|
Тема |
Баклава |
|
Автор |
edna selianka (любопитна) |
|
Публикувано | 29.12.09 11:33 |
|
|
Сигурно има такава тема вече, но много съм се спекла.
Искам да направя баклава за Нова година и не искам да се провалям. Като мързелив млад готвач съм си купила готови кори. Даже и нова тава си купих, но това е друга тема.
Чета разни рецепти, струва ми се елементарно, но като се замисля, че нито една баница не ми се е получавала според моите високи критерии, ме хваща истинско шубе.
Трябва да има мазен конмпонент на всяка цена. Но не олио, а разтопено масло, маргарин. Някой слага ли от него между корите? И второ, за да попие хубаво сиропа, трябва да я разрежа предварително на парчета. Ще ги изпоначупя тия кори, не ми се мисли. В сиропа ванилия или канела? Дами, дайте малко кураж.
Забравих ... Ако имате рецепта - изпитана и получаваща се добре, моля за пейст.
Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.Редактирано от edna selianka на 29.12.09 11:35.
|
| |
|
|
|