|
Тема
|
Внимавайте какъв договор подписвате с VIVACOM
|
|
Автор |
talkative (непознат
) |
Публикувано | 20.04.10 21:38 |
|
Вижте абсурдния договор на БТК респ. VIVACOM за предоставяне на интернет. Ако договорът е срочен за 12 или 24 месеца той се подновява автоматично без никакво предизвестие. Ако клиентът иска да прекрати договора той може да направи това само 30 дена преди датата на изтичането му с писменно уведомление.. Това е единственото време през което можете да прекратите договора. В противен случай плащате месечните вноски до края на договорения период /една или две години/. Ако ползвателят на услугата не е доволен от качеството и, или се премести на нов адрес или да речем му се развали РС ит.н. - не може да се откаже и ще си плаща. Ако не - има лихви и съдия-изпълнител. Не живеем ли в Абсурдистан?
| |
Тема
|
Re: Внимавайте какъв договор подписвате с VIVACOM
[re: talkative]
|
|
Автор |
onnellinen (котка - тигърче) |
Публикувано | 20.04.10 23:50 |
|
Абсурдно е единствено това с 30-дневния период.
Нека се подновява, но е сключен за 12 месеца примерно и след изтичането на тези 12 месеца мога да си го спра , когато си поискам.
А я си представи обратния случай - имаш 12 месеца нет със срочен договор за една година. Хубаво, ама годината изтича и ти спират нета, защото не си отишъл да го подновиш - тогава пак ще цвъртиш.
А за качеството - в договора трябва да пише какво качество се предлага, каква техника и т.н. Това е задължение на доставчика. Ако не ти изнася, не подписваш и готово.
| |
Тема
|
[re: onnellinen]
|
|
Автор |
CoлтaнГpиc (от Волтар) |
Публикувано | 21.04.10 11:58 |
|
Абсолютен абсурд е това който обаче се практикува от всички мобилни оператори. Държавата обаче си прави пас. Година- две- три ОК. Но после трябва да става безсрочен. Иначе си абсолютен крепостник. Нямаш никъв шанс за прекратяване ако не дебнеш некви дати и т.н. Нали за тази година или две оператора е взел това което ти е дал в началото. От там нататък всеки е в правото си да прекрати когато намери за добре.
Господ не играе на зарове
| |
Тема
|
|
|
Автор |
CN-BTU3 (из шпона) |
Публикувано | 05.05.10 12:31 |
|
Освен това, когато става въпрос за фирми, служителите им се крият като мишки. Отне ни повече от три месеца(знаех за капана с подновяването на договора и пет месеца по-рано тръгнахме да прекратяваме договора), докато успеем да връчим предизвестието за прекратявне на договор.
| |
Тема
|
[re: CN-BTU3]
|
|
Автор |
georgisd (непознат) |
Публикувано | 01.06.10 22:54 |
|
За това е добре договорите да се чатат преди да се подписват ... ммм да!
| |
Тема
|
[re: georgisd]
|
|
Автор |
Blake (ветеран) |
Публикувано | 02.06.10 10:04 |
|
И да се четат - все тая. Май няма начин да подпишеш договор с мобилен оператор, който да се различава от стандартния... Демек - ако искаш мобилен телефон - трябва да се наведеш и да разтвориш бузки
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Птoлeмeй (непознат
) |
Публикувано | 05.06.10 12:27 |
|
Здравей,
Имах си вземане-даване с БТК или т.нар. сега Виваком.Точно така е както го описваш.Мен даже ме накараха да пиша причини по които се отказвам от тях?!?Много ама много са зле тия хора.Аз и казах на служителката в офиса им,че скоро ще фалират.Просто клиентите са им два типа хора-такива,които нямат алтернатива и такива,които се движат по течението (мързи ги да си сменят доставчика на интернет,телефон и т.н.).
Да не говорим,че цялата им администрация е отврат...
Не,благодаря!
дано да фалирате скоро,Виваком
| |
Тема
|
[re: Птoлeмeй]
|
|
Автор |
lkjjkl (непознат
) |
Публикувано | 08.06.10 22:10 |
|
и аз ходя по същите мъки,но съм информирала комисията по далекосъобщения и ще отидем заедно с техен представител,за да потвърдят в негово присъствие,че заявлението за прекратяване на договора не може да се направи по-рано от 1 месец.
Да фалират дано!
Какъв телефон да си сложа после?
Редактирано от lkjjkl на 08.06.10 22:11.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Haтypaлиcт (татко+) |
Публикувано | 02.07.10 11:00 |
|
Мисля, че големият абсурд е в това, че в договора не присъстват техните отговорности, а само моите. Моята отговорност е да си плащам редовно, тяхната - да предоставят качествена услуга.
Ако АЗ не изпълня моите задължения по договора те могат да го прекратят и да ме гонят до дупка. Но ако ТЕ не изпълнят техните задължения, не мога да им потърся отговорност, така е направен този договор.
От миналия септември имам повреда с кабела, по цял месец интернета прекъсва или въобще го няма. Когато пожелах да прекъсна договора с VivaCom и да избера друг доставчик на интернет, се оказа че НЕ МОГА, въпреки, че те са неизправна страна по договора.
Единственият начин да прекратите договора (пробвал съм го) е да преместите поста си на място, където няма мрежа на VivaCom, например някое село дълбоко в Еленския балкан. Но така ще ви закрият целия пост, не само интернета. Редактирано от Haтypaлиcт на 02.07.10 11:08.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
benaiun (непознат
) |
Публикувано | 05.07.10 16:19 |
|