Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:51 15.07.25 
Черните списъци
   >> Черен списък на фирмите
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Mejdugradski avtobusi - nikoga ve4e firma ETAP!  
АвторHexina (Нерегистриран)
Публикувано09.09.03 12:29

Mnogo mi e interesno dali ima i durgi hora vyzmuteni, kolkoto sum az, ot neprofesionalizma v obslujvaneto na ETAP ADRES. Firmata e edna ot nai-golemite zanimavashti se s mejdugradski prevozi i, dokolkoto znam, ima avtobusi ot Sofia do po4ti vsi4ki 4asti na stranata, vkl. i do po-malki gradove.

Kak e vuzmojna togava slednata situacia: da si zapazia bilet, za da e sigurno patuvaneto mi, da otida nujnite 20 min. po-rano na avtogarata i da ustanovia nakraia, 4e v avtobusa niama nikakvi svobodni mesta. Na vsi4koto otgore, taka nare4enata "stiuardesa" si pozvoli da mi kreshti pred pone 30 dushi i da me obvini v luja, tvurdeiki, 4e nikoi ne i se e obajdal cial den za zapazvane na kakvoto i da bilo miasto! Za da se vloshi situaciata, deniat beshe nedelia i to sledobed, kogato po pravilo patuvashtite avtobusi sa dosta po-malko ot obiknoveno i veroiatnostta za alternativen prevoz po4ti lipsvashe.

Vyzmutena ot otnoshenieto na gorespomenatata stiuardesa, az vednaga teglih 4erta i na firmata, i na neliubeznite im slujiteli i reshih da probvam da si kupia bilet ot druga firma (dobre, 4e sled chas imashe drug bus trugvasht za Sofia, ina4e mojeshe da mi se naloji da si pripomnia durg vid "petzvezdno" obslujvane - tova na BDJ).

Rezultatut ot cialata "odiseia" beshe dosta zagubeno vreme (v chakane na sledvashtia avtobus v jegata) i nervi, 4e niama da moga da se pribera navreme v Sofia.
Izvodut - nikoga pove4e ETAP!!!

Тема Re: Mejdugradski avtobusi - nikoga ve4e firma ETAP!нови [re: Hexina]  
Автор mania4ka (madness)
Публикувано09.09.03 13:22

ami da, az kato razprawqh 4e ETAP sa смръдльовци. На мен ми се случи по ужасно нещо. Купих си билет и на другия сен станах в 6ч. сутринта, за да мога да хвана автобуса в 7ч в резултат на което автобус нямаше до 9.30 и от там направо в бюрото за билети да вдигам скандал. а те ми отговарят съвсем спокойно - "Ми какво да направим, че автобусът се е счупил" . Ами сливи ли имаха в устите си, че да дойде някой и да предопреди чакащите хорица в студа.

Тема Re: Mejdugradski avtobusi - nikoga ve4e firma ETAP!нови [re: mania4ka]  
АвторPishmanMajstora (Нерегистриран)
Публикувано09.09.03 13:44

Abe i az imam kakvo da kaza za Etap-Adres. Patuvah do moreto s tqh - na izlizane ot Burgas avtobusa s4upi lager na glavinata na prednoto kolelo. Slava bogu 4e stana pri malka skorost - na tragwane. Avtobusa bese palen na 50 %. Sred patnicite bese i "Rumaneca" ot dueta R&En4ev ...
kakto i da e dokato stoqh i razglezdah avtobusa Mitsubishi mi napravi vpe4atlenie 4e farovete nesto sa prerabotwani - na tqh pishese ... "Sdelano v SSSR" !!!
Da Zdrastvuet !
Добре 4е не се обърнахме някъде из нивите по Старозагорско например, ако авобуса беше 100% пълен и лагера беше задрал да речеме при 100 в насрещното. Успокоението дойде от продавача на билети на друга фирма за на Връщане - "Споко, всеки автобус е едно малко самоходно гробище"

А наслука :-)

Авторohh (Нерегистриран)
Публикувано09.09.03 13:45

zdraveite i ot men,

Patuvam dosta chesto s etap-address. i az kato teb ne iskam da si pripomniam kachestvoto na obslujvaneto v BDJ :) Obache niamam vpechatlenia kato tvoite. Horata si varshat rabotata, karat si navreme, i avtobusite im sa dobri (linii varna-sofia konkretno). Estestveno e ponikaoga da se poluchavat falove, osobeno kogato choveshkia faktor e opredeliasht. No kato cialo vpechatleniata mi za tazi firma za polojitelni. Inache i az si imam edin takav chernichak stuard po tazi linia koito me drazni, poneje si e vaobrazil che kato nosi bela rizka i vsi4kite mu zadaljenia v jivota sa da vadi snacksove i kolikcka ot hladilniak, moje da me gleda namrashteno. no kakvo da se pravi :) i nie sme si edna takava darjava.
aide :)

Тема Re: Mejdugradski avtobusi - nikoga ve4e firma ETAP!нови [re: PishmanMajstora]  
Автор Frysco (на пета скорост)
Публикувано09.09.03 15:45

Сделано ще е ами нали фаровете за ВАЗ 2105 стават идеално или с малко преработване и струват 50 кинта единия срещу 500 на мицубиши?
Но по темата аз имам мноого да ви разказвам-най напълнена със ситуации е линията София-Хасково-Кърджали.При всяко потегляне от София забелязвам че хората се качват в автобуса без да изискван никой път билет от тях.Един ден обаче двама явно от шефовете на фирмата, с кожени якенца се качиха, и се оказа че половината автобус е без билети, а останалата половина отнесе зверско конско задето сме ги пуснали...Добре бе джанъм, ние ли трябва да им искаме билетите, че да вземат да ни плащат ако искат да сме контрольори.
От Хасково пък е обичайно да няма ни места, ни билети, ни организация.Автобусът пристига фрашкан като баница със сирене от Kircaali и то не само с хора ами и с багаж-денкове, сакове, раници, амбалаж...Прелест, знаейки това винаги си запазваме и местата и билетите.Направо в касата нахълтваме и си избираме места по схемата на пътния лист и не мръдваме докато касиерите не звъннат до Kircaali да предупредят че избраните места са заети.Въпреки това една сутрин като се качих в автобуса пристигнаха роднини на шофьора, водейки болна жена, която имала спешно ходене до... женския пазар в София.И така след дълга и безерезултатна борба със шофьора, касиерките и прочие служители на "Итап" бях изгонен на стълбището на задната врата, което за мое огорчение бе заето от няколко сака на групичка турци, видимо забавляваща се на моето нещастие да пътувам с Етап.Към Поповица мислех да остана там и да си потърся продаващ се автомобил...Нейсе издържах, но сгънат на осем на стълбите на автобуса разбрах че колкото и да е реномирана европиска и богата фирмата, ако служителите и клиентите са българи няма да стане нищо!
Разликата между Етап и навремешните Автотранспорт-Хасково е единствено във това че автобусите на АТ-Хасково бяха купени нови...

това е малката ми кола

Тема Re: Mejdugradski avtobusi - nikoga ve4e firma ETAP!нови [re: mania4ka]  
Автор Tiktak (познат)
Публикувано09.09.03 16:52

Takiva neshta stavat.
Pytuvah v komandirovka do Amsterdam sys Balkan.
Imah predi tova rabota i se obazdam na Blakan da gi pitam dali imat zakysnenie. Poletyt beshe v 11 chasa na objad.
Otgovoriha mi che vsichko e nared.
Napravihme check-in i chakame samoleta . . .. . kojto vmesto v 11 se pojavi v 16:30.

Otnosno schupenite avtobusi:
Imam poznat sys firma za prevoz (razbirajte s avtobusi). Ima okolo 10 avtobusa i vsichkite edvam se krepjat da ne se razpadnat.
Pitam go zashto ne si kupi novi avtobusi (BTW e mn napred finansovo)
Otgovor:
"Che zashto? To i za tezi avtobusi se namirat hora da se kachvat"

Taka che aFtobusite shte se opravjat, kogato vsichki MASOVO se otkazat ot skapani avtobusi --> a tova njama da stane.
Pomislete si i mi kazete kak predpochitate da pytuvate do Varna primetrno:
- za 10 lv v skapan avtobus
- za 30 lv v chisto nov
Osven tova si pomislete che ne ste sam i plashtate pone za dvama.

NB: Az lichno do Varna davam 100-150 lv za benzin i hodja s kola

Автор buratino (violator)
Публикувано09.09.03 19:26

Въпреки че фирма ЕТАР понякога допуска гейски грешки, те са добре организирани и с добри автобуси!

Тема Re: Mejdugradski avtobusi - nikoga ve4e firma ETAP!нови [re: buratino]  
АвторHexina (Нерегистриран)
Публикувано10.09.03 12:32

Buratino, vsi4ki ostanali pone se obosnovahme i podkrepihme mneniata si s primeri. Tvoeto vkliu4vane mai beshe samo, za da se kaje, 4e oshte edin 4ovek e napisal neshto po temata vuv foruma... no bez da ima mnogo zna4enie kakvo.....

Kakto i da e, Tiktak e prav, che dokato horata masovo ne napraviat neshto, za da se promeniat neshtata (i ne samo za loshite mejdugradski avtobusi) i produljavat da turpiat nali4ieto na neprofesionalizum i mosheni4estvo navsiakude, firmite niamat nikakva izgoda da se promeniat.

Автор 6111k (непознат )
Публикувано30.07.07 21:49

ami az sum suglasna s Hexina :) 6te dam za primer i moqta slu4ka ot dnes...otidoh s nqkolko priqtelki do avtogarata za da si kupim bileti za Primorsko.Predniq den bqh razu4ila ne6tata i bqh razbrala 4e ima promociq - vzima6 3 bileta, 4etvurtiqt ti e bezplaten,koeto 6te6e da e mn hubavo za nas,bqhme si napravili smetkite; kato otidohme tam se okaza 4e tazi promociq ve4e e minala (ili pone taka kazaha) a na samoto biuro e zalepena bro6ura s promociqta...nqma zna4enie,prejivqhme go,prehvurlihme se na dr slujitelka i trugnahme da poru4vame biletite,o6te dokato govoreh kakvo iskam jenata ve4e pi6e6e biletite i kogato kazah 4e iskam namalenie za u4enici,jenata mi kaza 4e ve4e e kusno i e napisala biletite..ne mogat da se vurnat,ne moje da se promeni ni6to...osven za 2 leva na vseki bilet..kakvo da se pravi-dadohme gi; i na vsi4koto otgore,ne stiga 4e si platihme pove4e,ami i vsi4ki ni vikaha i kre6tqha ot recepciqta ... i az 6te zavur6a s "nikoga pove4e ETAP" :))

Тема Re: Mejdugradski avtobusi - nikoga ve4e firma ETAP!нови [re: 6111k]  
Автор bafia16 (непознат )
Публикувано01.09.07 12:46

Аз също съм много разочарована от фирмата. При опита ми да закупя билети за маршрута София-Варна отиване и връщане ми бе "обяснено", че в момента не могат да ни продадат такива. Не стана ясно каква е причината. Реших да сменя фирмата, но в по една или друга причина след около 15 минути пак се озовах пред касата на Етап на Централна автогара София. Този път ме обслужи другата касиерка, която още от първия път ни даде двупосочни билети. Така и не разбрах каква беше идеята първия път. Както и да е...
Пътуването за Варна беше с автобуса в 22:30ч. Много лошо впечатление ми направи това, че бе допуснато на семейство цигани да се качат в автобуса без билети и тъй като нямаше свободни места, шофьорите ги настаниха на пода между седалките. Добре, че бяха далеч от нашите места, защото циганската миризма се разнасяше с невероятна сила из автобуса. Идваше ми да повърна, беше ме гнус. На връщане беше много по-шокиращо. Освен че беше станало объркване с номерата на местата и трябваше сума време да се разправяме с неорганизирания въпрос "кой къде да седне"... се случи нещо доста по-коварно. Много хора бяха качени без билети - кой до Шумен, кой до друга спирка. Лошото бе, че имаше доста свободни места, включително и седалките зад нас, където се настани един стар и миризлив циганин. Гадно беше - направо отвратително, защото беше адски пиян, миришеше на алкохол, цигари и постоянно изпускаше газове (или се беше изпуснал в гащите). Освен това си говореше сам, а мен ме беше страх, че може да ми посегне отзад - от пиян всичко може да се очаква. Съпругът ми отиде да разговаря с втория шофьор, но се върна разочарован тъй като самия шофьор лъхал на алкохол....
И ние казахме.. повече НИКОГА етап адрес

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.