Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:25 08.07.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на услугите
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Магазини "Зора" - много внимавайтенови  
АвторBъзмyтeнa (Нерегистриран)
Публикувано26.12.07 15:47

Не мога да повярвам ,че тези магазини са паднали толкова ниско за някой друг лев.Случаят е следния: Отивам във въпростния магазин с желанието да си потърся готварска печка,малка ми трябва нямам много място спирам се на модел на CROWN -цената е добра ,размера ме устройва......обаче !!!! Любезен продавач ми съобщава ,че въпростноят уред се продава без токов кабел към него и общо взето повечето от предлаганите артикули са в подобна постоянна "промоция",разбирасе съвсем услужливо ми предлага да ми монтира същия срещу скромната сума от 15лв.Ами добре какво да се прави ли 15 лв.или търси си кой....... ще плащам.Пробата с въпросния кабел става пред мен ама ,моля ви се не се излагайте проба са 5 секунди.Пак с усмивка репликата е :"Видяхте че работи нали??!!" ами че де да знам той казва че е така пипам "Ама господине май че ток ме удари тука!!!!?"Аааааааааа не парнали сте се на реотана ,видяхте ли че работи.

нямам много време щели да затварят .Е добре отивам да плащам ,ама нямам ни стутинка в брой,но съм курназ имам си международна кредитна карта с нея ще си платя.Момичето на касата ме поглежда въпросително и казва"Госпожо ,печката може да платите с картата ,но 15лв. за кабела се плащат в брой"Как в брой питам аз .Ами на така в брой,ами сега добре че не съм сама намериха се от някъде 15лв.в дъщеря ми та платихме.Прибрахме си печката и искаме да я пуснем ,тя бие ток ама се тресе взимам на мъжа ми една джаджа мултицет му се вика и замервам 110 волта .Обадих им се казаха ми да съм си проверяла токовата инсталация .....с мъж електротехник странна работа.Та това ми е оплакването.Много внимавайте какво си купувате в тези магазаини мошенници са големи....,а аз трета седмица чакам някой от техния сервиз!!!

Тема Re: Магазини "Зора" - много внимавайтенови [re: Bъзмyтeнa]  
АвторDust (Нерегистриран)
Публикувано26.12.07 16:29

Току-що ходих до 2 от магазините. Няма да се впускам в подробности, защото ми скъсаха нервите. Ядат закуски по касите, облечени са с анцузи, неприветливи и махленски персонажи. Не си купих, това което търсех. Не защото го нямаше или защото цената не ме устройваше. Просто ме отвратиха с вялото си присъствие. Със сигурност няма да вляза повече в нито един от магазините им.

Тема Re: Магазини "Зора" - много внимавайтенови [re: Dust]  
Автор cлънчorлeд (узрял)
Публикувано26.12.07 18:23

Ние също бяхме там за печка(магазинът в Пловдив).Харесахме една,но ни предупредиха,че е без въпросния кабел.Спряхме се на друга,платихме с карта и всичко беше ОК,нямам оплаквания!

Welcome to the real world!

Тема Re: Магазини "Зора" - много внимавайтенови [re: cлънчorлeд]  
Авторвъзмyтeнa (Нерегистриран)
Публикувано27.12.07 11:34

Поне са ви обърнали внимание ,че е без кабел.Което е адски странно как може да е без кабел .Не ми се вярва така да е произведена ,а още по-подозрително е когато ми отказаха да плата и въпросният кабел с кредитна карта нямам квитанция даже за него ,нито касова бележка.

Тема За кабеланови [re: възмyтeнa]  
Автор Zelenikata ()
Публикувано27.12.07 21:17

Готварските печки се продават без кабел. От съображения за сигурност. Не само в България. В цяла Европа е така. Предполагам и в останалите части на света.

Автор Tъй, тъй... (Шашав)
Публикувано27.12.07 22:38

......обаче !!!! Любезен продавач ми съобщава ,че въпростноят уред се продава без токов кабел към него
Ти тъпа ли си или за първи път си търсиш в магазина печка?!?! Навсякъде готварските печки се продават БЕЗ кабел и той се монтира допълнително срещу съответната сума.

.....с мъж електротехник странна работа.
С мъж електротехник, пък си плащаш да ти го монтират кабела непознати... ХАХАХА... Дали всички тук са тъпи като теб, м?
Добър опит направи с постинга си, няма що.... ХАХАХА

Автордиkoбpaз (Нерегистриран)
Публикувано28.12.07 12:56

не всички печки са без кабел. примерно дипломат е точно в търсената категория малка + кабел + българска. т.е. надявам се да няма проблеми с части за нея. освен това е единствената марка която предлага малка печка с керамичен плот. така че лош шанс. да изберете непълен комплект уред.

уточняващ въпрос- издадоха ли документ за монтирането на кабела.
колкото и да е тъпо, но това е работа за правоспособен специалист- ел.техник.

Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано16.01.08 22:28

Аз също си купих Crown, и също така беше без кабел, и този ФАКТ го пише в документацията към печката. Т.е. кабела не е свален от хората на "Зора". Но пък аз съм квалифициран ел.техник, и сам си осигурих кабел, и си извърших монтажа, като съвсем внимателно проверих изолацията на кабела и зануляването на контакта. Все пак не аз ще готвя на нея... ;о) Но е задължително монтажа на кабела да се направи от квалифициран човек.

Продавача в магазина даде ли ви някакви гаранции за монтажа на кабела? Ако не - единствено можете да се оплачете на шефа му, щото тези 15 лева продавача ги е прибрал в джоба си. Най-вероятно поради немарливост е разменил жълтия кабел с някой от другите два цвята, или при стягането на скобата е пробил изолацията на кабела. И в двата случая трябва да се демонтира кабела, и да се монтира отново.

Плащането на печката и аз го извърших с кредитната си карта, но повечето неща предпочитам да плащам с нея, тъй като "Пощенска банка" автоматично ми прави и 90-дневна застраховка на покупките, които съм направил с картата. Така че при дефект, за който в магазина (и сервизния център) биха оспорили, че не се приема за гаранционен - ще имам на кого да се ожаля, за да ми защитят интересите.

П.С. Прочетете документацията към печката. Първото включване обикновено трябва да се прави без нищо в нея, при проветриво помещение за 30 мин на 250 градуса. Нормално е печката да издава пукащи звуци, съпроводени с леко пушене, докато обгорят реотаните. След това уреда се държи съвсем нормално.

Щирлиц

Редактирано от Щиpлиц на 16.01.08 22:31.

Тема Re: Ба си тъпотиятанови [re: Zelenikata]  
Авторcмor (Нерегистриран)
Публикувано19.01.08 04:01

Как ще продават ел уред без кабел за безопасност?Какво му е безопасното не ми стана ясно.

Тема Re: Ба си тъпотията [re: cмor]  
Автор justuser (непознат )
Публикувано19.01.08 17:27

Елементарно Уотсън. Някои фирми производителки, съобразявайки се с местния стандарт в дадена страна, не слагат кабел и оставят това да го направи локалния оторизиран сервиз. Например техника Кьортинг. В гаранционната карта дори има клауза, която казва, че ако кабелът не е поставен от оторизирания сервиз (който идва на място у вас и слага печат на гаранционната карта, че те са сложили кабела), гаранцията отпада.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.