Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:52 08.12.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Тема Арон / Aron печалбарчета на дребнонови  
Автор Ckarepak (непознат )
Публикувано25.05.09 10:59

Искам да изразя възмущението си от Арон. Прекрасен шоу рум, много рекламни брошурки с "най-добрите" цени и накрая когато седнете да подписвате договора някак си мимоходом ти споменават, че трябва да си получа стоката от гара Яна иначе "Х" лева отгоре за доставка, която на всичкато отгоре ще бъде по някое си време.
Когато отивам да си купя нещо от магазина аз очаквам да получа стоката си именно от там, а не от някакъв си склад намиращ се неизвестно къде. Ама било написано на табло зад гърба на продавачките. А защо тези табла не са още на входа на магазина или условията да са упоменати в зарибяващите брошурки?
Както и да е. За мен тази политика е "кокошкарство". Купуваш мебели за много пари и те започват да те цедят с някакви си % за доставка, километри и какви ли не още условия. Все си мисля че Арон трябва да работят за удобството на клиента, а не да се опитат да цедят левчета от купувачите си.
Магазините разположени някъде си в полето са една друга категория и работят на едни други по-добри цени.

Тема Re: Арон / Aron печалбарчета на дребнонови [re: Ckarepak]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано26.05.09 14:29

Ей го де е Солун. Отиваш в ИКЕА - там няма нито доставка, нито монтаж!

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: Арон / Aron печалбарчета на дребнонови [re: Блaryн Kaлчeв]  
Автор shallowgrave (lazygravedigger)
Публикувано26.05.09 20:24

ИКЕА бяха тия шведските сглобяеми мебели, които си купуваш на части, а после си ги сглобяваш вкъщи, нали?
Или бъркам?

Тема Re: Арон / Aron печалбарчета на дребнонови [re: shallowgrave]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано27.05.09 21:02

Не само бяха, ами са. В смисъл, че не са фалирали все още.

А ти как мислиш - ако си купиш гардероб от Арон, Платан, Нова идея и т.н., че ще го получиш сглобен ли? Миналата година търсих комбинация от холски мебели на Red, Black, White. Продават ги във всички големи мебелни магазини. Разликите в цените за една и съща комбинация бяха символични, но именно тарифите за сглобяване бяха с големи разлики. Учудвам се от оплакването за транспорта - никъде не видях цена на километър, освен ако не става дума за извънстоличен квартал или село: или безплатен (разбирай включен в цената), или на твърда ставка, независимо от квартала. Това, къде им е складът, въобще не е проблем на клиентите. Логистиката им подрежда заявките, групира ги и твоят гардероб може да обиколи целия град, независимо че си на 500 метра от склада.
Така че - обикаляш, питаш и сравняваш. Ако някой си мисли, че на Запад не е така - дълбоко се лъже.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Редактирано от Блaryн Kaлчeв на 27.05.09 21:19.

Тема Re: Арон / Aron печалбарчета на дребно [re: Блaryн Kaлчeв]  
Автор 1639 (непознат)
Публикувано22.06.09 01:06

Така че - обикаляш, питаш и сравняваш. Ако някой си мисли, че на Запад не е така - дълбоко се лъже. -- напълно съм съгласен!

Тема Re: Арон / Aron печалбарчета на дребнонови [re: 1639]  
Автор dinche (непознат )
Публикувано28.09.09 10:33

Пак почнахме с на запад...Живял съм 9 години из цяла европа.Хора,въобще не е така,като в милата ни родина.Приликите ни са само в цените.. И така,фирми като мебели"Арон" на които имах изключителната "привилегия" да бъда клиент няма да оцелеят там.Проблем действително има.Когато си харесаш нещо и решиш да пазаруваш от веригата сключвайки договор ти става ясно,че нещата започват да се различават от офертите в брошурките и рекламите в интернет.Добре.Приемаш дори новите условия и сключваш договор.Четеш го естествено,за да няма нови изненади и подписватеее... След 4 месеца чакане и безбройни тел.обаждания при 100% предплата,щото да ползваш някаква си отстъпка,този договор се превръща в тоалетна хартия за фирмата и не го спазят,какво се случва?!..НИЩО.Когато отидеш при управителя или менажера(щото по телефона те прехвърлят тук или там) и съобщиш за проблема си,те се държат нагло и арогантно вместо да се реши по накакъв начин.Още повече,че те са виновни за това."Това е положението" ми казват и се обръщат.А черешката на тортата е доставката и монтажа.Доставката в удобно за клиента с раб.време от 09.00ч. да 19.00ч по договор,става в удобно на фимата такова с раб.време от 10.00ч до 17.00ч. и чакане да влезеш в графика поне още две седмици и в деня на доставката има приблизителен час.Висиш си цяяял ден да ги чакаш.Но ако не си там да ги посрещнеш има санкция за клиента от 50лв.
На това ли му викате европейско обслужване?

Тема Re: Арон / Aron печалбарчета на дребнонови [re: dinche]  
Автор Kitaiska Roza (непознат )
Публикувано30.09.09 23:42

Миналата година се опитаха да ни правят на луди по същия начин - некоректен договор, доставки в удобно за тях време, доставка на дефектни мебели, големи обещания за рекламация и всякакви други дребни тарикатлъци.
Писна ми и реших, че ще съм европейка. Затова изучих закона за защита на потребителя, направих няколко консултации по телефона с агенцията по защита на потребителя и изисках от тях да ми доставят отново дефектните елементи. Те много ме баламосваха с обещания, даже идваха в къщи някакви момченца за да обещаят пак поредната лъжа. След едномесечна игра на котка и мишка аз им се обадих по телефона и казах, че ако в определен от мен ден и час не ми върнат 15% от сумата ще подам жалба в агенцията за защита на потребителя. Тъй като работят с много нарушения на закона решиха, че е по-добре да ми дадат парите.
Загубих доста време, но съм удовлетворена финансово и емоционално.
Не знам как е точно на запад, само са ми разказвали, НО знам вече, че и у нас, обикновения потребител може да получи това, което е написано в закона.
Бъдете информирани, настоятелни и достойни!
Надявам се да съм била полезна.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.