Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:57 13.07.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на услугите
*Кратък преглед

Тема Не искам топломери , искам си паричкитенови  
АвторToплoмepa (Нерегистриран)
Публикувано30.11.05 16:10

Топлофикация иска да ни рекетира чрез борчески фирми за прогнозни дългове които може да са и нереални.Нормално ли е това в законова държава и ако не желаем техните услуги трябва ли да им плащаме некунсумирана топлоенергия.Т.е дължиме ли когато не вземаме "НЕЩО" било то топлоенергия,електроенергия и др.През 2003г. си платих 4бр.топломери в двустаен апартамент за да мога да използвам и съответно заплащам само
тогава когато ми е необходимо ПРЕСКЪПОТО ни парно.Отоплявам се с газови печки и гледам да не "ПУСКАМ"парното ,но въпреки това от ТОПЛОФИКАЦИЯ продължават да ми пращат сметки дори и по голями от преди да купя топломерите.Отидох във фирмата на която платих топломерите и попитах защо ,а те ми казаха че трябва да плащам "ПРОГНОЗИРАНИЯТ"от мен и заявен отопляем обем независимо от това ,че съм си купил топломери!Отидох и в топлофикация със същият въпрос и
от там ми отговориха че "ТОПЛОМЕРИТЕ" не са "ТОПЛОМЕРИ" а уреди
които засичат" дадена част от общата на входа"което сигурно съм много тъп но не можах да схвана разликата!Но аз го разбрах така:примерно имаш
електромер но идва инкасатора засича и ти казва:"Остави какво ти показва
електромера-примерно 50лв.-Дай 200лв. и готово защото твоят дял от общият електромер е толкова!Е тогава за какво платихме топломери когато не зачитат техните показания и ако някой във входа "краде"плащаме пак по старият вариант -РАВНИ ДЯЛОВЕ!Аз лично си искам парите за "ТОПЛОМЕРИТЕ" и това което съм платил за осчетоводяването им !Ако има и други които се чувстват ощетени като мен
пишете ми на адрес :valerii13@abv.bg смятам да заведа дело към счетоводната фирма и топлофикация първо за ИЗМАМА второ за заплаха
с писма от фирми които ще им събират ако откажем да плащаме тези измислици и за психическият и морален тормоз които ми нанасят постоянно да не говорим ,че писмата ги чете цялото ми семейство и постоянно ме питат "Татко като дойдат РЕКЕТЬОРИ много ли ще ни бият
за да си платим?"А трябва ли да плащаме на една измамническа институция?ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ!

Тема Re: Не искам топломери , искам си паричкитенови [re: Toплoмepa]  
Автор123 (Нерегистриран)
Публикувано04.12.05 02:52

Абе ти луд ли си? Ние да не падаме от небето? Парното на max и после що плащате

Тема Re: Не искам топломери , искам си паричките [re: 123]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано05.12.05 09:10

То и в нашата кооперация ги
има такива отворковци -
ама аз съм ги предупредил,
че като ни го спрат поради неплащане -
и аз ще си оставям по цял ден електроуреди
без надзор и хич не ми пука за тяхните имоти

Тема Re: Не искам топломери , искам си паричкитенови [re: .]  
Автор4-4 (Нерегистриран)
Публикувано05.12.05 15:13

Абе то е ясно, с-мата е такава. Ползваш- неползваш ПЛАЩАШ.
Иначе всеки си говори и се възмущава , после си плаща защото така е прието.
А докато бълг. народ е стадо овце ще си даваме парите ,ще стоим на студено и прогресивно ще се връщаме в минали векове .

АвторKиkи (Нерегистриран)
Публикувано08.01.06 18:45

Знаеш ли какъв номер правели някои хитреци? Свалят целите радиатори, със все топломерите, монтират други, специално купени за целта, цяла зима ползват без да го спират, преди да минат рекетьорите закачат отново радиаторите с уредите и ония не отчитат нищо. А, и ако някой се чуди как така сваля и слага като парното работи, просто зад шкафчетата пича си е монтирал кранчета и си го спира преди да отвинти радиатора.
Друг вариант-далаверата този път с тези, които отчитат-пишат по-малко и си делкат разликата. И вълкът сит-и агнето цяло.
Па ти си плащай...

Автор !Wizard (уморен)
Публикувано10.01.06 15:26

Сега ще ви опиша моя случай, а вие преценете кой е крив.
Отоплителен сезон 2004-2005 плащах сметки месечни между 200-300 лв. за 3 броя радиатора, при това фирмата която отчита идва всеки месец, така че накрая нямах изравняване. При тези сметки в апартамента беше студено и сме ходили облечени постоянно. Тази зима си купихме климатик и се отопляваме с него и един маслен радиатор. Сметките ми /при т.нар. скъп ток/ до момента са 135 и 150 лв. Отгоре на всичко ми дойде сметка от Топлофикация за 160 лв за месец декември /нямаше ни в деня който са отчитали показанията/. Но ми обясниха, че ако не платя ще ми се трупат лихви, а накрая на отоплителния сезон ще ми възстановят надвнесеното.
Питам редно ли е да плащам за нещо което не потребявам и ако не платя ще ми сложат лихви, а когато ми ги връщат след 4 месеца няма да ми сложат лихвите нали. Това за мен е рекет.
Другото болна тема по която си пиша с Топлофикация е смисала на топломерите. Цялата схема на разпределение е защото Топлофикация не може или не иска да си опази услугата от кражби и прехвърля тази отговорност на коректните си абонати. Сметката е съвсем проста имаш показанията за дадения радиатор умножаваш ги по коефициент за самия радиато /не всички са еднакви/ и трябва да получиш количеството ползвана топлоенргия, която да можеш да умножиш по съответната цена и да си получиш сметката. Но не, както знаем във всеки блок има тарикати и защото Топлофикация не може да се справи с тях ни набутва нас. Това е абсурдно, защото право на всеки е да плаща точно това което потребява нали. И не е моя работа да се обърна на пъдар и да пазя кой краде от Топлофикация за да не ме набутат мен.
Както всички знаем краде се и ток и вода, ама не идват да ни сложат общ елктромер или водомер по който после да разпределят, защото не е редно, нямат право. Ама сме абсурдна държава, но този път няма да се откажа, ако трябва на съд ще отида.

П.С. Чели ли сте договора с общите условия на Топлофикация?!
1. Счита се за сключен без да е подписан
2. Няма клауза прекратяване
Аз лично не съм виждал такъв вид договор

По добре ужасен край, отколкото ужас без край!

АвторKИKO (Нерегистриран)
Публикувано13.01.06 12:48

кради и ти бре, мангалите да не са по-умни от теб

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.