Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:33 01.07.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Тема Магазини "Явор" - ако ви се чака с месецинови  
Автор liort (непознат)
Публикувано01.04.11 18:50

Поръчахме си гардероб от магазин "Явор" - полски, там ги сглобявали. Първоначално продавачката твърдеше, че срокът за доставка е 1 месец - при поръчката стана ясно, че е 35 РАБОТНИ дни. Преглътнах го, платих капаро и зачаках. На 35-ия ден се наложи аз да им се обадя да ги питам какво става и разбрах, че поръчката се е забавила и гардеробът ще пристигне след още 2 седмици. Днес изтече и този срок и отново се обадих, само за да разбера че ще трябва да чакам още една седмица - като вече се съмнявам и в това. Камионът бил пристигнал, но докато го разтоварели и опишели, щели да минат няколко дни. Това за мен означава повече от два месеца дрехи по столове и чували.

Та съветът ми е - ако сте решили да си поръчвате нещо от тях, помислете пак.

В интерес на истината обещаха заради закъснението да ми предложат безплатен монтаж - но то нещата не опират до пари вече ...

От колеги разбрах за подобен случай и в магазин "Зоната" - пак с въпросните полски мебели.

Тема Re: Магазини "Явор" - ако ви се чака с месецинови [re: liort]  
Автор Благун Калчев (Explorer)
Публикувано01.04.11 23:12

Полските мебели Black Red White ги внасят всички големи играчи у нас. И всички си правят групажи и е съвсем реално мебелите да се забавят.
Според мен като съотношение цена/качество са много добри, във всеки случай много повече от продукцията на сума велинградски и троянски работилници.
Ще видим, каква песен ще запеят, когато ттръгне ИКЕА-та догодина...

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Автор Triglav Zmei (gorianin)
Публикувано06.04.11 18:12

Ако не ти се чака месец и повече да ти го доставят, проектираш си сам гардероба, поръчваш си само да ти нарежат и кантират детайлите от ПДЧ, купуваш си дръжки, автомати и т.н., след няма и седмица си ги взимаш, носиш си ги вкъщи, хващаш винтоверта и след 2 часа си имаш чисто нов дизайнерски гардероб на народни цени :)

Студенти, икономисвайте отпадъците! Те са за вас. (Лозунг в студентски стол)

Автор _buba_ (старо куче)
Публикувано11.04.11 07:08

Във всички вериги за мебели е така. Миналото лято чаках 1 седмица някой в Зоната за си направи труда да ми даде цена на гардероб, който беше част от комплект, тъй като идеята ми беше да купя комплект и половина, но нямаше как да го платя без цена:)) Обаждах се няколко пъти и все няма калкулация. Накрая реших, че след като една седмица не могат да ми калкулират поръчката, то колко ли време ще чакам да ми я доставят и монтират - сигурно поне 2 месеца:) Отидох и си купих мебели от магазин, в който имаше наличности в склада. Е, нямаше я част от надстройката, но поне всичко останало пристигна на следващия ден.
От всичките обиколки, които направих миналата година в софийските вериги за мебели, установих, че на много малко места има наличности и трябва да се прави поръчка за доставка поне след месец. Има голям избор, а нищо в наличност.

Тема Re: Магазини "Явор" - ако ви се чака с месецинови [re: Triglav Zmei]  
Автор liort (непознат)
Публикувано19.04.11 14:01

Абе Змей - аз съм съгласен, ама все пак имам друга професия и не мога да съм специалист по всичко. Като не си специалист в нещо, ти трябва повече време да го направиш, дори и да си сръчен по принцип. Освен това вероятността да сгафиш нещо е доста по-висока - което може да удължи и времето, и да увеличи и цената. Да не говорим, че за някои операции се изисква специализирано оборудване - не е толкова лесно, освен ако не искаш нещо наистина простичко. На всичко отгоре дори при поръчката за нарязване пак се чака 1-2 седмици, после понякога объркват размери, а и трябва да си купиш например цяла плоча ПДЧ и остатъкът да се чудиш какво да го правиш.

Тема Re: Магазини "Явор" - ако ви се чака с месецинови [re: _buba_]  
Автор dragozow (майор)
Публикувано25.04.11 16:09

Аз мисля че Икея ще променят това след няколко месеца като отворят, там ще има всичко.

Тема Re: Магазини "Явор" - ако ви се чака с месецинови [re: dragozow]  
Автор Blake (ветеран)
Публикувано26.04.11 09:29

Много я възвеличавате тая ИКЕА... Ходил съм точно един път в ИКЕА (Солун), и честно казано, не можах да си харесам НИТО ЕДНО нещо оттам.

Тема Re: Магазини "Явор" - ако ви се чака с месеци [re: liort]  
Автор Julian (доктор)
Публикувано04.07.11 23:00

Аз пък съм си поръчвал много неща от Явор и винаги са идвали за по-малко от месец, при това не толкова масови бебели.

А това с нарязването на плоскости по поръчка и кантиране може да се сглони само прости неща. Ако искаш нещо по така със специален профил и т.н. неможе да се направи от плоскости. Затова и българските мебели неструва. Няма български производител, който да предлага нещо доближаващо се до полските мебели.

Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.