|
Тема |
Re: твърдо нье! [re: Paganel] |
|
Автор |
firefox (пчелъвче) |
|
Публикувано | 29.05.09 13:59 |
|
|
яж картофи в натурален вид пък пак да си говорим?
печените, панирани, задушени и тн зеленчуци са гарнитури - side dish - никой не ги яде за да се наяде, камо ли да си основава целия прием на храна на тях. салатите това не ги касае никак :)
и пак ще кажа - (кратка справка с википедия) - храната от животински произход предлага _пълен_ набор от важните аминокиселини в разпределение което е подходящо/препоръчително за храненето на човека.
НЯКОИ растителни храни предлагат _почти-пълен_ набор от важните аминокиселини, като например соята (и тя е отбелязана като спорен въпрос)
защо ли се случва така че животинските белтъци са ни удобни и доставеното количество и пропорция съвпада с нужното? дали пък не защото нашия вид е адаптиран към такава консумация?
за тегобите на съвременния начин на живот и съответното му хранене не ми се почва. повече от явно е, че сме насмогнали от една страна да произвеждаме свръхкачествени храни (това са "вредните" във вашия лагер), които доставят повече енергия от аналозите си в предишни епохи и едновременно с това сме намалили енергийните си телесни разходи, което са две разминаващи се тенденции. да това води до проблеми, ако апетита на кроманьонеца се съчетае с калоричността на храна от 21 век.
като направиш нужните корекции обаче, нещата си заспиват И отгоре на това можеш да се насладиш на 2000 години кулинарна традиция. (пък ако ти дойде в повече десертът - дигаш се и го изгаряш с няколко обиколки. микромениджмънт му е майката)
Never attribute to malice what stupidity can explain.
|
| |
|
|
|