Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:06 03.11.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Handy и как се продават поправяни GSM-и като новинови  
Автор badpit (непознат )
Публикувано17.01.08 15:42

Преди Нова година реших да си направя подарък, тъй като ми беше писнало от стария ми телефон. Избрах да си купя нов Nоkia 2630, тъй като не искам много от телефона си, освен да има батерия, издържаща дълго.
Тьй като този модел е популярен, го има във всички магазини. Реших да го купя на 27.12.07 в офис на Handy, намиращ се на ул. Граф Игнатиев 48. Продавачките любезно ми предложиха договор с мобилен оператор и аз избрах един изгоден с Loop. Съответно и гаранцията ми беше издадена от името на Мобилтел.
Прибирам се в нас и тъй като сутринта пътувах, имах време да зареждам батерията само 2 часа, вместо препоръчваните ( странно защо ... ) от всички продавачи 12 часа.
В началото си мислих, че батерията свършва буквално с два разговора и 2 часа standby време поради моето малко първоначално зареждане. След известно време обаче и BlueTooth функцията спря да работи и се реших да тръгна по гаранционните сервизи.
На 03.01.2008, след новогодишните празници и почивки, телефонът ми се озова в сервиза на Мобилтел в Централните градски хали.
Яд ме беше, че чисто нов телефон се нуждае от ремонт, но представете си какво беше моето учудване, когато от сервиза се обади една дама и ми каза, че гаранцията на телефона ми е отказана, тъй като техния техник е открил презапояване ( и то неправилно) и отваряне на телефона и любезно ме попита дали бих желал да заплатя за сервиза или да си взема телефона. След като излязох от шока и момичето видя, че телефона е на 5 дена, тя съчувствено ми предложи помощта си с каквито документи може.
Представете си кой нормален човек би тръгнал да поправя сам чисто новия си телефон в гаранция и то по новогодишните празници...
Стъпката, която предприех, беше да се обадя в централния офис на Handy и да потърся съдейсвтие от там. Пренасочен бях към Петко Терзиев , който обеща да провери случая и да ми се обади. Съответно за 10 дена, в които разчитах на неговата помощ, той успя с нежелание да се свърже със сервиза на Мобилтел (след 7 дена мои уговорки по телефона) и да ми каже, че нямам гаранция и да подам жалба в магазина... Да му *** майката, това можеше да ми го каже и при първия разговор, след като му разясних случая. Но изглежда целта е да накарат потребителя да се откаже да се занимава.
Не съм конфликтна личност, но още повече мразя да ме мамят и да се подиграват с мен. Ще отида любезно да подам молба в магазина, която предполагам, че ще ми бъде отказана. Едва ли от Handy ще си признаят, че продажбата на поправяни телефони е тяхна политика.
Въпреки това аз няма да се откажа да промотирам тази история, а хората сами да си преценят дали да купуват от там или не. Моите приятели определено вече са се отказали от този магазин.
Някакви предложения за възмездие ?

Редактирано от badpit на 17.01.08 16:11.

Тема Re: Handy и как се продават поправяни GSM-и като новинови [re: badpit]  
Автор teen_f (новак)
Публикувано17.01.08 16:27

Моя близка си купи телефон също от Хенди на 01.12.07.
На 10.12 дисплея на телефона се повреди.И тя като теб се обърна към магазина,от където е купен телефона.След 10дни и върнаха телефона,уж поправен,но този път Bluetooth-а отказа да работи.Айде пак на сервиз.Този път за отрицателно време оправиха телефона,но го върнаха целия одраскан.Ужасна история!
Така,че за съжаление не си само ти опарен от Хенди:(

Тема Re:нови [re: badpit]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано18.01.08 00:26

Да ти дадат чисто нов.
За компенсация.
Заедно с едно голямо ИЗВИНЯВАЙТЕ.
Баси "търговците" ...

Look inside you for the light in your soul

Тема Re: Handy и как се продават поправяни GSM-и като новинови [re: badpit]  
Автор morska valna (морско чедо)
Публикувано18.01.08 01:56

Обществена тайна е,че в Бг мобилните телефони се внасят на килограм.При това и Азитаско производство.Да не говорим,че моделите са поне на 3-4 години. Аз лично съм си купувала телефон от магазин в чужбина.Имах случай на телефон с някакъв дефект.Когато отидох за рекламация хората там ми преложиха веднага да ми върнат парите или да си избера друг.

Та не знам какво предложение за възмедие да ти дам,след като в Бг магазините не са наясно дори с произхода на даден телефон.

Тема Re: Handy и как се продават поправяни GSM-и като ннови [re: badpit]  
Автор flater (непознат )
Публикувано18.01.08 10:18

Уважаеми г-н Попадийски,

При възникналата ситуация смятам за редно все пак апарата който сте закупили от наш магазин, да бъде предоставен и на нас за мнението ни. Твърдението Ви , че продаваме ремонтирани телефони е неоснователно, още повече не сме ние тези които отказват гаранция на апарати Ви и Ви предлагат ремонт срещу заплащане.
Оставам с уважение към личното Ви мнение.

П. Терзиев

Тема Re: Handy и как се продават поправяни GSM-и като нови [re: badpit]  
Автор Oлer Ивaнoв® (Приятел)
Публикувано18.01.08 11:34

Прегледай

.

Олег Иванов
Аре със здраве!

Тема Re: Handy и как се продават поправяни GSM-и като новинови [re: Oлer Ивaнoв®]  
Автор looking_up (непознат )
Публикувано18.01.08 12:43

Полезно четиво

Тема Re: Handy и как се продават поправяни GSM-и като ннови [re: morska valna]  
Автор dragozow (майор)
Публикувано18.01.08 17:14

Що си мислиш че германеца купува в Мюнхен телефон който е произведен в Европа?

Тема Re: Handy и как се продават поправяни GSM-и като ннови [re: morska valna]  
Автор Beнaбили (5-18)
Публикувано18.01.08 19:05

>>Да не говорим,че моделите са поне на 3-4 години.

Мдам.. всички се разхождаме с телефони модел 2004-та или по-стари.

Понякога съм толкова добра,
че цялата изтръпвам и боли ме...

Тема Re: Handy и как се продават поправяни GSM-и като ннови [re: Beнaбили]  
Автор morska valna (морско чедо)
Публикувано18.01.08 21:12

Точно така........

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.