Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:39 12.11.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Тема Цените на автогаза са уговорени?нови  
Автор PrinceOfAmber ()
Публикувано09.07.10 10:50

Хора, от няколко дни ми прави впечатление, че цените на автогаза в цял Пловдив са едни и същи(към днешна дата е 1.12 лв за литър). Всяка бензиностанция, без значение на коя компания е с цените на останалите! Не съм обърнал внимание на другите горива. Някой забелязал ли е нещо!? В другите градове как е?

Тема Re: Цените на автогаза са уговорени?нови [re: PrinceOfAmber]  
Автор Иckъp (Тежко е!)
Публикувано09.07.10 12:35

Открил си топлата вода :) Всеки нормален човек в България знае,че търговците на горива се договарят т.е. съществува т.нар. "Картел".Това важи също и за мобилните оператори.Какво да се прави-абсурда е пълен...

Тема Re: Цените на автогаза са уговорени? [re: PrinceOfAmber]  
Автор Blake (ветеран)
Публикувано09.07.10 15:56

Освен всичко друго, големите вериги упражняват понякога натиск върху малките бензиностанции. Ще ти дам пример, със произволни числа, за да разбереш принципа:

Газта примерно на едро струва 95 стотинки, а на дребно се продава за 1.10 лв. (пак казвам, примерно). Добре, ама Лукойл (пак примерно), понеже могат да си го позволят, казват "ами ние ще продаваме газта за 1.02 лв. Малките бензиностанцийки няма какво да правят, и те почват да продават за 1.02, щото иначе никой няма да отиде да зарежда при тях. Вътрят се, но нямат друг избор.
Така че договорка няма, но се получава уедняквяване на цените.

(тая схема по принцип съм я чувал точно от хора от бранша)

Тема Re: Цените на автогаза са уговорени?нови [re: Blake]  
Автор PrinceOfAmber ()
Публикувано09.07.10 16:06

Не съм открил топлата вода и знам много добре какво е картел :)
Реших да ви попитам, защото е очевадно това, което се случва. Преди това винаги е имало разлика в цените на газта, поне с 2-4 стотинки за Пловдив и околността. Сега всяка газстанция е сложила твърда цена 1.12 лв! Моля, кажете във вашите градове как е! На какви цени са горивата?

Тема Re: Цените на автогаза са уговорени?нови [re: PrinceOfAmber]  
Автор donald trump (дoбpяka)
Публикувано10.07.10 22:49

Тук в София винаги е било така. Много рядко, някоя крайградска газостанциия да е с 1-2 ст. надолу. И разбира се Петрол с 1-5 ст. нагоре. Избора е твой. Моят е Петрол въпреки по-високата цена.

Тема Re: Цените на автогаза са уговорени?нови [re: donald trump]  
Автор georgisd (новак)
Публикувано14.07.10 18:43

Ми те цените винаги се били уговорени ...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.