|
Тема
|
Мийте кафявата захар!
|
|
Автор |
УйнaПeнa () |
Публикувано | 25.01.11 19:05 |
|
У нас се продава боядисана кафява захар с приблизително двойна цена спрямо бялата. Може лесно да се убедите, като я изплакнете в чаша студена вода - боята лесно се отмива.
| |
Тема
|
Re: Мийте кафявата захар!
[re: УйнaПeнa]
|
|
Автор |
Ghanima (Мис Моралистка) |
Публикувано | 25.01.11 20:14 |
|
Страшно ще ми е забавно да прочета как някоя притеснена диетично-болна е мила "кафява" захар :)
пол - Ж
*Подпис*
| |
|
Туй кафявата захар for coffee lovers? :D
| |
|
Кафявата захар е недоочистена бяла захар, та не виждам що за будала ще се набутва да вкара пари, за да боядиса по-скъпата бяла захар в по-евтина кафява.
Най-важното е невидимо за очите.
| |
|
Теоретично си прав, но на практика цената на кафявата захар е около 3,50-4 лв за килограм...
| |
|
Кафявата захар е по-скъпа и точно заради това боядисват евтината бяла и я правят кафява!А точно вчера гледах, по руската телевизия, как да разберем дали е истинска или боядисана захарта!Просто слагаш една бучка или лъжичка в чаша и заливаш с гореща вода!Истинската кафява се разтваря бавно и не оцветява водата. От фалшивата водата стана като нес кафе!
| |
|
аз със студена я плакна и резултатът е същия - явно нашата боя по-лесно се измива от съветската...
| |
Тема
|
Re: Мийте кафявата захар!
[re: УйнaПeнa]
|
|
Автор |
332O (непознат
) |
Публикувано | 01.02.11 13:18 |
|
А на коя фирма купувате кафява захар?
Аз съм забелязала, че май тази българската на завода в Горна Оряховица е менте.
Обикновено купувам на фирма Демерара(ако не бъркам името в едни прозрачни пликове с интересни картинки, купувала съм я от Билла), пише че е тръстикова и изглежда съвсем различно от българскта - кристалчетата са някак си прозрачно кафяви, а тази българската си личи, че е бяла захар оцветена.
Преди 2-3 години на кутиите на българската пишеше със ситни букви, че е захар залята с карамелен сироп. Сега гледам този надпис вече го няма, но захарта изглежда по същия начин. Става въпрос за кафявата захар на Захарен завод Горна Оряховица.
Ще пробвам и аз номера с водата, за да видя какво ще покаже и ще пиша.
| |
|
|
|
|