|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Смисълът беше (ако си пропуснал), че Данон ТВЪРДЯТ, че използват качествено прясно мляко...
"сега остава да обясниш на масовата публика как точно се заквасва мляко с антибиотик в него... "
Точно никак.
И тогава ква е далаверата на другите фирми да купуват менте-мляко?
Разреждане, мой човек, нали знаеш какво е това, сипват млякото на едно място и разбъркват. Затова някои кисели млека са в полу-течен вид -закваската като не хване добре.
И кво каза? Данон изкупували само качествено мляко? А млякото "за пиене" откъде се пръква тогава?
В микробиологичен отдел не съм работил и няма и да работя, което обаче не ми пречи да знам туй-онуй от кухнята на някои места, както и да съм с отлична обща култура...
Just a genius
| |
Тема
|
Re: Няма и да прочетеш
[re: Li]
|
|
Автор |
Martu (спори за всичко) |
Публикувано | 15.06.05 17:21 |
|
Ами не го яж. Аз Данон си купувам само прясно. Киселото не ме кефи.
| |
|
EEEEEЕЕ!
Да, и аз твърдя, че Данон използват чисто прясно мляко. Другите производители нямат далавера - проверяват пробите, пишат заключения, предупреждават стопанина и използват млякото. Въпрос на мениджмънт. Шефът трябва реши, че желае да стегне приемателния режим, обикновените работници не се вълнуват особено заквасило ли се е всичкото мляко или наполовина.
На млякото за пиене не му помня рецептата, затова нищо не казвам за него. А и не съм млекарка (технология на млякото никога не съм учила, а и не планирам). Но останалото го казвам, защото съм влизала вътре в Данон, наблюдавала съм процеса на производство от-до, говорила съм с микробиолога. Слагат сухо мляко за сгъстяване, ама това си го пише на капачката.
Възнамерявам да живея вечно...и засега успявам
| |
Тема
|
Re: Няма и да прочетеш
[re: Martu]
|
|
Автор | дpyra (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.06.05 18:46 |
|
А пък на мен точно сладникавият вкус на Данон ме кефи и не понасям възкиселият на така наречените български. Само прясното на "Вереята" може да съперничи. И какво като това се дължи на добавката от сухо мляко, когато хигиената на Данон е нанадмината от другите
| |
|
за на баба ви кокоските......просто да си умре човек от хумор
If i'm not made 4 you then why does my heart tell me that i am...
| |
Тема
|
Re: Няма и да прочетеш
[re: littlecherry]
|
|
Автор | бълrapин (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.06.05 19:43 |
|
За да разбереш колко са "облагородени", ти предлагам да прочетеш следното:
http://investorbg.com/News/BG/ViewNews.asp?ID=12796
Значи ние им даваме лиценз, пък те ни го облагородяват, че и го връщат... Бре че спецове тез франсета...
| |
|
Голямата работа да изолираш чиста култура и да я размножиш, ей тцтцтц!
Статията не се чете, незам какво й пречи.
Възнамерявам да живея вечно...и засега успявам
| |
|
що бе зайче? кво им е на кокоските? или те притеснява че били "на баба" - ми на някои хора тук баба им може да е 60-ти набор, за тях това, че нещо е "на баба" не значи автоматично че трябва да е със поне 100-годишна традиция. и по бай тошово време имаше кокосово брашно, имаше и едни десерти "република", и баш от такова си бяха (или поне есенция имаше достатъчно).
е, некой ден ше изкарат сигурно и "мармалада от манго на баба" или "компота от маракуя на баба"... брандинг, кво да прайш
| |
Тема
|
Re: Няма и да прочетеш
[re: littlecherry]
|
|
Автор | бълrapин (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.06.05 01:37 |
|
"Ел Би Булгарикум" е в преговори за продажба на технологиите за производство на оригинално българско кисело мляко с още две страни. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Боян Илиев.
През юли "Ел Би Булгарикум" подписа лицензионен договор с южнокорейска компания.
Като единствената държавна фирма в млекопреработвателния сектор в България, наследник на оригиналната технология и собственик на патента за производство на закваски за оригинално българско кисело мляко, "Ел Би Булгарикум" има лицензионни договори за производство на кисело мляко в 16 страни, сред които Япония, Германия, Швейцария, Холандия, Кипър, Финландия, Филипините, Франция и Австрия.
---------------------------------------------------------------------------
това е статията, при мен се отваря нормално.
| |
Тема
|
Re: Няма и да прочетеш
[re: Martu]
|
|
Автор | бълrapин (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.06.05 01:57 |
|
Достатъчно е да се сравни надписа на производителя на медениките, кокоските, кексчетата и ореховките по "бабините" рецепти с "бабините" млечни произведения. По големина на шрифта например.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|