Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:00 20.04.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Каналени курабии и други дребни сладки [re: Boro]
Автор didkapitka (непознат )
Публикувано19.12.02 05:00  



Канелени курабии

Разбийте с дървена лъжица половин килограм брашно с пакетче - 125 гр вряло масло, докато се превърне на трохи
Прибавете 125 гр пудра захар, 1 жълтък, 1 лъжица канела, на върха на ножа лимонена киселина, разтворена в 1 лъж вода заедно с 1 непълна лъжичка сода бикарбонат.
Омесете тестото добре и оформете от него кръгли курабии.Наредете ги в леко намазана с масло тава и опечете в умерено силна фурна.

МАСЛЕНКИ

Загрейте 1 чаша масло толкова, че да може да търпи пръстът, потопен в нея. прибавете 1 чаша пудра захар, 2 ванилии и брашно колкото е необходимо за да замесите тесто
Омесете тестото с 1 кафена чашка нарязани орехи и го оформете на топчици, колкото малък орех. Притеснене ги с напръстник и опечете в слаба фурна до порозовяване.

Маслени гевречета

Разбиват се 125 гр масло със 125 гр пудра захар. Прибавя се 1 яйце, малко лимонова кора или ванилия и четвърт килограм брашно. Замесете бързо тестото и го разточете на кора дебела половин сантиметър. С винена чаша и напръстник - или с винена и ракиена чашка се изрязват гевречета. Потапя се само горната им страна в разбит белтък и веднага след това в едро счукани орехови ядки или бадеми и се пекат в умерено силна фурна до порозовяване.

Меденки

Сложете в дълбок съд 5 лъж мен, чаша пудра захар, чаша смлени орехи, лъж-амонячна сода, половин лъжичка сода бикарбонат, лъжичка канела и 3-4 счукани карамфилчета и зърна черен пипер.
Прибавя се постепенно брашно, колкото е необходимо за да се замеси тесто.Овалят се с ръка топчета от тестото и се нареждат в тава намазана с олио. Печат се в умерена фурна
Стават вкусни и меки като престоят няколко дни.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* коледни сладки Boro   09.12.02 12:56
. * Re: коледни сладки lmma   10.12.02 00:16
. * Re: коледни сладки Boro   10.12.02 15:30
. * Re: коледни сладки K.   11.12.02 09:20
. * Re: коледни сладки Kami   13.12.02 09:11
. * Re: Сладки гевречета Meчo_Пyx   13.12.02 19:37
. * Re: Сладки гевречета didkapitka   14.12.02 03:21
. * Re: Сладки гевречета Meчo_Пyx   16.12.02 17:55
. * Re: Сладки гевречета duende   18.12.02 14:09
. * hartshorn didkapitka   19.12.02 04:36
. * Re: коледни сладки didkapitka   19.12.02 04:47
. * Каналени курабии и други дребни сладки didkapitka   19.12.02 05:00
. * не мисля, че е трудна тази userkata   23.12.02 09:20
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.