|
|
|
Тема
|
Евро-ментета или китайски боклук?
|
|
| Автор |
newage (идещ) |
| Публикувано | 16.10.08 08:23 |
|
|
Здравейте!
Тръгнахме да купуваме сокоизтизквачка с майка ми. И разбира се, първо отидохме в Техномаркет. Гледам цял рафт все известни марки - Philips, AEG, Moulinex и т.н. Но като започнах да чена етикетите - о ужас! - всичките до една правени в Китай. А иначе цените са солидни - 150-400 лв. за най-прости сокоизтисквачки. И понеже вече имам опит с "маркови" китайски боклуци - сестра ми й подари за рождения ден блендер Moulinex, за 150 лв., който блокира още на третото използване, а аз пък си изпатих с "марков" Бош - , казах на майка ми, че като ще е китайско, за какво да плаща 3 пъти по-висока цена само заради надписа Philips. Пратих я да си купи FIRST-Austria за 47 лв.
Въпросът е, днес дори да имам пари мога ли да купя истинска качествена стока, като телевизора Филипс, който купихме от Кореком в далечната 1986 година. Сглобен е в Холандия и до ден днешен работи безотказно.Редактирано от newage на 16.10.08 08:29.
| |
|
Тема
|
Re: Евро-ментета или китайски боклук?
[re: newage]
|
|
| Автор |
Blake (пристрастен) |
| Публикувано | 16.10.08 10:13 |
|
|
Не се подвеждай само по етикета - все пак предполагам се досещаш, че в Китай могат да ти произведат артикул за 2 и за 200 лева. Всичко зависи от материалите и контрола на качеството. А и в последно време трудно ще намериш техника, която да не е произведена в Китай. Ако все пак попаднеш на такава, очаквай поне 50% отгоре на цената в сравнение с китайското. Просто всички си изнесоха производството в Китай, включително и корейците. Ефтинийка брат...
Иначе - преди 10-тина години си купих вентилаторна печка Мулинекс, не знам какво производство беше, но на третия ден спря. Блокира й двигателя. Ремонтираха го и до ден днешен печката работи... А викаш разликата 2-3 пъти в цената - като си купиш нещо от евтинките работи, вземи го сравни с едно от по-скъпите, и ще разбереш разликата - пластмасата е гадна, мека, чуплива и т.н. Мога да ти дам и друго сравнение - предишните ми два плеъра за кола - единия беше Панасоник (произведен в Китай), който работи безотказно 3 години (и все още работи, просто предполагам трябва да се почисти оптиката, щото фабрични дискове чете, но записани - трудно), и другия Деу (произведен в Китай), който на 10-тия ден вече беше в сервиза, стоя там 40 дни, вярно че сега работи (след 1 година), но е доста зле - на моменти прекъсва, и т.н., да не говорим, че смуче акумулатора като вампир (ако го слушаш на загасена кола).
| |
|
Тема
|
[re: Blake]
|
|
| Автор |
Haтypaлиcт (татко+) |
| Публикувано | 16.10.08 17:58 |
|
|
Абе виж, всеки боклук ще изкара криво-ляво 2-3 години. Но 22 години, като нашия Philips... А, забравих да ви спомена и за фенера ми, също Philips, купен още по-рано някъде 1984-та от Quelle - още работи, с оригиналната халогенна крушка е. Използвам съм го по планини, пещери, в чужбина, къде ли не, давал съм го на приятели - пещерняци. През тези 24 години съм купил (и изхвърлил) поне 15 китайски такива...
Редактирано от Haтypaлиcт на 16.10.08 18:03.
| |
|
Тема
|
[re: newage]
|
|
| Автор |
maytag (минаващ) |
| Публикувано | 19.10.08 06:08 |
|
|
Blake е прав за всичко,само е забравил да каже за това,че вече ги правят боклуци с умисъл,да ти се развали точно след като му изтече гаранцията.На малко хора им се занимава да ги поправят,затова си купуват нови.
Има made in China,които не отстъпват по качество на известни фирми,познай защо
| |
|
|
|
|