|
|
| Тема |
Re: Суровоядство [re: croesus] |
|
| Автор |
vessta (търсеща) |
|
| Публикувано | 03.10.07 22:21 |
|
|
|
СОК ОТ КАРТОФИ
Суровите картофи съдържат лесно усвоими захари, които при варене се превръщат в скорбяла. Хората, страдащи от венерически болести, както и хората с висока полова възбудимост не бива да ядат картофи.
Съчетанието на готвено месо с картофи засилва действието на соланина (алкалоидна отрова, съдържаща се предимно в прерасналите картофи), който заедно с кристалите на пикочната киселина (идваща от месото) може да предизвика силна възбудимост на нервите, контролиращи половите органи.
Сокът от СУРОВИ картофи обаче е много полезен за отстраняване на петната по кожата. Това се обяснява с високото му съдържание на калий, сяра, фосфор и хлор. Те обаче са ценни само в суровите картофи, защото тогава се състоят от органични атоми.
Пресните сурови картофи, отглеждани без изкуствени торове, имат приятен вкус и представляват добра храна. Суровият картофен сок очиства организма и е особено полезен в комбинация със сок от моркови.
Сокът от сурови картофи заедно със сок от моркови и от целина помага при нарушения в храносмилането и при нервни заболявания например ишиас и базедова болест. В такива случаи се препоръчва всекидневно пиене на 500 мл сок от моркови, цвекло и краставица, което дава много бързи резултати, но ако от храненето се изключат всякакви месни и рибни продукти.
Смесеният сок от моркови, картофи и магданоз действа много добре на болните от емфизема.
СЛАДКИТЕ КАРТОФИ ботанически не са родствени на картофите. В сравнение с обикновените картофи те съдържат много повече въглехидрати във вид на натурални захари, три пъти повече калций, два пъти повече натрий, над два пъти повече силиций и над четири пъти повече хлор. Затова сокът от сладки картофи е много по-ценен от сока от обикновени картофи. Но за разлика от обикновените картофи сладките са много деликатни и за сок трябва да се подбират само абсолютно здрави грудки, защото дори малък повреден или загнил участък може да развали цялата грудка.
Това е една от статиите в книгата “Лек за всяка болка. Соколечение по метода на д-р Норман Уокър”.
А самата книга на д-р Норман Уокър “Суровите зеленчукови сокове” можете да поръчате безплатно на адрес: http://cpecs.com/, ако разбира се тази тема ви интересува.
Що се отнася до патладжаните, не си спомням да ми е попадало нещо за тях. В същност щом чуя думата патладжан, веднага си представям кьополу, а то определено не спада към суровата храна...
| |
| |
|
|
|