Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:36 08.07.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Тема Куриерска фирма In Time/UPS  
Автор Xpaбpият шивaч (7 с един удар)
Публикувано30.12.07 09:43

Това ще е дълго, но по-кратко просто не може да бъде (пък и е на кирилица).
Поръчвам си аз рокля за коледното тържество (да се чете: "тържество-което-изисква-прекрасен-официален-тоалет") по Интернет. Предполага се, че ще ми я изпратят чрез UPS от Америка и съм обозначила като wear date 25.12, което си е и реалната дата, за която роклята ми трябва. Получавам по e-mail номер на товарителница, чрез който мога да си следя пратката онлайн. Уверяват ме, че до няколко дни ще ми бъде ДОСТАВЕНА. Тръгва ми тоалетът на 17ти от Ню Йорк и на 20ти следобед виждам, че е кацнала в България.
На 21ви се закотвям да чакам куриер (единственото ми излизане беше абсолютно наложително за час от 8 до 9 сутринта). До 15.00 куриер не се е появил. Решавам да се обадя във фирма Ин тайм, която е партньор на Ю Пи Ес за България и оттам ми казват, че куриерът БИЛ МИНАЛ и никой не му е отворил. Познайте - минал е рано-рано, а според сайта на фирмата, пратки се доставят от 9 сутринта нататък.
дотук - нищо съществено. Само че ми заявяват, че куриерът нямал ангажимент с тази пратка и съм щяла да я получа на 27ми. Казват ми и че не могат да направят нищо друго, защото на 22ри НЯМАТ дежурен офис. Затварям телефона, казвам на майка ми, която много буквално яхва метлата и се обажда на същия телефон, откъдето друга служителка й казва, че дежурен офис ИМА, на всичкото отгоре се намира на 200 метра от дома ни. Щастие и радост. Обаче. Казват да се обадя, за да кажа пак номера на пратката, за да я препратят към дежурния офис. Обаждам се аз, пак улучвам мис Петрова, която ми вдига скандал и ми казва, че дежурен офис НЯМА и някой ме е излъгал. И на всичкото отгоре, аз трябва да си получа документите (до този момент вярвам, че имам да получавам РОКЛЯ, а не ДОКУМЕНТИ) и да ходя да си я освобождавам на митницата, понеже се водела цесия (т.е. пратка на висока стойност). Аз това го разбирам след 16.00 на 21ви и изпадам в шок, защото знам, че съм си платила ВСИЧКО, когато съм плащала роклята, а тази Петрова ми казва, че вероятно ще имам да плащам между 100 и 200 долара, които вече ми дойдоха в повече. Благодарих й (впрочем, за какво ли) и поисках да говоря със Стефанова (с която беше говорила майка ми), за да ми каже все пак последно за шибания дежурен офис (не се изразих така, досещате се) - има ли го или не, аджеба.
Въпросната Стефанова почва да кърши ръце по телефона - "Ох, ама аз как да ви помогна"... и ми предлага да отида същата вечер в централата им, която се намира на 2 спирки преди летището, за да чакам куриера и да си взема от него документите. Завличам си аз задника (няма да ви казвам какво задръстване беше в петък вечер преди празниците) и седя като кълван фит един час да чакам въпросния куриер. Буквално един час, не преувеличавам.
Когато най-сетне се появи един самонадеян младеж (с партизанско име Митака) и ми показа документите, имА наглостта да ми заяви: "Ами то, ето ги, ама не знам защо чакахте толкова време, при условие, че аз и да ви ги дам, вие нищо не може да направите с тях." Почти 7 вечерта, в средата на нищото, след като съм мръзнала и чакала маса време - е това беше моментът да ми го каже. Оказва се, че към документите НАИСТИНА имало бележка, че изпращачът (т.е. те като представители на Ю Пи Ес) се задължават да заплатят мита и др. такси. Аз като им го казвах по телефона, те - не. И пак се започва кършене на ръце - ох, ама това сега как ще стане, те банките не работят... Аз само им казах, че това е тяхна работа и разчитам, че когато отида на 27ми, тя ще бъде свършена (еми, ядосах се - за пръв път ли виждат подобен документ! Че те не знаят кога им работят офисите и кога е работното време на куриерите, аз очаквам да могат да се оправят с някаква хартия. Абсурд!).
Прежалих аз тоалета за Коледа, отивам пак на 27ми (обадиха ми се, че документите ми са готови - т.е. една лелка ми се "скара" с тия думи по телефона, но няма да й връзвам кусур). отивам да ги взема, оттам - на митницата на летището, откъдето трябва да се освободи пратката. Едва ли би следвало да се чувстваме длъжни да благодарим и да похвалим публично някой, който е свършил нещо, което по принцип си му влиза в задълженията, но не мога да не благодаря на г-н Дяков от митницата, който се оказа човек на място. За нула време ми обработи документите, сложи печатите, където трябва, но когато сложи дискетата, дадена ми от Ин Тайм с декларация, или каквото там се води, познайте. Да, точно. Дали са ми прецакана дискета, която отказа да тръгне. (Дяков ме попита коя е фирмата и като му казах Ю Пи Ес, човекът само ме погледна и завъртя красноречиво очи) Хайде обратно до офиса на Ин Тайм. И после - пак до летището. И после - пак го Ин Тайм, откъдето най-сетне си получих заветната пратка (впрочем, с разкъсана опаковка, но вече нямах сили и желание да се разправям).
Та, да обобщя - отне ми повече време да си получа пратката от офиса в София, отколкото бе нужно на пакета да стигне от САЩ до България. Мотаха ме цял един следобед, разкарваха ме в най-големия студ до средата на нищото и, на всичкото отгоре, ми се накараха. При втория опит ми дадоха прецакана дискета, което ме забави с над 1 час и, при условие, че бях излязла в 11.00 (когато се обадиха, че документите са готови), си получих роклята едва час и половина преди края на работния ден. Ако се бяха забавили още малко, щях да си я получа направо през 2008, тъй като на 28ми имах неотложно пътуване.
Не мога да си представя как може да има такива фирми, честно ви казвам. Писах имейл до централата на Ю Пи Ес, за да им се оплача от отношението и некомпетентността на служителите им в България. Сигурна съм, че не им дреме, но на мен ми писна едната ръка да не знае какво прави другата и от това да страда клиентът, който да бъде изкарван виновен, че изисква служителите да си познават работата и да я вършат като хората.
Простете, че стана толкова дълго (половината телефонни разговори, в които ми викаха и ме лъгаха - г-ца Петрова, да, същата, ги спестявам) - просто никога и по никакъв повод не използвайте Ин Тайм/ Ю Пи Ес (България).

Тема Re: Куриерска фирма In Time/UPSнови [re: Xpaбpият шивaч]  
Автор angie_bg (непознат)
Публикувано31.12.07 10:59

Предвид предстоящето ми пътуване до Брюксел реших да изпратя 100 кг багаж (такива разходи поема работодателят) с Ин Тайм. Единствената причина - офисът се намира на 200 м от дома ми и няма нужда да наемам специализиран транспорт. Багажът бе в 4 транспортни сандъка (американски, одобрени от всички видове транспортни организации - според рекламата), тъй като според изискванията на фирмата отделна пратка не може да тежи повече от 30 кг (вероятно да не се сецнат). Написахме документите, платих, срок на доставка - 2 седмици.
Пристигнах в Брюксел с минимално количество багаж, започнах да чакам... 3, 4, 5 седмици... Според трасиращата система багажът ми е някъде между София (излетял) и Франкфурт (не кацнал). След месец и половина пристигна... половината багаж. Останалият не беше ясно къде е. След 3 месеца издирване, телефонни разговори на стойността на пратката, немските служители на ЮПС откриха останалия багаж, въпреки некадърно попълнените товарителници от Ин Тайм.
Помислете, преди да ползвате услугите на Ин Тайм!

Тема Re: Куриерска фирма In Time/UPSнови [re: Xpaбpият шивaч]  
Автор Ginger (непознат)
Публикувано05.01.08 00:19

чета абсолютно повторение на историята с едни книги поръчани от Америка. Същия бул шит като при теб и трябваше сами да ходим до митницата да ги освобождаваме, а струваха около 60 долара всичките заедно! Грубо отношение, некомпетентни и нагли служители до мозъка на костите си
да отбележа, че съм получавала стоки от Америка и Хонг Конг с UPS на адреси из Западна Европа и подобно нещо не ми се е случвало никъде!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.