|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
GERMANOS са мошеници!!!!
|
|
| Автор |
SDl (непознат
) |
| Публикувано | 01.03.09 14:48 |
|
|
На 6.02.2009 телефона ми спря да работи - не можеше да се включва! Имам SonyEricsson K550I, който е в гаранция. Отидох в магазина на Германос на бул "Витоша" до Макдоналдс и и го давам за ремонт. Там някакъв момък 15 минути го оглежда и вика - "Капачето на телефона ви е одраскано. " Казах - Добре така е има 1-2 леки надрасквания по капака. След 1 седмица ми се обаждат и ми казват - "гаранцията на телефона ви е отнета защото телефона е ИЗПУСКАН??!!" Викам как така изпускан?? А каката отсреща ми казва ами вие сте потвърдили това при предаване на телефона. Вземам си аз протокола и там след 10 минутно четене виждам написано с шрифт с голенима не повече от 4 - надписа: "Телефона има значителни следи от изпускане". Ядосах се на себе си че не съм го видял това в магазина, макар че прочетох протокола там преди да го подпиша. Викам си майната му! Отивам днес (23-02-2009) да си го взема и викам на момъка там...покажете ми къде са значителните следи от изпускане...!!! заради което сте ми отнели гаранцията! Оня 2 минути го въртя в ръката си и накрая ми вика ами ето и ми показва една малка резка на капака...В тоя момент падна единия бутон за бърза навигация! И момъка вика..опааа падна един бутон! Викам му ами аз не съм го донесъл така - с паднал бутон! а той ами нищо не можа да се направи-гаранцията ви е отнета! Карахме се там 10-ина минути накрая си взех телефона и си тръгнах!!!!!! Декларирам: ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СТЪПЯ В ГЕРМАНОС, НИТО ЗА ПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ, НИТО ДА СИ КУПУВАМ ТЕЛЕФОНИ!!!! Досега винаги съм си купувал телефоните оттам, плащал съм си сметките за телефон за моя и на жена САМО там и дори лизингите съм плащал там!!! Отсега нататък ме загубиха 100% като клиент!!!
| |
|
Тема
|
Re: GERMANOS са мошеници!!!!
[re: SDl]
|
|
| Автор |
yниKaлнa (Заядливка) |
| Публикувано | 02.03.09 01:40 |
|
|
За съжаление, всички имаме порочната практика да подписваме всичко, което ни пробутат, преди да сме го прочели внимателно...
Аз така се опарих с една застраховка в Армеец! Ставаше дума за здравна застраховка за пътуване в чужбина на лице, навършило 75 години. Направиха ми я за покритие 10 000 евро, а после, съвсем случайно, прочетох в полицата, написано със съвсем дребни буквички, че за лица над 75 години компанията покрива разноски САМО ДО 1000 ЕВРО!!! Представи си разликата! А защо тогава ми взеха цена като за покритие от 10 000 евро?? Трябваше да прочета най-подробно полицата ПРЕДИ да я подпиша и да платя...
"Винаги има поне още една гледна точка..."
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
donald trump (дoбpяka) |
| Публикувано | 11.03.09 19:43 |
|
|
Другият път като ти кажат "има значителни следи от изпускане", ти просто му кажи - искаш ли да видиш какво значи това. Следва круше в десетката.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lnfinity (Shadowchaser) |
| Публикувано | 13.03.09 11:20 |
|
|
Хора не си купувайте телефони от Германос Мтел Джеф 2бе и прочие мошеннически фирми. Телефон се купува от малка фирма защото те си държат на клиентите. Да не говорим че е и по-евтино. Последния си телефон купен преди седмица взех със 120 лева по-евтино от цените в Мтел и Германос. Как става тоя номер и какво печалба дерат на ваш гръб?
| |
|
Тема
|
[re: lnfinity]
|
|
| Автор |
Blake (старо куче) |
| Публикувано | 13.03.09 13:59 |
|
|
дано не ти се наложи да си носиш телефона на поправка в малката фирмичка, щото ей тогава ще видиш в какъв филм ще участваш. Не искам да защитавам "големите", най-малкото щото не се държат като "големи", ама при малките проблемите са доста по-срещани, щото продават единични бройки и е просто абсурд да ти заменят разваления телефон с нов...
| |
|
|
|
Под малка нямам предвид гаражна фирма или някой далавераджия в Плод-зеленчук. Фирмата си има магазин в центъра на София и той си е там от поне 5 години. Досега съм купил три телефона от тази фирма, винаги са били коректни. Предишния ми дава два пъти дефект и беше отстраняван в рамките на един ден.
| |
|
|
|
абе не знам какви телефони ползвате. Аз досега съм купувал (за мене и жената) следните чисто нови телефони:
- Ериксон някакъв, май А2628 беше (купен от чужбина) - работи около 3 години, последната година биваше изтърван десетки пъти от височина на твърд под, както и в 20 см локва през зимата - продължи да си работи. Понеже беше с външна антена, смених поне 4-5, които се чупеха от падането. Накрая му гръмна крайното стъпало.
СЕ Т230 - все още работи (след 5 години), вече трети притежател.
Сименс А50 - на 3-тата година някъде му се скапа нещо екрана - нищо не излиза, ама телефона иначе работи.
СЕ К510 - ползвах го 2 години, единственото което съм сменял е панелите (4 пъти). В момента не го ползвам, но още работи по принцип.
Последните три съм ги вземал от един и същи "гаражен" търговец (даже не знам дали имаше магазин).
СЕ М600 - купен преди 2 години и 2 месеца от МТЕЛ, все още работи и е в отлично състояние. Отвярял съм го един път преди няколко месеца - беше блокирал поради попаднал прах между рамката и тъч-скрийна.
Всичките телефони съм ги ползвал крайно небрежно, т.е. без калъфчета, без да ги дундуркам, само в джоба, често с връзка ключове. Лятото по горещото често си вадя телефоните мокри от джоба. Т.е. въобще мога да кажа, че съм лош стопанин. Как пък един телефон не ми се наложи да го нося на сервиз, а тука във форумите се скъсват да пишат как си купуват телефони, нищо не им правят и все се развалят???
| |
|
Тема
|
Един от проблемите е
[re: Blake]
|
|
| Автор |
lnfinity (Shadowchaser) |
| Публикувано | 14.03.09 13:46 |
|
|
Че много хора си купуват телефони и почват да си правят експерименти с тях. Аз съм ползнател и не ровичкам в телефона не го флашвам нито го карам да ми пече банички.
| |
|
Тема
|
Re: Един от проблемите е
[re: lnfinity]
|
|
| Автор |
Blake (старо куче) |
| Публикувано | 14.03.09 16:27 |
|
|
Еми експериментират си, ама за това не са им виновни продавачите на апаратите. Сега, ако нямат свестен сервиз или замяна на повреден апарат с работещ, си е срамно, ама пък как става така, че се купуват чисто нови телефони и на втория ден не работят без да са изпускани, мокрени и издевателствани?
| |
|
Тема
|
НИкога вече Германус! Никога вече Глобул!
|
|
| Автор |
pepi2OO8 (новак) |
| Публикувано | 15.03.09 11:36 |
|
|
Освновно правило!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|