|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Глобул цакат с интернет
|
|
| Автор |
Well (Сянката Му) |
| Публикувано | 23.05.13 21:43 |
|
|
Купуваш си смартфон и му слагаш карта. Не искаш интернет, но .... смартфона си го дърпа, продават ти го с включен интернет ... за да ти съдерат кожата с 300 лева за интернет, ако си имал глупостта да не си го пуснеш за 5 лева неограничен.
Ето на това му се казва грозно отнемане на пари по законен начин. Кой идиот би давал 300 лева вместо 5 ? Идиота - купувач, разбира се.
Опа, грешка станала. Сигурно даже ще ти съчувстват. А защо автоматично не се пусне на 5 лева, щом надвиши тази стойност ? Защото кой се дърпа да прибере и последните стотинки на изнемогващите хора. Ще се задавят с тези парички мръсните лакомийки. Съдбата си знае работата. А вие внимавайте, страданието не е задължително, макар да помага понякога, да ти дойде акълът ;)
| |
|
Тема
|
Re: Глобул цакат с интернет
[re: Well]
|
|
| Автор |
Чиcтoмeтka (летяща метла) |
| Публикувано | 25.05.13 17:46 |
|
|
Не че одобрявам, но със същия успех мога да питам за какво му е на тъпанара-българин супермодерен телефон, когато въпросният тъпанар-българин няма елементарна компютърна култура, камо ли смартфонска?
Разбира се, че не сте длъжни! Но аз също не съм длъжна!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Блaryн (Explorer) |
| Публикувано | 26.05.13 17:23 |
|
|
Това по-скоро не е от мобилните оператори, а от производителите на телефони. Фабричните настройки са с включен нет. Активирани са "безплатни" приложения за какво ли не - времето, спортни новини, курс на долара, GPS без вградени карти и т.н. Всъщност, купувайки смартфон, няма как да не купиш някакъв месечен план с трансфер на данни. Но по-жестоко става, когато излезеш в чужбина - като нищо ще се върнеш с няколкостотин лева сметка за data transfer в roaming. В такива случаи нетът може да се изключи, но по правило такива опции са заврени в кучи г*з из менютата. Когато в чужбина получиш SMS с цени за трансфер на данни, значи телефонът ти има "утечка" и трябва да вземеш мерки.
Мобилните оператори (не конкретно някой от тях) могат да бъдат упреквани за високите тарифи за трансфер на данни, особено за нечовешките тарифи в роуминг.
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Apxaнгeл (паднал ангел) |
| Публикувано | 26.05.13 21:59 |
|
|
... не те цака Глобул а смартфона те цака, защото той е направен за интернет. Когато вземеш смартфон ти решаваш дали да спреш автоматичните ъпдейти и т.н.
Друг е въпроса защо ти е сматфон ако нямаш нет ? Ако ще ползваш само WiFi по-добре е таблет....
Та Глобул просто няма сметка да ти предлага да си включиш това или онова... Дава ти всичко включено и ако си тарикат спираш ненужното... Но смартфон без мобилен интернет е като спортна кола теглена от магаре...
....Не чета между редовете и затова пиша директно...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Blake (ветеран) |
| Публикувано | 27.05.13 14:03 |
|
|
И кво ся? Взехме си лъскаво телефонче, да има кво да турим на масата в кафето, ама нямаме 5 леа за интернет... И кой е виновен???
А интернета си е пуснат на телефона по подразбиране, щото това му е целта на този телефон, не е да се фукаме с него...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
| Публикувано | 30.05.13 17:56 |
|
|
Правилно, така се наказват "тарикати" дето си купуват телефона за гъзария.
1000 лв. за телефонче и вътре прима/5лв план, ама в кафето на средата на масата.
И еврейски смс и
Ферари на газ...
Welcome to the real world!
| |
|
Тема
|
[re: Блaryн]
|
|
| Автор |
Recycler (Онзи) |
| Публикувано | 01.06.13 08:44 |
|
|
Когато в чужбина получиш SMS с цени за трансфер на данни, значи телефонът ти има "утечка" и трябва да вземеш мерки.
--------------------
Да бе да... получавам ги, ама "утечка" няма. Задай си вАпроса защо
Чук, канап и тел
| |
|
Тема
|
[re: Mopфиyc]
|
|
| Автор |
Well (Сянката Му) |
| Публикувано | 02.06.13 01:05 |
|
|
Аха. Заради кретенски размисли като вашите няма да се оправим. Значи мошениците от Глобул не са виновни, а бедните ние, гъзарчета трябва да го духаме и да им даваме данък гъзария, а ? :) Айде друг път като те цакне някой и теб, да си се опънеш по тоя параграф в стил лисицата и киселото грозде.
В нормалните държави има един важен принцип - глупакоустойчивост. У нас обаче е малко изкривен и се нарича - глупакоцакане. Но както се казва в поговорката, всеки си намира майстора. Така че да им пожелаем на мошениците от Глобул скорошна среща с техния майстор. А на него - да ги цакне качествено, че има нужда.
Никой не може да победи в играта надцакване, защото всъщност цакаш себе си. Но глупаците не проумяват това и цял живот се опитват.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Чиcтoмeтka (летяща метла) |
| Публикувано | 02.06.13 14:06 |
|
|
Спираш си нета. На баща ми му го спряха.
Целта на хората е да печелят. Ти очакваш да ти подаряват - ами няма да стане. Ти не си си потърсил правата на място, сега ние сме кретените. Що не го... ама ха!
Разбира се, че не сте длъжни! Но аз също не съм длъжна!
| |
|
Тема
|
[re: Чиcтoмeтka]
|
|
| Автор |
Well (Сянката Му) |
| Публикувано | 03.06.13 11:06 |
|
|
Е, аз пък го пуснах. По-добре 3 лева на месец, отколкото утре да се окаже, че някак си все пак отново, някоя програма или ъпдейт или кой знае как се случило и пак 300 лева. Ама и ти си една тиква. Какво съм очаквал да ми подаряват ? И какви права да си потърся, като съм поставен пред свършен факт - трябва да плащам за услуга, която аз не съм знаел че "ползва" телефона ми без моето съгласие, не съм искал и ползвал ?
Мога да ти пожелая някой ден да го разбереш тоя казус от личен опит. Явно на такива като тебе ще им е полезно.
Защитавай Глобул, ЕРП-та, Лукойл, дай им да те връзват и шибат, ама това си е твой мазохизъм, не всички са мазохисти.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|