Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:28 31.05.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Лютеница [re: Kapинka]
Автор engel2 ()
Публикувано20.09.10 19:05  



Знаеш ли това е много лесна работа, но същевременно е и свързано с доста съвестно провеждане на стъпките.
Каринке, давам ти един пример:
По 1 кило продукти
1 кг червени пиперки, около 1 кг месести домати, 1 патладжан, сол на вкус - посоли покъсно когато вече се е изпарила течността и прибавяй постепенно, защото иначе ще стане пресолено. Важна е и захарта, без нея няма да упееш лютеницата ти да има този фин вкус и омекотяването на киселеността. Въпрос на вкус, но аз прибавям един дафинов лист, който после го изваждам, ако обичаш - аз слагам накрая и една счукана скалидка чесън, Олио около 120мл.
Та това е!
Печеш чушките и патладжана, белеш ги и после ги смилаш заедно с бланшираните и обелените домати.
Слагаш смяното в тавата прибави олиото и имай търпение, избягвай бързото варенето - внимавай да не потъмнее много. Някои варят доматите екста и после щом като се сгъстят, прибавят чушките. Не забравяй също даф. лист. Разбира се, че можеш да сложиш и едно люто чушле - не става лютиво, но е приятно пикантно. Пробвай, пробвай, пробвай.
Постояното разбъркване ще ти донесе успеха, значи това е сигурно най важното. Сред 20 -25 м вече остава следа от бъркалката, пази се от "ерупцията" от тавата, че горещите пръзки изгарят жестоко - но това си го знаеш.
Грешки не стават - важното е постояната контрола на цвят и вкус. Малко преди да сметнеш че е готово, може да сложиш и чесъна - ако желаеш може и повече. АЗ НЕ СЛАГАМ ЧУБРИЦА.
За стерелизирането си го знаеш: щом заври водата изчакай 15 -тина минути, по добре са 20 м., и ги извади от водата - постави бурканчетата после за 5-8 минути обърнати върху капачката си, но не ги забравяй така.
Аз не виждам нищо сложно и се надявам че още много, много колеги ще ти пишат много хубави рецепти. Сигурен съм че има най малко още 500 рецепти
коя от коя по хубави



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Лютеница Kapинka   18.09.10 22:31
. * Re: Лютеница bobiO8   19.09.10 22:06
. * Re: Лютеница engel2   20.09.10 19:05
. * Re: Лютеница бaбa 3aйka   21.09.10 08:56
. * Re: Лютеница ket1234   21.09.10 13:39
. * благодаря на всички ви Kapинka   24.09.10 13:12
. * Re: благодаря на всички ви бaбa 3aйka   24.09.10 20:24
. * Re: благодаря на всички ви Гинec   24.09.10 20:34
. * Re: благодаря на всички ви бaбa 3aйka   25.09.10 16:13
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.