Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:51 14.07.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Тема Мийте кафявата захар!нови  
Автор УйнaПeнa ()
Публикувано25.01.11 19:05

У нас се продава боядисана кафява захар с приблизително двойна цена спрямо бялата. Може лесно да се убедите, като я изплакнете в чаша студена вода - боята лесно се отмива.

Тема Re: Мийте кафявата захар!нови [re: УйнaПeнa]  
Автор Ghanima (Мис Моралистка)
Публикувано25.01.11 20:14

Страшно ще ми е забавно да прочета как някоя притеснена диетично-болна е мила "кафява" захар :)

пол - Ж

*Подпис*

Автор Cин Mapмoт (в целофан)
Публикувано26.01.11 02:05

Туй кафявата захар for coffee lovers? :D

Тема Re: Мийте кафявата захар!нови [re: Cин Mapмoт]  
Автор Изyмeн (Премъдър)
Публикувано27.01.11 12:41

Кафявата захар е недоочистена бяла захар, та не виждам що за будала ще се набутва да вкара пари, за да боядиса по-скъпата бяла захар в по-евтина кафява.

Най-важното е невидимо за очите.

Тема Re: Мийте кафявата захар! [re: Изyмeн]  
Автор УйнaПeнa ()
Публикувано28.01.11 21:57

Теоретично си прав, но на практика цената на кафявата захар е около 3,50-4 лв за килограм...

Тема Re: Мийте кафявата захар!нови [re: Изyмeн]  
Автор Яko зakъcax! (непознат)
Публикувано29.01.11 14:13

Кафявата захар е по-скъпа и точно заради това боядисват евтината бяла и я правят кафява!А точно вчера гледах, по руската телевизия, как да разберем дали е истинска или боядисана захарта!Просто слагаш една бучка или лъжичка в чаша и заливаш с гореща вода!Истинската кафява се разтваря бавно и не оцветява водата. От фалшивата водата стана като нес кафе!

Тема Re: Мийте кафявата захар!нови [re: Яko зakъcax!]  
Автор УйнaПeнa ()
Публикувано30.01.11 12:38

аз със студена я плакна и резултатът е същия - явно нашата боя по-лесно се измива от съветската...

Автор 332O (непознат )
Публикувано01.02.11 13:18

А на коя фирма купувате кафява захар?
Аз съм забелязала, че май тази българската на завода в Горна Оряховица е менте.
Обикновено купувам на фирма Демерара(ако не бъркам името в едни прозрачни пликове с интересни картинки, купувала съм я от Билла), пише че е тръстикова и изглежда съвсем различно от българскта - кристалчетата са някак си прозрачно кафяви, а тази българската си личи, че е бяла захар оцветена.
Преди 2-3 години на кутиите на българската пишеше със ситни букви, че е захар залята с карамелен сироп. Сега гледам този надпис вече го няма, но захарта изглежда по същия начин. Става въпрос за кафявата захар на Захарен завод Горна Оряховица.
Ще пробвам и аз номера с водата, за да видя какво ще покаже и ще пиша.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.