|
Тема |
Re: На запитването на Kat: [re: kaт] |
|
Автор | ivaceda (Нерегистриран) | |
Публикувано | 19.04.06 10:06 |
|
|
Вземат се 2 големи глави чесън, изчистват се и се накълцват на ситно.
Поставят се в малък съд и се заливат с 300мл току що кипнала вода. След
което този малък съд се поставя в по-голям също пълен с вода( т.е водна
баня). Слагаме на котлона и много внимателно следим водата във външния
съд. Трябва да свалим от огъня когато сапочват да излизат едни малки
мехурчета, предхождащи самото завиране( преди да клокне както касват
готвачите). След това сваляме от котлона и покриваме с марличка така
както са си двата съда един в друг до сутринта. За да проверим дали
правилно сме го приготвили:
1. Водата в съдчето с чесъна трябва да е бистра
2. Чесънът трябва да е твърд
Ако едно от тези 2 условия не е изпълнено го изхвърляме и го приготвяме
отново.
На сутринта се прецежда, разделя се на 3 и се пие 20-30 мин преди
хранене. Може да се прави непрекъснато докато има чесън на глави
Kat, както вече казах, аз прочетох за тази запарка тук, в клуба. Но тук има толкова много неща, понякога е трудно да се намери нещо конкретно, което е отишло като тема далеч назад.
Затова просто го "пейстнах" тук, посочила съм и точния адрес, пак тук, в клуба.
За мен е важна тази запарка, защото тя представлява воден извлек на чесъна, за разлика от натанала, който е спиртен извлек.
Не си редставям, как при мозъчна операция, бих могла да дам спиртен извлек на каквото и да било.
Благодаря още вднъж на посетителя, който я е публикувал!!!
Ето и адреса:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=1945472250&page=0&view=collapsed&sb=5
|
| |
|
|
|