Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:47 14.11.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Инфотехника България ЕООДнови  
Автор lstinata123 (непознат )
Публикувано29.10.08 18:55

Пиша това, за да не пострадат хора, които искат да работят във фирмата!

Договорът, който предлага фирмата е ужасен, изобщо не е в полза на работника!!! В договора пише, че работодателят може да прави каквото иска с личните ти данни като ЕГН, номер на лична карта, подпис и т.н., също така пише, че ако се наложи може по усмотрение на работодателя да се удължава работния ден! Договорът се сключва в полза на работодателя и не може да започваш друга работа без неговото изрично съгласие, също така трябва и да го предупредиш 30 дни преди своето напускане, докато той може да те уволни на мига!!! Отношението на Адел- шефа е ужасно, чуди се само как да те използва и винаги ти се усмихва и се държи приятно, но всъщност, ако го помолиш за нещо веднага ти обръща гръб с някакво измислено извинение!!! Съветвам ви изобщо да не отивате да работите там!Като те повикат на интервю, всъщност ти взимат набързо личните данни с предлог, че трябва да ти оформят договор, а всъщност интервю разбира се няма, защото се чудят как да си набавят повече робчета! На смяна работят обикновена по 15 човека като смените са 5, а свободните места са в пъти повече, смятайте какво текучество има. Непрекъснато се правят "интервюта" на заблудени хора дошли да работят! Мнението ми за цялата фирма е, че е направена абсолютно с експлоататорска цел!

Тема Re: Инфотехника България ЕООДнови [re: lstinata123]  
Автор Veliki Kardam (единствен)
Публикувано01.11.08 09:26

...ами защо ги подписвате тези договори тогава бе хора

Тема Re: Инфотехника България ЕООДнови [re: lstinata123]  
Автор Buhl (H.)
Публикувано02.11.08 00:11

Договорът се сключва в полза на работодателя и не може да започваш друга работа без неговото изрично съгласие, също така трябва и да го предупредиш 30 дни преди своето напускане, докато той може да те уволни на мига!!!

1. Договор никога не може да е в полза на която и да е от страните по него. Не съм го измислил аз - пише го в ЗЗД и КТ.
2. Относно напускането и уволняването си има точни текстове в КТ. Четете го и си знайте правата! Ако работодателят не ги спази - има си съд. После ще ви се плаща с лихвите.

П.С. Защо на две места в тоя клуб... такова... си постнал това?

Следите, оставени по улицата, са по-дълбоки от следите, оставени в интернет.

Тема Re: Инфотехника България ЕООДнови [re: Buhl]  
Автор PreslySt (същата)
Публикувано04.11.08 13:37

1. Договор никога не може да е в полза на която и да е от страните по него. Не съм го измислил аз - пише го в ЗЗД и КТ.

Е, определено го измисли.

Тема Re: Инфотехника България ЕООДнови [re: PreslySt]  
Автор Buhl (H.)
Публикувано04.11.08 20:10

Би ли ми обяснила защо смяташ така?

Абстрахирайки се, естествено, от "договора за цесия", за който очевидно не става дума в тази тема.
И се придържай към контекста на автора - трудовите правоотношения, също така.

ПП
Ако говориш за договор със срок на изпитване, то определено авторът НЕ говори за такъв. Или поне е пропуснал да го напише.

Редактирано от Buhl на 04.11.08 20:15.

Тема Re: Инфотехника България ЕООДнови [re: Buhl]  
Автор PreslySt (същата)
Публикувано05.11.08 09:38

Е, за какъв да говори- обикновена като започваш нова работа първоначално си със срок за изпитване.

Тема Не ми се е случвало...нови [re: PreslySt]  
Автор Buhl (H.)
Публикувано05.11.08 23:40

обикновена като започваш нова работа първоначално си със срок за изпитване.

Не знаех...
[повдигам вежда]

Тема Re: Не ми се е случвало...нови [re: Buhl]  
Автор PreslySt (същата)
Публикувано07.11.08 09:55

Е, на теб не ти се е случвало, но на доста хора се случва.
Аз като съм започвала работа, която не съм вършила до сега, сама съм искала да съм на такъв договор.

п.п. И няма нужда от л.б. за глупости.

Тема Re: Не ми се е случвало...нови [re: PreslySt]  
Автор Araxna (Интоксикирана)
Публикувано07.11.08 11:34

Има си закони в тая страна, така че който не се възползва от тях сам си е виновен. И договора "в полза на работодателя" се отнася само за срока на изпитване и дава право на работодателя само да не ти поднови договора без обяснения, докато ти не можеш да напуснеш просто така. Това не дава на работодателя НИКАКВИ други права, най-малкото да не спазва закона. Ако те уволнява "начаса" си има условия, трябва да ти плати обезщетение, а за дисциплинарно си има процедура, която ако не спази, все едно не те е уволнил. Така че четете го тоз кодекс и си търсете правата и не позволявайте на разни "работодатели" да ви правят на маймуни

ПП. Ей сега пак прочетох за какво точно става въпрос. С този т. нар. договор този работодател нарушава поне 2-3 закона. Крайния резултат ми изглежда като недействителен договор. (ЗЗД)

Устоим хоть раз.
В самый жуткий час-
Все напасти нам
Будут трын-трава.

Редактирано от Araxna на 07.11.08 11:43.

Тема Re: Не ми се е случвало...нови [re: Araxna]  
Автор PreslySt (същата)
Публикувано07.11.08 16:15

докато ти не можеш да напуснеш просто така
Ама разбира се, че не можеш да напуснеш просто така, а с 1 м. предизвестие- не може всеки да си напуска, когато му щукне.
А и в крайна сметка договора като не ти харесва не го подписваш и това е.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.