Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:05 13.07.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Каква всъщност е идеята на този форум?нови  
АвторG3O (Нерегистриран)
Публикувано11.06.05 03:44

Не мога да разбера едно нещо. Аз си мислех, че тук е място за споделяне на информация за некоректни фирми, което всъщност е един вид взаимопомощ - споделяне на важна и полезна информация.
Като чета някой постинги си мисля че поне 30% от хората четат и пишат тук за да злорадстват над чуждите проблеми. Аз написах една тема за некоректен мобилен оператор. Отговорите бяха:

4 човека ми казаха "да си внимавал, брато, сам си си виновен"

3 написаха "абе кво се излагаш за няколко лева"

1 философски-иронично заключи "прецакват те с първата сметка... вярно е...
о, ужас"

и само 1 каза "прав е човека, това е поредния византийски номер"

Тези, които изобщо не бяха схванали за какво става въпрос не ги броя тук.

Не мога да разбера едно нещо - защо толкова хора се заяждат тук? Защо, бе хора? Каква файда имаме от това? Нали това е идеята за гражданското общество - хора, като нас, да влияят на държавната администрация, бизнеса така че те да предлагат по-качествени услуги.

Тема прав си - до някъденови [re: G3O]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано11.06.05 09:09

Прав си до някъде ама ако погледнеш за какво се говори тук - "ами подписах договор ама не видях" извинявай ама става въпрос за пари много от хората са се прекарали защото или са бързали или ги е домързяло да прочетат 2-те страници договор и дребния шрифт със звездички отдолу или просто ги е досрамяло да попитат за какво става въпрос. Та извинявай че слагам това което ти е отговорил Чечо отдолу ама някъде евентуално да са ти го показали?? да са ти го обяснили?? да го има в договора???а ти да си попитал??

Виж извинявам се за тона ама трябва да свикваме че повсяко време се наемат "тарикатчета" на работа и тяхната работа е да мислят такива клаузи които улесняват оператора а ние... да се съобразяваме.

Фактурирането при мобилният оператор Глобул се извършва на следните дати от месеца: 1, 5, 10, 15, 20, 25. Ако сключите договор и картата Ви се активира на 16, например, Вие в началото ще получите фактура за четири дни - 16, 17, 18, 19. Тя ще включва пропорционален брой безплатни минути спрямо заявените от месечния пакет и пропорционална месечна такса. Например с програмата Глобул 30, ако имаме 30 дни от месеца, ще излезе, че трябва да са на разположение 4 безплатни минути за 4 дни, а месечната такса за тези 4 дни ще се изчисли така: 17лв делено на 30 дни и резултатът ще се умножи по броя дни от активирането на картата до следващия период на фактуриране. При това положение, ако имаме 4 безплатни минути, а изговорим повече, остатъкът ще се изчисли по стандартните тарифи на оператора, които можете да видите на официалния уеб сайт.

Не мисля, че тази политика ощетява по някакъв начин клиента. По-скоро е трябвало да се интересуваш от тези неща при купуване на сим картата. Това не е като да си купиш вестник от павилионче, а е нещо много по-важно.

Ще помоля за всякакви въпроси около дейността на оператора да се обръщате към клуб "Глобул" в дир.бг. Същият можете да намерите в раздел Техника - Мобилни комуникации - Мобилни оператори.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: прав си - до някъденови [re: Диaн]  
АвторG3O (Нерегистриран)
Публикувано11.06.05 14:23

Диан, благодаря ти - това е 2-рото интелигентно постване на мойта тема. Значи, това което Чечо ми е написал го няма нито в договора, нито в сайта на Глобул, нито продавача ми каза.

Напротив, в договора пише "началните 30 минути не се таксуват допълнително, като се считат включени в цената на месечния абонамент. Разговорите над 30 мин се таксуват по 0.35 лв без ДДС".

И това продължавам да не го разбирам - защо ние, клиентите, трябва да се съобразяваме? Мислим явно по различен начин.
И пак не разбирам защо се заяждат хората - като това което съм написал само може да им е от полза да не се прецакат много. Аз ако искам само да се оплаквам ще се обадя на някоя операторка и ще я напсувам, ако толкова ми е зор. Не е това идеята...

Тема Няма идея...нови [re: G3O]  
Автор me4i4e (ot gori4e)
Публикувано11.06.05 16:11

Идеята май се губи някъде по трасето...Аз лично смятам,че по-голяма част от форумите са място,където едва ли може да се каже нещо конструктивно и смислено,просто хората се намират на приказки.И си убиват времето говорейки си.
Обичам...да обичам...

Тема то със псуване...нови [re: G3O]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано11.06.05 18:09

То казвал съм го и друг път със псуване няма нищо да постигнеш и нищо няма да направиш. Всеки път като решиш да напсуваш някой се замисли дали този накой е наистина виновен или просто е назначен на заплата и просто си върши работата а част от нея е да се прави на виновен и да обира псувните. Пиша това защото всички мислим че като напсуваме някой и ни олеква ама не е така, олеква на този дето не си е свършил работата (обикновенно е назначил някой дето да обира псувните като в този случай). Защото ако не псуваме а просто си пуснем една жалба (културно) този който не си е свършил работата ще го отнесе ама няма да е просто "много поздрави на майка ти" а първия път гледане на криво втория нещо по-тежко и вече ако стане повечко пъти шефовете ще разберат, че има проблем и този човек трябва да си ходи.

Няма да е зле някой да вземе да направи един сайт със сборник текстове (ще помагам да се съберат) просто като правата ни на потребители, примерни текстове на жалби, към кого да се обърнем ако не прекарат със еди-какво си, кой с колко е отговорен като приеме жалбата ни да задвижи въпроса и т.н. Аз лично не мога - просто от HTML не подбирам много попринцип това трябва да го има на сайта на федерацията на потребителите ама...

И моля ви не псувайте - аз съм на такава длъжост ако за всяка псувня ми даваха лично на мен поне по левче вече щях да имам апартамент на жълтите павета, въпроса е че този на който му пазя задника за всяка псувня си спестява поне 100 лева че и повече. Така че... правете си изводите сами.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема сайт за правата на потребителитенови [re: Диaн]  
АвторG3O (Нерегистриран)
Публикувано11.06.05 21:27

Диан, това е много добра идея. И аз бих съдействал, разбирам малко от HTML. То това си е направо идея за един голям проект, защото само така от ентусиазъм едва ли ще се реалириза.
За псувните не мога да бъда по-съгласен. То изобщо няма нужда от нерви, от сцени и т.н. - стига да знаеш какви са ти правата и къде можеш да се обърнеш със жалба.
Бих съдействал с каквото мога.

Тема Re: Каква всъщност е идеята на този форум? [re: G3O]  
Автор XЮPCT (8364)
Публикувано12.06.05 05:12

Значи идеята на този форум е "място за споделяне на информация за некоректни фирми, което всъщност е един вид взаимопомощ - споделяне на важна и полезна информация"
В твоя случай за мен, а и за повечето Глобул не са виновната страна. Те са се отнесли точно в твоя случай. Вината ако може да се каже така, е твоята незаинтересованост и неимформираност.
Като си си правил някакви сметки от кога до кога ти важат минутите защо не си попитал дали е така?
Нямам нищо лично против теб. И аз не харесвам Глобул. Просто в случая те са прави и не съм съгласен да ги изкарваш криви. Това е.

Тема Re: Каква всъщност е идеята на този форум?нови [re: G3O]  
Авторkykлa (Нерегистриран)
Публикувано12.06.05 08:24

идеята е да си намерих другарче да те ебе в гъза а не ти да се ебеш сама със свеш!

Тема Re: Каква всъщност е идеята на този форум?нови [re: XЮPCT]  
АвторG3O (Нерегистриран)
Публикувано12.06.05 14:59

Хюрст, в такъв случай значи, че или аз или повечето от вас (които смятат че Глобул са прави, а вината е моя) имаме сериозен проблем. Все повече си мисля, че сте вие...

Тема Re: Каква всъщност е идеята на този форум?нови [re: G3O]  
Автор XЮPCT (8364)
Публикувано14.06.05 18:16

Ако караш в насрещното сигурно пак ще си мислиш, че твоята посока е правилна. Помисли малко преди да отговориш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.