|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Данон-Атака
|
|
Автор |
минaвaйkи (ентусиаст) |
Публикувано | 14.01.06 08:01 |
|
Гледали ли сте по телевизия Скат някаква атака срещу Данон?
| |
|
Има някаква атака наистина. Вървят изказвания, че лъжат за името на киселото си мляко като го наричат "йогурт". Пускат се и слухове, че в него имало консерванти, които предизвиквали безплодие.
Добри Божилов
| |
Тема
|
Re: Данон-Атака
[re: Дoбpи Бoжилoв]
|
|
Автор | миcля cи (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.01.06 13:55 |
|
Не АТАКА-ами атакище, бих казала.
Главният мениджър беше изкаран едва ли не продажник, предател и все в тоя дух. Основа за коментарите на водещия беше обширна статия във вчерашния-от събота-СТАНДАРТ.
Може би ако успееш да го купиш-ще прочетеш за какво иде реч. В смисъл, че там го възхвалявали-мениджъра де-като преуспял, като "български рокфелер" и т.н.
А, забравих да допълня-дадоха снимка на български йогурт , който се произвежда във Финландия, и там на опаковката имаше момиче в нар. носия....
| |
|
| |
|
Ама само празни приказки или представят и факти?
| |
|
Ако визираш статията,не виждам причина да не и вярваме.При по-задълбочени проучвания и необременено от разни отворковци съзнание вероятно ще открием ,че най-малко чисто технологичната част от публикацията си е съвсем наред.
Редактирано от nelin на 19.01.06 11:02.
| |
Тема
|
Re: Данон-Атака
[re: nelin]
|
|
Автор | Koritarov (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.01.06 23:15 |
|
a stiga be ,dragi zriteli
| |
Тема
|
Re: Данон-Атака
[re: минaвaйkи]
|
|
Автор | .E.P.И. (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.01.06 20:39 |
|
Трите разлики между киселото мляко и йогурта
Емил не само познава историята на млякото, но я разказва на всеки с удоволствие. Целта му е хората да научават повече за него и да го консумират по-често. В далечната 1905-а в института на Луи Пастьор български учен изолира бактерия в българското мляко, полезна за човешкото здраве. Нарекли я Lactobacillus Bulgaricus. След години точно това откритие привлякло вниманието на гръцкия емигрант Исак Карасо. Бил от Солун, но се преместил в Барселона. Както повечето хора, родени на Балканите, Исак от дете знаел полезните свойства на киселото мляко. В Солун то се продавало в големи медни съдове направо на улицата. Откритието в института на Пастьор и неговата собствена рецепта за заквасване били решаващи да почне той да произвежда мляко в малката си лаборатория. Нарича продукта с умалителното име "Данон" на името на сина си Даниел.
По това време заради относително по-ниската хигиена децата често страдали от стомашни разстройства, а майките им с изненада установили колко благотворно действа млякото на Карасо върху детския организъм. Впрочем първоначално продуктът се продавал единствено в аптеките. И се предписвал като лечебно средство от лекарите. Славата на това мляко се предавала от уста на уста и само за няколко години то придобива широка популярност, като освен за лекарство хората почнали да го хапват непрекъснато. През 1923-а Карасо вече продавал по 1000 кофички дневно, то стига дори до кралското семейство на Испания. От 1929-а почва истинското настъпление на продукта по света. През 1942-а фамилията на Карасо се премества в Америка и запознава американците със своето произведение. "Впрочем Даниел Карасо и досега ходи на работа всеки ден, той наистина е уникален", казва Емил.
Често хората в България се питат има ли разлика между йогурт и кисело мляко? В световен мащаб киселото мляко се определя като продукт от една по-обща категория, наречена йогурт. И двата продукта са получени чрез ферментация на бактериите - Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus. Между произвежданите от "Данон България" продукти кисело мляко и йогурт има няколко съществени разлики - технологията на производство, различната консистенция и начинът на ферментация. Различават се също и по своите вкусови качества и състав - киселото мляко е с по-кисел вкус, докато йогуртът се характеризира с по-мек вкус и кремообразна структура. Към йогурта могат да бъдат добавени различни видове плодове, докато при киселото мляко по дефиниция това е невъзможно.
-------------------
Бабината им!!!
Само това оставаше Данон да си присвоят и киселото мляко, което НЕ Е ниселомляко и НЯМА НИЩО ОБЩО с БЪЛГАРСКОТО КИСЕЛО МЛЯКО по простата причина, че се подквасва не с Lactobacillus Bulgaricus а с мая! Да, колкото и странно да ви се струва! Но кулинарите, да не си помислите, че става въпрос за мая за хляб?! ГРЕШКА! Става въпрос за чисто химическа разработка, по чиято технология се произвежда тъпото гяурти, което по качества не може да се хване на малкия пръст на КИСЕЛОТО МЛЯКО което се произвежда САМО в БЪЛГАРИЯ и ЯПОНИЯ!
ХИЛЯДИ ПЪТИ "НА БАБА" И "НА ДЯДО" ОТКОЛКОТО -данон-
| |
|
Случайно да си чувал че НА БАБА е продукт на Данон?
| |
Тема
|
Re: Данон-Атака
[re: минaвaйkи]
|
|
Автор | oтивaйkи (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.01.06 15:49 |
|
еми то и на дядо е на данон!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|