuka ne. rabotia dokato mi haresva v tova miasto - kato ne se kafia poveche - chao i tova e. Ama na segashnata mi rabota prosto e kef, az sam nai-glupavia - tochno kakto obicham. :) "Shtoto az dosta sam pouchil,dosta sam porabotil,na dosta mesta iz sveta,minaval sam za edin ot dobrite v radotata si,ama sam izpral edna planina mrasni chorapi." E tova veche ne go razbrah - kak taka em si dobar, em chorapi.... Obiasni please (ako ne stroish neshto v pustiniata kadeto niama prisluga da, ama inache zashto...) Veska Medjedieva - de da biah, tia zenata si e dobre sigurno. ako biah shtiah da si karam S320 cabria as it use to be, a ne niakakvo tapo AUDI kakto za sazelenie e. Ama mrasnicite mu bezsramni mu iskat 1/2 milion tuka na voziloto , koeto s zaplata e machno, no rabotia po vaprosa... "A che tiia deto swe oplakvat sa galfoni si prav,stoiat po cial den pred PC-to,chudiat se kva glupost da napraviat, i posle shto niamali pari" A e tova mi haresa - kazi im go na tia mranliovci, deto sedat na keyborda i tochat sopoli i se oplakvat ot samota.. mi v BG ot magazina li si namiraha priatelite? A inache i az minavam vseki pat kato sam kam Evropa prez BG, ama tova obsluzvane ... i tia gadove na mitnicata...losho mi stava dokato go svikna. Inache servica ot chasni firmi za koli e gotin. Otivam i te si me chakat s vozilceto za $26 insuranse inclusive. Mi az poveche nikoga AVIS v BG da ziveiat horata deto misliat kak da napraviat business a ne moshengia. Mnogo mi e got v BG, ama e malko skapichko, kak da izkarash kato normalen chovek s po malko $150 na den ne znam, a az gore dolu malko poveche ot polovin den rabotia za tezi pari, neshto tam ne se zivee tolkova eftino veche.. Inache horata sa vrahta. Mnogo si haresvam priatelite - koito me pomniat de- da sa mi zivi i zdravi. Vinagi shte minavam ot tam i shte se kefia (dano da se naucha da izkarvam poveche ot 2 weeks na kup) che cell phone covarage niama, interneta e baven (no se vkluchvash za 15 min - bravo na horata deto go praviat) samo deto mrasnite mitnichari ti kazvat: "a gospodine, vie ste balgarin, ia si platete edno mito i VAT na computara i telephona" Be chakaite be hora az samo minavam - nishto nali ste balgarin - e tuka veche namrazvam tozi fakt i poveche ne patuvam s BG pasport. Plashtam si vizichka za BG i kato bial chovek - chuzdenec si otivam v milata rodina. Kak si ostana tova v BG chuzdencite sa hora a sobstvenite ti sagrazdani - shit. e aide az pak se razpisah, a inache Lukash, dropni mi line or two on my e-mail, will enjoy to know you (if you don't hate me already) Aide bye, Priatno ziveene na vsichki.. :) i pomnete "I nevezestvoto e griah" Ossory - Book VII Vers. IV aie...

Тема Отг: Za Vorbisнови [re: Vorbis]  
Автор Mango ()
Публикувано27.04.99 19:26

Shefe, zabrawi da kazesch kolko procenta ot naselenieto tam pri teb imat sustiq standart kato tebe i kolko e normalnata zaplata tam. Wse pak celta na tozi forum ne e da se samoiztukwame, puk i powqrwaj mi nqma nikakwa razlika mezdu "popreuwelichena","preuwelichena", i "uzasno preuwelichena" istoriq za stranichniq nabludatel. Zasto se opitwash da luzesh horata che w UAR e po-hubawo wizdash li ot statite i ewropa. Wsichko e otnositelno - ako imash dastatuchno pari i w BG ste ti se widi hubawo. Moq suwet e karaj si AUDIto, peri si chorapite, i polzuwaj rubrikata obsti mneniq za istorijte si! Mango ciganina

Тема Отг: Za Mangoнови [re: Vorbis]  
Автор Vorbis ()
Публикувано27.04.99 20:16

Pravilno Mango, na greshno miasto sam se razdrankal - prosti mi. Inache ot kade da znam kakva e srednata zaplata v UAR? Tuk e moze bi nai-machno da oceleesh kato bial chovek poradi shovinizma i rasizma na upravliavashtite. Dori ima i taka narechenite "affirmative actions " koito kazvat che ako iskash da poluchish contract or pravitelstvoto triabva kompaniata da ti e sobstvenost na cherni ili che ako si s ednakav uspeh s cheren - chernia shte bade predpocheten - be kakvo da obiasniavam - rasism. Nikoga ne sam kazal che v Evropa e po-losho tuk ako umirash - umirash, che se grizat za tezi koito mogat da plashtat - grizat se no takova vsenarodno dobruvane kato v lubimata mi UK ne moze i duma da stava. samo che, SAMO CHE, tova koeto kazvam e che tuk s startup zaplata moze da se zivee, dokato v USA i Evropa shte triabva da si peresh chorapite. Tova e razlikata - tuk mozesh da si pozvolish poveche otkolkoto v USA ili Evropa. Minesh li srednata klasa na prihodi - i duma ne moze da stava za sravnenie The boss is boss in Europe i USA. SAmo edin posleden comentar (s izvinenie - prav si che ne e tuka miastoto za drankanicite mi) tuk v RSA ima zakon koito kazva che na chovek mu e zabraneno da si palni sam kolata s benzin po benzinostanciite. - E tova e kef, beleive me. Inache sazeliavam oshte vednaz za izpolzvaneto na tubrikata ne po prednaznachenie. Ne znam zashto se interesuvash ot srednite danni - no tuk mai belite zeni ne rabotiat. (sredno statisticheskata biala zena) - za chernite poniatie si niamam, sorry ok izvinih se i se maham chao Mango da si ziv i zdrav. (BTW ti kade si kato geogravsko polozenie)?

Тема Дупл: Отг: Za Mangoнови [re: Vorbis]  
Автор Poruchik Lukash ()
Публикувано27.04.99 21:25

Ne se kahari,vseki greshi/za miastoto de/ Vij sega,iavno spora ni e na tema higiena.Az lichno hikoga ne sam se pravil na sazdatelia i ne sam zabarkval parvichnia bulion v kuhnenskata si mivka. A shto se otnasia do chorapite,pera si gi,kvo da pravish nostalgia.Imam edni ot soc.vremeto na "Fazan"Rousse i mi e mnogo ghubavo kato si gi obuvam. Karaio si AUDI-to/as LADA sam karal,che ne se oplakvam/i ne misli mnogo za S klasi,che ot tan se priniziava duha. Hto se otnasia do mestonahojdenieto mi,ne sam v USA,ponastoiashtem sam v A-dam/NL,no drugata sedmica se pribiram v BG i mnogo go chakam poletcheto,pa bilo to i s KLM a ne s chastniat mi samolet.Obiasnenieto za vremeto e che prez dinia ne mi e do DIR.BG-ta,triabva da se izkarvat pari za hliad i salam i tok tame za niakoi restourant.Kvo da se pravi trudova klasa sme. Shto se otnasia do USA,v NY ima takav praznik/stiga da znaesdh kade da go namerish/,che SUNCITY izglejda kato babeshki kurort,kakavto si e.Viarvai mi,znam az. Otnosno cigancheto,ne se izjiviavai kato administrator,pls.Za tazi rabota ima dvama deto sa go napravili tova miasto,ako neshto ne im haresva te shte si kajat.Pak i kade po dobro miastio ot"Cherniat spisak" za takav razgovor. Mnogo pozdravi,az se pribiram,nali znaesh shopska.chushka biurek,takiva razni raboti. I kv'ot varvi s tiah de,ABSOLUT se prodava navsiakade. S uvajenie:Poruchik Lukash

Тема Отг: diskusia !нови [re: Vorbis]  
Автор Poruchik Lukash ()
Публикувано28.04.99 04:59

aman ot tebe be.neznam ka'v doktor si,ama iavno tozi deto ti ia e daval tazi titla,sigurno sega go darjat na 4-ti kilometar. Jako,Cvetane/ne vi poznavam,sorry/vzemete niakakvo otnoshenie.I az ne sam mnogo nared,ama tozi si za triene,ili za zatvariane,znam li. s uvajenie:Poruchik Lukash

Тема diskusiqнови [re: Vorbis]  
Автор Mango ()
Публикувано28.04.99 10:26

Tazi diskusiq naj-setne wze da se doblizawa do temata. Wse pak imajte predwid che tazi rubrika se chete ne samo ot takiwa deto sa se iznesli (BTW i az sum ot tazi grupa). Prosto se draznq kato nqkoj zapochne da se oplakwa kak kabno bilo wun ama toj gerojski izdurzal. Razbira se ne biwa da minawame i w drugata krajnost, stoto wsichki koito sa bili nawun znaqt kolko trudno e da se skochi nad srednata klasa - naj-weche che ne mozesh da bachkasch za nqkogo i da si mnogo nad-stednoto niwo. A az se interesuwam za RSA zastoto zasega ne znam mnogo, oswen che ima zulusi:) Nisto chudno nqkoj den da si naprawq edna razhodka do tam.

Тема Отг: Ne Xodete v chuzbina, che tuk losho ama tam d [re: Vorbis]  
Автор chicago.BG ()
Публикувано29.04.99 01:25

Zdrasti Vorbis !!! Za parvi put prez zivota si syadam pred compyter.Dori ne sam siguren dali shte moga da publikuvam tova koeto pisha.Zatova za sega samo s dva reda: mnogo si prav bratko emigrante,no ne im se vyarva na onezi koito ne sa go izpitali. CHICAGO BG

Тема Отг: Ne Xodete v chuzbina, che tuk losho ama tam dнови [re: Vorbis]  
Автор nataly ()
Публикувано29.04.99 02:46

iskam samo da se obxrna kxm tiya deto se pravyat na mnogo otvoreni po vsichki vxprosi-emi are vas da vi vidya k'vo shte napravite kato emigranti i dali nyama da hlenchite...Mnogo mi se iska da vi vidya v chujbina ama ne na ekskurziya ili po rabota a otnachalo....da spite na zemyata shtoto nyamate pari za legla, da yadete nek'vi krenvirshi deto i kuchetata ne gi i poglejdat ili samo zahar za energiya...moga da prodxljavam da izrejdam podobni raboti oshte 1 chas, no ima li smisxl!?Ta kato mineta prez vsichki tiya neshta togava shte vi didya k'vi mxje ste...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.