|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Чейндж - измамници
|
|
Автор |
ARlZE (shallowgrave) |
Публикувано | 09.10.10 16:12 |
|
Ако искате, нека в тая тема обменяме информация за чейндж бюрата в София и България, които биха могли да се нарекат "измамници".
Аз започвам с чейнджа на ъгъла на бул.Витоша и ул.Кърниградска. Това бюро е жълто на цвят и се намира на самия ъгъл на адреса, който съм посочил.
Преди няколко дни имах 20 евра в мен и вървейки си по Витошка, реших да ги обменя. Не знам как се заврях точно в тоя чейндж, при положение, че на Витошка има обменни бюра през 20 метра. Както и да е. Отвън има огромна табела с курсовете на поне 10 вида валута. Еврото беше 1.95, както навсякъде, кажи речи.
Първото нещо, което ми направи впечатление, след като влязох вътре, беше, че охраната, щом ме видя, излезе. Обикновено охраната стои винаги вътре. Давам аз парите през цепнатината на бронираното стъкло на една изрусена застаряваща курва с нагъл поглед и още по-нагло държание. След като взе парите, курволякът ме попита за фамилията ми. И тогава нещо запримигва в главата ми. Напечата ми бордеро на компютъра и още преди да го видя, вече знаех, че ще бъда измамен. Поглеждам - 20 евро = 31лв и някакви стотинки, доколкото помня. Питам я защо парите са толкова малко, а пачаврата ми отговаря "А вие колко очаквахте да бъдат?". После ми обеснява, че те работят по техни курсове, след което ми посочва едно табло с курсове, което беше вътре, отляво на мен, и по никакъв начин не може да бъде видяно отвън. На него пише: 1 евро=1,55 лв. Аз я питам: "А тия курсове отвън какви са?!", и тя, с цялата си селска, курвенска наглост ми отговаря: "Това не са курсове. Това са номера за наши SMS игри с награди". Ще спестя целия последващ скандал и псувни. Пачаврата все пак беше зад бронирано стъкло, а аз трябваше да бързам нанякъде. Казах й, че няма да подпиша бордерото, а тя ми отговори, че ако не го подпиша, тя нямало да може да ми даде парите, понеже "ние всички сме подчинени на закона" .
Та така... Все пак бях "доволен", че бяха "само" 20 евро, а не повече, понеже редовно обменям доста валута.
Колеги, избягвайте на всяка цена това "обменно бюро" и ако някой знае кой орган бих могъл да сезирам, нека бъде така любезен и да ме светне. Тия неща не бива да бъдат оставяни така!
Political correctness is tyranny with manners.
| |
Тема
|
Re: Чейндж - измамници
[re: ARlZE]
|
|
Автор |
Иckъp (Тежко е!) |
Публикувано | 11.10.10 11:15 |
|
Този номер е стар колкото света.Не знам как има още хора като теб, които да им се връзват, но явно има?!?Щом плащат заплати на служители и охрана, значи има балъци, които да ги хранят.Хората си обменят валутата в банка, а не по някакви дупки.
На мен ми предлагат цигани по улиците часовници "Omega" , който струвал 3000 лева...да ми го продадат за 100 ...после 50 лева...Спечелил го на комар...
Щом този мангал върти и предлага, значи има хора, които се връзват-това си мисля аз :)
| |
Тема
|
[re: Иckъp]
|
|
Автор |
ARlZE (shallowgrave) |
Публикувано | 11.10.10 18:00 |
|
хора като теб
значи има балъци
......................
Значи съм балък, така ли? Ами в очите на умници като теб сигурно всички са балъци.
Първо да те питам - ти в банка стъпвал ли си? Знаеш ли до колко работят банките?
Но няма какво да храня тролове, темата беше за друго. А именно за обмяна на информация за обменни бюра - измамници. И ако няма какво да напишеш по темата, по-добре като "умно" момче си бий камшиците от нея.
Political correctness is tyranny with manners.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Иckъp (Тежко е!) |
Публикувано | 11.10.10 19:26 |
|
Не мисля, че си балък!Сигурен съм, че си наивник :)
В банка май съм ходил :) Там банички и кифли ли продават?
Не се излагай, пич!Прецакал си се с 4-5 лева и ако имаш малко мозък в тиквата ще си вземеш поука и повече няма да се хвърляш така.Не е срамно да питаш какъв е курса и колко пари би получил срещу твоите 20 евра.Не можеш да говориш ли?
Има две чейндж бюра срещу пилоните на НДК, които са коректни и можеш там да си сменяш валутата :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ARlZE (shallowgrave) |
Публикувано | 12.10.10 12:43 |
|
Питах дали знаеш доколко работят банките, понеже те работят до 17ч, а случката, за която разказах, се случи след тоя час.
Двете бюра до пилоните ги знам, знам и много други коректни бюра, затова и трижди си проклех късмета от всичките чейнджове да се забия точно в тоя.
Преебах се, извлякох си поука и съответно намерих за уместно да алармирам други хора да не последват моя пример. И понеже не притежавам собствена медия, го направих в тоя клуб с надеждата да стигне до възможно най-много хора. Този клуб е точно за това, а не за въпроси от типа "ти имаш ли акъл в тиквата?", "Не можеш да говориш ли?" и т.н.
Но предполагам, че умници като теб, на които "акъла" им чак изтича от ушите, толкова е много, никога не са се подвеждали или преебавали...
Political correctness is tyranny with manners.Редактирано от ARlZE на 12.10.10 12:44.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Colombino (програмист) |
Публикувано | 16.10.10 00:14 |
|
Всъщност си си баш балък.
Винаги съм казвал, че докато ги има такива като теб, ще има такива чейндж бюра/таксита и т.н. Затова се отнасям крайно негативно към хора, които казват 'Абе карай'.
Цялата идея на тоя подпис, дето ти го искат, е че си съгласен на сделката. Преди никой не те караше да се подписваш и те изхвърляха като мръсно коте. Сега има закон - сделката не е финализирана, ако не се подпишеш и трябва да ти върнат парите. Ако откажат - звъниш в полицията.
А за темата и троловете: Няма никакъв смисъл да се помнят кофти чейндж-бюра, кофти таксита и т.н. Достатъчно е човек да има хигиена на поведение, непозволяваща да бъде измамен:
- в чейндж бюро - директно питаш: "Колко лева ще взема за 20 евро"?
- в такси - поглеждаш начална такса и такса престой и въобще оглеждаш внимателно таксите. Искаш касова бележка. Ако не ти дадат бележка, било щото не си казал, било щото нещо друго, отказваш да платиш.
- в заведение - не поръчваш нищо без меню, било то и чаша вода.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
[re: Colombino]
|
|
Автор |
Иckъp (Тежко е!) |
Публикувано | 23.10.10 15:40 |
|
С риск да се засегнеш за пореден път, ще се съглася с Colombino, че си си баш балък!
Днес е събота и ходих до чейндж бюрото на НДК и си смених евро.Питах ги по телефона до кога работят и човека ми каза, че бюрото работи нон-стоп :) Хората са коректни и работят 24/7.Това, че теб те мързи да завъртиш един телефон и ми обясняваш врели некипели...съжалявам ама сам си си виновен, че са те минали с 4-5 лева
Има една приказка много вярна в случая:
"Докато има овци, ще има и касапи!"
Пак че не си сменил 20-30 000 Евра
| |
|
доста добре написано ,много полезни съвети,трябва повече хора да ги четат,още ли има балъци които сменят пари във чейндж бюра
| |
|
Първо да те питам - ти в банка стъпвал ли си? Знаеш ли до колко работят банките? - Булбанк например в Стара Загора работи от 8.00 до 19.00 ч. , направиха ги на смени за удобство на клиентите. Предполагам, че и в родната столица е така.
Значи съм балък, така ли? - за съжаление ще се съглася с другите, наистина си балък , и докато има такива като теб, такива селяндурки ще играят номера от селски вечеринки. Този номер се прави масово, особено по морето и по централни услици, гари и т.н., и медиите неведнъж са предупреждавали.
Остава ти да пиеш една студена вода, да псуваш правителството и късмета си и другия път да си опичаш акъла.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ARlZE (shallowgrave) |
Публикувано | 28.10.10 15:24 |
|
Е, щом съм балък в очите на човек, който съветва другите хора да си бият жените, щом са "допуснали" да бъдат обрани в някакъв МОЛ...
Ти си просто един болен ПЕДАЛ-насилник! Такива сте вие, които посягате на жени, че даже и съветвате и другите да го правят, "за да бъдат по-внимателни другия път". От това, разбира се, не следва, че си балък "като мен", понеже познавам някои доста умни гейове. Но никой от тях не си го изкарва на жените, заради това, че обича да го чукат...
Колкото до Коломбино, нищо чудно в крайна сметка той да се окаже един от най-големите балъци, ултимативният балък,щом е издаянил до 3-ти курс и си е заебал образованието. Е, утешението му вероятно е, че е един от малкото МАНГАЛИ със средно...
Аз знам, че има много такива чейнджове, като описаният. Знам и че има много хора, измамени в такива бюра. Темата е за нас - "балъците", а не за разни болни педали и селянчета-средняци, които овоняха София, анонимно и от безопасно разстояние лепящи етикети на другите.
"1984" wasn't meant to be a manual.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|