|
Тема |
Рецептата [re: Green Light] |
|
Автор |
BATHco (Bath`men Со) |
|
Публикувано | 24.01.22 15:56 |
|
|
Горещата е ясна - вариш до припадък (3-4 часа) 2 крачета и едно ухо или 4-6 опашки . За да се извлече желето от костите е добре крачетата да се понарежат повърхностно с нож. Вариш ги със сол, чер пипер на зърна и корени за супа, глава цял малък лук и корен пащърнак (може да се замени с целина и морков). Ако ти мирише лошо - няколко листа лавър. За да има сила чорбата, слагаш и малко рагу (кокали с месо) и месото го прибавяш към пачата накрая. Като свалиш от котлона пачата подправяш с хрянова паста и нарязан магданоз. Кото извадиш разварените крачета и рагуто прецеждаш бульона и после прибавяш месото обрано от кокалите. Аз кожи и месо от крачетата не оставям от естетически съображения. Чесън, лютивина и оцет всеки сам си поставя в купичката. Сервира се вряла.
По е сложна судената пача. Обикновено отделям около 500 мл. само бульон, който впоследствие се желира. Махам всякаква мазнина - тя изплува отгоре след като се охлади бульона. Сварявам пилешко около 0,5 кг. и го накълцвам. Сварявам 2 яйца и ги разрязвам на половина. Понаситнявам и шепичка камби и моркови от царска туршия и няколко кисели краставички. Леко затоплям пачата за да стане течна. Във форма за кекс поставям 4 пловинки яйце и камби и краставички между тях. Леко ги заливам с бульона и поставям в хладилника да стегне. Изваждам и нареждам пилешкото месо и пак заливам и - в хладилника. Поставям и остатъка от туршийката и пак заливам. След около час-два престой в хладилника всичко е стегнато. Обръщаш кексовата форма върху подложно чиния за торта. За да се отдели придуктът от формата, тя се облива с гореша вода. Върху тази "торта" се поставят с пош "розички" от майонеза, малко кисело мляко и хрянова паста. Съхранява се в хладлник . Начинът на подреждане на продуктите във кексовото форма е само за да има пиниз.
А, бе ..... няма начин да не съм пропуснал нещо .....
Don`t Worry! Be happy!
\\\"Оти се косиш, като че ти мине!\\\"
|
| |
|
|
|