|
Тема
|
Пиреос Банк - Варна
|
|
Автор |
Lillie (nonexistent) |
Публикувано | 19.04.11 18:44 |
|
Пиреос Банк Варна - клон "Черно море" на бул. Сливница.
Изключително арогантни, невъзпитани и отегчени служителки! В контраст с повечето усмихнати и любезни банкови служители тия са сякаш хванати от гората, куцо и сакато. Влизаш - няма "добър ден", няма "какво обичате". Стоиш като наказан пред бюрото на отегчена тяхна служителка, която с целия си вид и интонация ти дава да разбереш, че не си желан гост. Обръщаш се към нея, нулева реакция. Пак си повтаряш въпроса и с нежелание те кани да седнеш. Хвърля ти като на куче необходимите документи за попълване и ако случайно си позволиш да питаш нещо, ако не ти е ясно, те поглежда с доста красноречив поглед, при който всякакви думи са излишни, но послането е ясно "Разкарай се оттук, не ми досаждай!". Питам няколко пъти дали правилно попълвам (бях с чужденци), въпросите се игнорират и в отговор чувам само недоволно сумтене и онази нещо си говори под носа като дърта циганка. Когато й подавам формулярите, вече попълнени, изведнъж подигравателно съобщава, че нещо не си попълнила както трябва. Та нали за това те питам, мърло, това ти е работата - да обясняваш! Накрая не ми издържаха нервите и на клиентите, които придружавах, и директно й се изсмях в лицето, та рекох "Малоумни дебили сме ние, трябва да ни обясняваш всичко, ако те питаме, а и затова си тук, на това място!". Отново никаква реакция, същият безучастен и много зает вид. Накрая с цялата си наглост пита с какво основание прехвърляме парите (доста голяма сума) по сметка в друга банка и с цялата си наглост, на която бях способна, й заявих "Захранване на сметка". Така се губят дългогодишни клиенти и техните влогове.
Не знам, тая банка пред фалит ли е, съкращения на персонала ли прави, не плаща ли редовно на служителите си, но атмосферата е отвратителна и обслужването е под всякаква критика, по-любезни и възпитани от тях са продавачките на зеленчуковия пазар.
Тъпи, нагли, арогантни, недоволни и некомптентни служителки! Със същия успех биха могли да продават семки на някоя автогара.
| |
Тема
|
Re: Пиреос Банк - Варна
[re: Lillie]
|
|
Автор |
dnaunseq (минаващ) |
Публикувано | 24.04.11 19:35 |
|
Хаха, това не са ли гръцки комити? Но все пак качеството на банката зависи от условията на договорите.
| |
Тема
|
[re: dnaunseq]
|
|
Автор |
Blake (ветеран) |
Публикувано | 26.04.11 09:28 |
|
Няма значение дали банката е гръцка, мексиканска или занзибарска...
У нас всички банки наотвориха хиляди абсолютно ненужни офиси, които запълниха с буквално хванати от улицата хора, които идея си нямат какво работят и как трябва да работят. Особено пък с хора, които дават парите за заплатите им. Адекватно обслужване можеш да намериш в много малко банкови офиси у нас. За голямо съжаление...
| |
Тема
|
[re: Blake]
|
|
Автор |
Lillie (nonexistent) |
Публикувано | 26.04.11 23:40 |
|
Същия ден бях в други две банки, бях потресена от разликата в отношението към клиента. За пръв път се сблъсквам с такова поведение от страна на банкови служители. В повечето банки са изключително любезни, а в Пиреос се държат като бесни кучета. Имах чувството, че още малко и ще тръгне да ни замерва с офис консумативи.
| |
|
Много сте се разглезили ей! Ако не ви се обръща специално внимание и веднага се оплаквате. Като влязохме в Европа и дай всички сега да ни е европейско. Това си е българският манталитет на недоклатените лелки и отегчените ученички. Преди 20 години на повечето места обслужването беше такова и на туристите им беше интересно да се сблъскват с дивите балкански нрави :)
| |
|
Българския манталитет за съжаление не е привилегия само на недоклатените лелки. Случвало се е няколко пъти да потъвам в земята от срам поради крещяща българщина, демонстрирана на път към България и на самото летище (паспортен контрол). Например, в един от случайте група родни аграри чоплеха като изоглавени семки на летището на Тел Авив, след което през цялото време в самолета играха карти на 2 седалки (предните обърнати с лице към облегалката), гледайки тези на задния ред. Естествено, имаше я цялата картоиграческа атмосфера, с псувните, виковете и възклицанията, по време на целия полет! Докато самолета рулираше и току след като напомниха отново да се изключат мобилните телефони, друг аграр стана и разхождайки се по коридора между седалките, започна да се обажда на някой. Същото го повтори и докато самолета кацаше в София. Самолета естествено беше България Еър, а за "закуска" сервираха суха питка с пълнеж единствено и само тънко резенче изсъхнал кашкавал.
Друг един път пък, на връщане от Кьолн си чакам чинно на опашката на паспортната проверка, и от едното гише се чува "Гошооо, дай една химикалка бе!", след което от съседното гише през отвора отгоре прелетява химикалка и тупва в другото гише.
Така че чужденците и до ден днешен не страдат от липса на интересни емоции, да споменавам ли и такситата по гари, автогари и летища?
А на тъпите п*тки в банката май им плащат пари да ме обслужват, що не го правят, а?
| |
|
А, не , нямах специални очаквания. Но преди тази банка бях със същите клиенти в други две и разликата ми се стори фрапираща. Служителката можех да я докарам до ръба, да видя балканския й нрав , но просто не си струваше, тъй като не бях аз клиент на банката. Затова идвам тук да се оплача.
| |
|
Не съм съвсем съгласен с това. Този клон ползвам само епизодично, макар че там пазят информацията си за мен, защото там си открих сметка за пръв път. Обсужването не са различава много от съседните клонове на банки. По едно време ме дразнеше бодигардът им беше натрапчив тъпанар, но все пак върши си работата. По принцип съм по-доволен от клона на Пиреос на тракия, макар че при желание сигурно и там могат да се намерят кусури. Нивото на услугите в банките варира от клон до клон и се мени със смяната на служителите, имам впечатление че Пиреос имат сериозно текучество, съмнявам се че момичетата сами напускат, по-вероятно шефовете гонят тези дето не им уйдисват, абе ние сигурно знаем гърците що за управници са, по-добре от всички други народи. Абе и в американските банки съм се сблъскал с некомпетентност и лоша организация, макар че те по-принцип са май малко по-учтиви.
| |
|
Абе хара не се ли научихте да бягате далече от всичко гръцко.
| |
|
|
|
|