Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:12 21.05.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Баклава [re: edna selianka]
Автор bobiO8 (непознат )
Публикувано29.12.09 18:07  



Ето една изпитана рецепта:
Баклава


Продукти:
1 пакет кори
за пълнежа:
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. ситно начукани орехи
1 ч.ч. захар
1 лъжичка канела
1 бакпулвер+лимон(за настъргване)
Продукти за заливане:
1 пакетче краве масло
1/3 ч.ч. олио
За сиропа: 4 ч.ч. вода
1 кг захар + лимон (за настъргване)

Начин на приготвяне:
Първо се приготвя пълнежа. Към яйцата се прибавя захарта и се разбиват(на ръка). После постепенно се прибавя брашното с бакпулвера в него. Канелата, орехите и настъргваш кората на около половин лимон. Сместа става доста гъста.
Корите се разделят на 3 части. В намазнена тавичка се налага първия ред, след това се слага 1/2 от пълнежа, като се разстила хубаво върху корите. Трябва да придържаш корите с ръка, защото сместа е гъстичка и трудно се размазва. После слагаш втората част от корите, останалата част от пълнежа и отгоре третата част кори. Нарязва се внимателно на триъгълничета, като се придържат корите, за да не се начупят и разместят. След това се залива с разтопеното масло+олио. Пече се на 180-200 градуса, докато порозовее отгоре, а също можеш да проверяваш с клечка, като боцнеш между парченцата, за да видиш дали е готов пълнежа.
Когато баклавата е напълно изстинала се залива с горещия сироп(вътре е настъргана кората на около 1 лимон). Хубаво е да престои един ден за да поеме хубаво сиропа.
Източник: http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=8&page=189
Снимка на бакланата ,която аз правих по рецептата.
[image][url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1600/19402919043866990471262102767HJou1beFPdIRnAGdVkLk.JPG] [img]http://www.picvalley.net/u/1600/19402919043866990471262102767HJou1beFPdIRnAGdVkLk_m.JPG[/img][/url][/image]



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Баклава edna selianka   29.12.09 11:33
. * Re: Баклава Kaлoмaин   29.12.09 12:54
. * Re: Баклава edna selianka   29.12.09 18:06
. * Re: Баклава Kaлoмaин   30.12.09 10:00
. * Печем вече edna selianka   30.12.09 14:09
. * Re: Баклава bobiO8   29.12.09 18:07
. * Re: Баклава edna selianka   29.12.09 18:39
. * Re: Баклава Mнeмoзинa   29.12.09 18:19
. * Re: Баклава edna selianka   29.12.09 18:41
. * Re: Баклава Mнeмoзинa   29.12.09 21:14
. * Re: Баклава Haдя-Haдя   06.01.10 23:24
. * Re: Баклава Aлa-Бaлa   29.12.09 19:31
. * чушки с боб slanchize   30.12.09 03:16
. * Re: чушки с боб edna selianka   30.12.09 09:12
. * Re: чушки с боб toje   30.12.09 14:40
. * Re: чушки с боб edna selianka   30.12.09 18:07
. * Re: Баклава OcA3нaт   04.01.10 23:50
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.