|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Хора,не се подлъгвайте да теглите кредит от тия мошеници от Кредит Бул.Исках да рефинансирам един кредит,но се отказах.Един месец ме моткаха и ме караха да се обаждам по два пъти на ден,за да ми кажат дали ще ми дадат.Изпратих 50лв на някакъв си господин Христо Петров Христов от София,за да се задвижели нещата и да дойдела някаква си госпожа да говори с мен.След месец моткане и звънене по два пъти на ден ми казаха че трябвало да се срещна с адвокат.Питах някакъв си неосведомен господин,който се оправдава с това че бил само оператор,но и той незнае какво да ми каже.Поискаха,да им изпратя по факс,документ от банката в която имам кредит с данните ми.няма да им дам.Само взимат парите на хората, не им се връзвайте!Даже мисля да повдигна дело срещу тях, за нанесени морални и материални щети.Това е държавата ни, мошеници са всички.Докато ние си мълчим ще ни правят на будали,
| |
|
Съд и изтипосване в господари на ефира. Давай !
| |
|
Като теглите кредити, така ще е.
(*ред.)
Глупавите неща и хора винаги имат нужда от някой, който напълно ги подкрепя.
| |
|
И нещо не разбрах - искаш да ти рефинансират кредита, а не искаш да кажеш, колко аджеба да рефинансират?
То и децата го знаят, че след като търсиш небанкова инстуция за кредит, трябва да очакваш по-голямо обезпечение - примерно ипотека на апартамент. И след втората неплатена вноска се прощаваш завинаги с него...
Ама хайде да псуваме тук, нали е свободно! Мошеници, защото не искат да ти дадат кредит ей тъй на - без нищо. Ама те просто са ДЛЪЖНИ да ти го дадат! И в никакъв, ама в никакъв случай да не искат да го плащаш! Или в най-добрия случай - с 800-годишен гратисен период.
Кредити за 5 минути без нищо дават единствено в рекламните паузи.
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал... Редактирано от Благун Калчев на 02.04.12 19:21.
| |
|
абе ти чете ли изобщо за какво иде реч?
Откраднали са й 50 лева, защото е на зор за кредит, явно и с много други правят същото. Чисти измамници.
| |
|
Да, много внимателно чета. Госпожата не е платила на гише или в офиса на фирмата "такса разглеждане на молба", тя е ИЗПРАТИЛА сумата на някакво (какво?) лице, а не на фирмена банкова сметка.
Не е ясно, кой и за какво я насочва към адвокат.
Просто някои хора плачат да бъдат измамени.
Преди години семейството на съседка в старата кооперация изгоря по брутален начин. Дъщерята взема заем от заложна къща. Но не срещу ипотека - тя "продава" апартамента си на заемодателя и после го "купува на лизинг" срещу месечните погасителни вноски на заема. Нещата се провалят и след две невнесени вноски хората останаха без апартамент.
Въобще не сън фен на банките, но ако търсиш кредит от небанкова институция, просто си отваряш очите не на 4, а на 256! Даже и към лицензираните кредитни къщи законовите регулации са доста по-либерални, отколкото към банките. Нелицензираните няма смисъл да ги обсъждаме.
Освен това при едно рефинансиране трябва внимателно да се огледат условията в първоначалния договор за кредит за предсрочно погасяване. Те може да са толкова лоши, че рефинансирането да те доведе до загуба, а не до печалба.
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...
| |
|
Всички банки у нас са измамници. Незнам какви чадъри са си отворили - бях чул веднъж нещо като идея за либерализиране на банковия сектор у нас, което като се има предвид че почти всички банки не са БГ, какво ли трябва да значи ...
А ако не са банки, са си направо рекетьори. Ама да не подминем и ВиК, топлофикация, Нек, чез и кой ли не. Всички са си плюли в устата. Измамата и кражбата - национален спорт.
АА, бе как можах да пропусна Глобул, Мтел, и разбира се мошенгийските предавания като СМС за милиони с Ники Кънчев - тоя човек не го ли е страх от бой на открито ?! и прочее измамници безнаказани. Че кой ли пък е наказан ? Освен ако конкуренцията го е топнала нещо...
Редактирано от Well на 03.04.12 21:21.
| |
|
банките измамници или не - пазар и търсене на банкови услуги по света винаги ще има. все някой си има някаква работа и ще му трябва даден продукт.
а вече кой в какво се забърква - да си прави сметката. будали и недовидяли винаги ще има, то без тях за къде.
няма лошо да си тегли кредит или рефинансира, стига да гледа какво прави. ипотека е голям риск, но ако си знае мярката става. аз ипотека не съм имал, но имах един кредит, който после рефинансирах, стана голям ама успях да се изплатя. оттогава внимавам, макар че тогава време нямах избор да не го взема.
а за не-банкови институции, очите не на 256, ами дори на 4086 е малко. но както казах будали винаги ще има и те на това разчитат. така че поне ходете при официалните банки.
аз лично съм си имал взимане-даване с първа, бившата пощенска (както и да се казва сега), уникредит и алианц. при уникредит повече не ходя. от останалите в миналото бях доволен, допреди да почнат рокадите. сега обслужването на много места е отврат защото наеха сульо и пульо ама те си знаят. имам познати които са към райфайзен доволни, но нямам опит.
оправяйте се
| |
|
първо никой няма да ви даде кредит за рефинансиране без да е наясно с параметрите по кредита, който ще се рефинансира
второ - преди да потърсите кредит е задължително да проверите в сайта на бнб дали въпросната фирма е регистрирана като кредитна или финансова институция. Ако не е и вие въпреки това търсите финансова помощ от тях може да се сърдите само на себе си
трето - не е необходимо някой да ви насочва към адвокат. Това вие сами трябва да си направите и преди да подпишете каквото и да е да се обърнете към специалист, който да ви защити интересите и да ви предупреди за всички възможни последици преди да вземете решение. Спестените пари от консултация може да ви излязат доста солено.
четвърто - изпращането на пари на непознати физически лица само по себе си трябва да е сигнал за нещо нередно. Всички такси се заплащат или по банкова сметка с титуляр фирмата, или в брой срещу касов бон.
пето - незнанието никога не е било оправдание. След като сте затруднена сте длъжни да се информирате - имате интернет най-малко и може да отделите един ден да потърсите всякаква информация и да отсеете това, което ви е нужно
| |
Тема
|
Re: КРДИТ БУЛ-УЖАС
[re: Well]
|
|
Автор |
Virgo (кобра) |
Публикувано | 30.05.12 09:32 |
|
аз пък незнам откога господари на ефира са някаква официална институция. Вярно, че разглеждат някои случаи и са едни от малкото дето практикуват разследваща журналистика, но в никакъв случай не са краен вариант.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|