|
Тема
|
HAIER - NEVER AGAIN
|
|
Автор |
biserz (непознат
) |
Публикувано | 30.10.08 12:43 |
|
Изключително недоволен съм от Haier. Причината е проста - получиха се проблеми - естествено, това може да се случи с всеки климатик. В случая обаче вкъщи съм с друга марка климатици - да не им правя реклама, в офисите сме с други и единствено в апартамента на баща ми имаме Хайер, който закупи преди 3 години. Сега се е бъгясал и не се знае какво му е - моите техници не знаят, други не искат да дойдат. Писах до Хайер Глобал - Обслужване и Поддръжка да ми кажат възможните причини, тъй като климатикът се включва, но нито топли, нито охлажда... т.е. възможно е компресора, възможно е и датчици...Два пъти - никакъв отговор.
Затова се питам Какво им е качеството на обслужване и какво им е качеството на продуктите? Превъзходно, но до момента, в който платиш. След това basta...
| |
Тема
|
Re: HAIER - NEVER AGAIN
[re: biserz]
|
|
Автор |
kartiche (непознат
) |
Публикувано | 30.10.08 19:34 |
|
Не ти е виновен климатика! Най-вероятно системата е изпуснала фреона и викни фирма да ти го зареди и провери отвън маркучите и стягащите гайки.
Нашият климатик в службата (съвсем куче марка "ATC") така всяка година изпускаше и само бръмчи на вентилатор - нито охлажда нито топли и се оказа, че при монтажа някаква гайка е била дефектна и тя е изпускала.
Та тази година извикахме друга фирма да го провери и напълни с фреон и те откриха какво му е.
А иначе старата фирма, която го поддържаже сомо го пълнеше и той пак си изпускаше.
Дано да съм ти помогнала.
| |
|
Миналата година имах глупостта да се поблазня от промоционалната цена на климатик от същата марка.
3 пъти за 2 седмици виках сервиз - обледяваше се външното тяло.
Веднъж платка беше изгоряла, веднъж датчик..
Правиха нещо, разглобяваха го, сглобяваха, ръчкаха - не разбирам, не ми е и работа.
Само, че ако си го взел тоя климатик да ти топли и той ти извърти коронния номер да спре да го прави в 21:00 вечерта, и имаш малки деца в къщи и никакво друго отоплително тяло - става меко казано всеобщо паникьосване.
Стигнах до извода, че тия климатици са направени за топлите страни - да охлаждат само. -))
След като видях на бившия Солни пазар същото заледено външно тяло на същия климатик на една банка - отидох в магазина, от който е взет и лекинко се разбоботих, че няма да го бъде така.
И след известни договорки ми го размениха с LG, като доплатих известна сума.
| |
|
Хаер и циганин през зимата не работят
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bozo11 (непознат
) |
Публикувано | 26.08.09 16:49 |
|
Трябва да ви кажа, че половината от проблема е , че Хайер е боклук. Оторизиран сервиз за България - Ройъл електроникс - е те тия са за утрепване. Идваха 7-8 пъти и сменяха платки , които горяха......добрееееее.....наричаха го по телефона "тука съм при моя климатик" като че ли са дали те 1400 лв за него..... добрееее......смениха външното тяло , че било боклук......добреееееееее - до тук беше в гаранция. Тя изтече и на 45 ден климатика спря, чакахме ги два месеца, после 40 дни за части и като бяха изрично помолени да назоват цената след диагностицирането на проблема - ТЕ ГО ОПРАВИХА - и си искаха направо 650 лв за масрафа. Само, че аз имам въпроси - ако наистина е бил компресор, как ми доказват , че това е вярно и са сменили частта, примерно....Не пожелаха да обяснят какви компресори използват .......
Абе Хайер никога, ама никога вече, както и други марки /НЕЗАВИСИМО КАКВИ/ СЕРВИЗИРАНИ ОТ РОЙЪЛ ЕЛЕКТРОНИКС.
а и ние сме идиоти , че ги траеме тия ....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Well (Сянката Му) |
Публикувано | 06.02.11 17:50 |
|
разпрограмирват им се паметите на тия боклуци . И аз не ги уважавам, а с това се занимавам. Има само един - два модела добри. 18 инвертор и 12 инвертор, с уговорки. Иначе - голям завод, голяма работа. А дори Мидеа са по-добри.
Земля в илюминаторе
| |
|
|
|
|