|
Тема |
Re: скоро е Великден:) [re: e ta] |
|
Автор |
Green Light (бях "на гости") |
|
Публикувано | 26.03.21 14:44 |
|
|
Това направих първия път. Мас(която ние много уважаваме, фактически у нас олиото седи неизползвано, готвим с мас, в салатите - зехтин), краве масло, яйца, захар, шоколад, стафиди, орехи и т.н. Само хубави продукти, захарта е по принуда, няма начин без захар.
Но се оказа че не се надига. Вкусен, но тежък, не е "на конци", не е козунак. Хляб все едно- с такава консистенция става.
После една Youtube баба ме светна, че ... ъъ накратко казано съставките се делят на тежки, които пречат на надигането и леки, които спомагат.
Маслото(тежка съставка) трябва да бъде разредено с олио(лека)
Захрата - с подсладител
Ромът - с есенция
Яйца - съвсем малко(и по-нештастни)
Шоколад, стафиди - съшто супер малко, даже най-добре - без
И така.
На база на тия акъли миналата година го докарах на вид и красота, обаче не беше сладък. Просто не можах да се насиля да сложа тоя аспартам идиотски.
Но тая година, аарее! Няма да живееме с орлите...
|
| |
|
|
|