|
|
|
Тема
|
HP Photo Paper и Canon принтер- мисния НЕвъзможна
|
|
| Автор |
alexi (непознат
) |
| Публикувано | 25.08.07 10:39 |
|
|
Здравейте,
просто бих искал да споделя разочарованието си от хартията на HP - HP Photo Print. Доста хартии съм ползвал, всяка с различен успех и качество, но толкова зле не са ми излизали снимки.
Купих си 10х15 хартия "Everyday HP Photo Paper" полуматирана (от Техномаркет - цена 15 лева).
Голяма изненада беше че всъщност хартията е 10х16.3 и ТРЯБВА да си я РЕЖЕТЕ след като отпечатате. Това го пише с МНОООГО дребен шрифт "with cut-off tab". Еми мерси за "екстрата", ама аз никога не съм горял от желание да си режа снимките ръчно, нали за това си купувам 10х15, а не А4 и да си ги изрязвам като в детската градина... Можеше не с шрифт с големина 6 пиксела, а малко по-голям да ползват. Все пак това е важна особенност.
Да речем че ще го преживея.
Ползвам Canon MP510 принтер. До сега снимките са си излизали мнооого добре на всякви хартии и ДОРИ С НЕОРИГИНАЛНИ МАСТИЛА (въпреки защитите )качеството е добро.
След това пускам да печатам, всякви настройки обърнах, но всичко е като че ли печатано през пиксел и на гранули седи. То не беше смяна на типа хартия, качество на печат, NOISE REDUCTION, Vivid печат... НЕ СТАВА и НЕ СТАВА. Все едно и също с леееки нюанси на промяна, но все на гранули и с малки дупчици между пикселите (мога и снимков материал да сложа ако ви интересува).
Мислех си (защо ли?) че все пак ТОВА Е САМО ХАРТИЯ и би трябвало на всички принтери да вади почти едни и същи резултати, а не само на тъпите хипарски (Hewlett Packard - HP) принтери да работи. ДА, АМА НЕ!
Същата хартия на Canon е 15-16 лева също. Но човек си вика, е като се ебават с мастилата, поне да видим хартията на конкуренцията. Току е по-добра от тази на Canon. ДА, АМА НЕ!
Не знам дали някой друг е имал подобен проблем. Бих се радвал да го сподели за да не изпитваме на собствен гръб всичките "екстри" на всички производители.
| |
|
Тема
|
Re: HP Photo Paper и Canon принтер- мисния НЕвъзмо
[re: alexi]
|
|
| Автор |
Cлapтибapтфacт (магратеанец) |
| Публикувано | 27.08.07 09:17 |
|
|
Че ти нещо качествено на НР виждал ли си?
Не смотри на часы
Наше время еще не вышло
А в саду расцветают вишни
Утром влажные от росы
| |
|
Тема
|
Re: HP Photo Paper и Canon принтер- мисния НЕвъзмо
[re: Cлapтибapтфacт]
|
|
| Автор |
alexi (_) |
| Публикувано | 01.09.07 11:06 |
|
|
Като си помисля, май не са много нещата.
Единствено един сървър, който като му гръмна единия от 5те диска RAID и почти веднага донесоха нов за да се смени... Това ми направи добро впечатление, макар че поддръжката беше от дистрибутор на HP.
Иначе имах лаптоп... боза, много се разваляха, моя и на колегите.
Фотоапарати имаха други колеги от първите на НР - два от три по едно време взеха да вадят син екран :-) и трябваше на сервиз да се носят....
Абе мъка...
Аз и за това не си взех принтер HP.......
Простотията и зелената боя никога не свършват... (и не само в армията)Редактирано от alexi на 01.09.07 11:07.
| |
|
Тема
|
Човешката глупост е безкрайна, тарикатлъка също
|
|
| Автор |
Pechenia (нема лабаво ;-) |
| Публикувано | 04.09.07 12:04 |
|
|
В упътването на хартията ясно е казано за кои модели глави (мастила) работи. И аз съм българин, и аз обичам да минавам тънко , но случая е аналогичен на това да ползваш бензин с различно октаново число, да разреждаш блажна боя с вода и после да мрънкаш че преди далаверата е сработвала.
Това че HP (и не само те) се мъчат да защитят огромните си печалби от консумативи си е тяхно право, колкото и да ни бърка в джоба. В случая може би са направили покритие което да работи добре само с техни мастила. Кофти, но факт. Пичовете се мъчат по всякакъв начин да те накарат да ползваш само техни работи и да кихаш само на тях. И аз пълня тонер и мастила, но си нося риска и като се скапе нещо си знам че вината е в мен.
Между другото не съм свързан с HP по никакъв начин, освен че ползвам няколко железни LasetJet-а и съм ползвал стара техника - монитори и вектри.
За ноутбуците - от старите нямам лоши спомени, а единствения ми попаднал нов в ръцете се е скапал след 1 месец работа и е изцяло подменен. Та нов ноутбук от HP скоро няма да си взема
За Canon - фотоапаратите са трепач, но за принтерите имам лоши спомени, особенно за BubleJet-ите.
чети и дишай по-леко
| |
|
Тема
|
Re: Човешката глупост е безкрайна, тарикатлъка също
[re: Pechenia]
|
|
| Автор |
naci (нефашиста) |
| Публикувано | 05.09.07 18:50 |
|
|
Правилно подкрепям, а черно белите се пълнят отлично от Пеликан.Но марков.А принтерите за железни.И печатат идеално!И лазерните и мастилните.Който не вярва мога да му пратя снимка от модел 610 С мастилен работи безотказно до ден днешен.Ако е принтер само НР.
Знай си границата на тъпотата
| |
|
Тема
|
Re: Човешката глупост е безкрайна, тарикатлъка същ
[re: Pechenia]
|
|
| Автор |
alexi (_) |
| Публикувано | 05.09.07 23:17 |
|
|
Печен,
не бих казал че искам да мина тънко. Ако исках да мина тънко щях ( и съм си вземал ) хартия от Метро за 6 лева китайска, а не HP за 15 лева. Канон-а е 15-16 лева също зависи от къде го вземеш. За китайската обаче няма да намериш мое оплакване, въпреки че ми ги вадеше мааалко по-тъмни. Но си трая... знам че е евтино и си поех риска и не мрънкам...
На хартията никъде не пише че е САМО за ХИПАРСКИ принтери. Е вярно не пише и че става за други... Ама аман от търговски ЛЪЖИ, то не може да изброят всички марки за които става (все едно на бензиноколонката да изброят всичките стотици модели коли за които А95 ще върши работа)... Това исках да кажа и на хората - да не се хванат на капана и те... поне аз се хванах, но други да се спасят.
За канонските bublejet-и си прав... Учеха се японците да правят принтери все пак... Не ги оправдавам. Аз просто исках като икономически грамотен човечец да не си купувам всичко на една фирма и да не позволяваме на някой да налага монопол. Но явно всички се стремят да те прекарат - включително и Канон. Всеки като се види малко с пазарен дял и се вкопчва в него да го дой като невидял. Канон-ците имат едни от най-яките защити на главите на цветните принтери - гадове мръсни, аз ако го знаех това щях да си взема някъв друг принтер. Вместо да вложат парите в технологии за по-добро и евтино производство или да изнесат някой завод в Китай, те наливат пари в безмислени чипове за защита и създаване на проблеми на потребителите. Аман от лакомия...
Простотията и зелената боя никога не свършват... (и не само в армията)Редактирано от alexi на 05.09.07 23:20.
| |
|
Тема
|
Re: Човешката глупост е безкрайна, тарикатлъка същ
|
|
| Автор |
Pechenia (нема лабаво ;-) |
| Публикувано | 06.09.07 10:45 |
|
|
Самата хартия не съм купувал, но ако пуснеш един Гугъл за Everyday HP Photo Paper първия линк който излиза е .
Там пише:
Х-ка 1 A4, 100 листа, 170 г/м2
Х-ка 2 Предназначение: Ежедневен печат на фотоизображения
Х-ка 3 За HP PSC 1215/1315/1350/2355, HP Photosmart 2610/2710, HP Officejet 4215/4255/5510/6110/7310/7410/9110/9120/9130
чети и дишай по-леко
| |
|
|
|
например цялото им поделение за медицинска техника?
И все още лош принтер не съм виждал...
| |
|
|
|
|