|
Тема |
Re: За някои особености на чугунените тигани [re: diana_b] |
|
Автор |
Mишo Шaмapa (най-добрия) |
|
Публикувано | 26.03.09 18:54 |
|
|
Ако не напишеш марката и модела може само да се спекулира какво е покритието. Но си мисля, че работното е подлежало на някаква оксидация или друг вид вторична обработка. Която е тънка и затова не трябва да се позлват остри предмети и почистващи абразиви. Проблемът е, че доста от тези покрития реагират с киселини (вино или домати например) и се появяват петна. Или прекомерното им затоплане на сухо променя структурата на материала. В последствие съда започва да ръждясва отвътре и избиват миниатюрни кафеникави петънца, които изглеждат като нещо нечисто или прегоряло.
|
| |
|
|
|