|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Ами от това, че не се разваля например?
Не смотри на часы
Наше время еще не вышло
А в саду расцветают вишни
Утром влажные от росы
| |
|
Ами тя и ракията не се разваля. Даже и тая, дето баба ми я е варила преди 30 години и със сигурност не е слагала консерванти - още става за пиене
Виното, при нормални условия на съхранение, също има трайност толкова някъде, че и повече. Без да има консерванти в него.
За бирата не съм сигурен, че не слагат, ама не виждам смисъл да слагат. Предполагам най-точно може да отговори някой, който работи в пивоварна...
Nihil tam munitum quod non expugnari pecuna possit
| |
|
Или се правиш на малоумен или просто си такъв. Вероятно е второто, щом не виждаш смисъл да се слагат консерванти в бирата.
Не смотри на часы
Наше время еще не вышло
А в саду расцветают вишни
Утром влажные от росы
| |
|
Предлагам като по-немалоумен да ни (ми) обясниш какъв е срока на годност на бирата без и със консерванти.
Nihil tam munitum quod non expugnari pecuna possit
| |
|
В доброто старо време, когато бирата беше просто бира, а не химия... издържаше 4-5 дни максумум, след което ставаше на парцали. Днешните бири не ги знам колко издържат, аз лично съм съхранявал максимум 2 седмици, но съм убеден, че срокът е много по-дълъг. Просто погледни датата на бякоя бутилка и ще се убедиш.
Смисълът от слагането на консерванти мисля, че няма нужда да го обяснявам.
Не смотри на часы
Наше время еще не вышло
А в саду расцветают вишни
Утром влажные от росы
| |
|
Ставането на парцали за кратко време се дължи на други фактори и съвсем не е мярка за това, че в бирата няма консерванти.
А иначе правилно съхранявана - на тъмно и студено - бирата БЕЗ консерванти спокойто може да изкара 9 - 12 месеца.
Е ако за 9-12 месеца не се е продала...
Nihil tam munitum quod non expugnari pecuna possit
| |
|
Ох... не е лесно! Добре, да го кажем така - съхранявана при едни и същи неподходящи условия някогашната бира се разваля, а съвременната - не. Според мен е заради консервантите.
И пак се връщам на пръвоначалния си въпрос: Защо на етиката не пише, че има консерванти?
Не смотри на часы
Наше время еще не вышло
А в саду расцветают вишни
Утром влажные от росы
| |
|
Ми сигурно щото няма, за това не пише.
Какъв е смисъла да слагаш консерванти в бързооборотна стока, която спокойно може да изкара без консерванти 12 месеца?
Nihil tam munitum quod non expugnari pecuna possit
| |
|
Чета ви, чета ви и се чудя да сте чували за процеса "пастьоризация", май едно време никой не е пастьоризирал бирата, или просто са си спестявали горивото, пастьоризираната бира не би трябвало да се разваля, защото изтребва дрождите в бирената мая. А вино да се разваля при правилна технология на ферментация, не бях чувала по-голяма смешка, с 11 до 16 процента спирт вътре как да се развали, а серния двуокис се слага за да се стабилизира след последната ферментация и да не стане на оцет, ама когато се изпари, при досег с въздух и на топло пак ще се вкисне.
| |
Тема
|
Re: Бира в бутилки
[re: Araxna]
|
|
Автор |
Helper© (сърцат помагач) |
Публикувано | 14.08.07 18:27 |
|
Ученото си е учено, стана ли ви ясно?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|