Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:16 06.11.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Тема Агенция по заетостнови  
Автор Obrazovatelen Centur (непознат )
Публикувано10.01.11 12:20

Здравейте,

Бих искала да споделя абсурдите на Агенция по заетост.
Както повечето от вас са запознати, има финансиране от ЕС по оперативна програма " Развитие на човешките ресурси" и хора, заети по трудов договор, получават ваучери за безплатни курсове. В нашия случай става дума за езикови такива.
Много се изписа по медиите езиковите училища колко много пари щели да вземат и като цяло какви мошеници били. Нека да ви запозная с другара страна.
Преди да бъдем одобрени за доставчик на услуга, подадохме един кашон документи.
Сега въпросната агенция си е слойила на сайта информация, че всички одобрени доставчици на услуги трябва да си подадат всички документи наново, иначе ще бъдат заличени от списъка на одобрените. Това хубаво, ама не взеха да изпратят поне един имейл, имат контактите на всички школи. Според мен това е просто поредната злоупотреба с европейски пари и сега, като вече са откраднали по-голямата част от сердствата, се надяват, че много школи няма да прочетат тази информация на сайта им и ще отпаднат, съответно няма да се наложи да им се плаща. а това, че хората вече са провели курсове по 300 учебни часа и са вложили огромни средства за хонорари на преподаватели и учебници - ами да пият една студена вода.

Тема Re: Агенция по заетостнови [re: Obrazovatelen Centur]  
Автор SoulMate (европейка)
Публикувано16.01.11 23:42

Не съм запозната с тежестта на чиновническата машина в случая, но генерално не си права в разсъжденията си. Европейските пари се дават за реално свършена работа и всичко се проверява под лупа няколко пъти от няколко места. Това означава, че няма начин от агенцията да целят да елиминират школите.

Когато сте подавали документи трябва да са ви дали указания как ще ви пращат съобщения. Логично е да са длъжни да пращат писма, при това с обратна разписка.

Вероятно са избрали отворен конкурс (забравих как му беше името по класификацията на оперативните програми), при който се подават заявления от кандидатите, прави се подбор по тези заявления и се допускат всички, които отговарят на критериите. След това одобрените дават подробната документация. Целият процес на кандидатстване трябва да е описан подробно в обявата/поканата.
Запозната съм детайлно с оперативна програма "Административен капацитет", но произходът на тези програми е един, така че не следва да има разлики помежду им.

Освен това ми се вижда странно да провеждате курсове, без да имате гаранция (под формата на договор), че ще получите парите, за които работите. Което ме води към въпроса - ако школата няма договор, защо обявява, че провежда курсове по европейска програма и защо очаква да й бъде платено?

Я си прочетете договора с агенцията и проверете при какви условия имат право да ви заличат от списъка си и защо ви искат отново кашона с документи. Вероятно знаете, че агенцията е подизпълнител и можете да си потърсите правата, ако са нарушени, пред министерството, което отговаря за тази програма, както и пред одитиращия орган.

Редактирано от SoulMate на 16.01.11 23:43.

Тема Re: Агенция по заетост [re: SoulMate]  
Автор Изyмeн (Премъдър)
Публикувано17.01.11 10:29

Аз ходих в бюрото по труда, ама там РЕАЛНО нищо не правят. Казаха ми - всичко е написано отвън - друго не може да предложим, освен курсове по компютърна грамотност и английски език. Само дето аз освен английския знам още 2-3 чужди езика, а и компютрите не са ми нещо непознато.

Най-важното е невидимо за очите.

Тема Re: Агенция по заетостнови [re: Obrazovatelen Centur]  
Автор anamariad (непознат )
Публикувано03.03.11 16:25

Ами първо е хубаво да минат едни инспектори от агенцията по заетостта и хубавичко да проверят как и какви услуги предлагате, защото аз съм възмутена от образователния център, в който си ползвам ваучера - езикова школа Омега!
Там за ваучера от 700 лв дори не намериха за необходимо да ни осигурят учебници, а вместо това ни дадоха долнопробни и сгрешено сглобени ксерокопия - черно - бели при това! Второ групата ни в първо ниво беше сборна с хора съвсем нищо незнаещи и хора по-напреднали. Фиктивно се изпълняваха и 100 часа, които ни се полагат, защото де факто по-голямата част от курсистите си плащаха за 80 часа и т.н.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.