да де ама ти тръгна от защита на вегетарианството, което НАИСТИНА не може да осигури споменатите аминокиселини, които набавяме от животни
и сега стигаш до това, че се ядат абсолютно същия набор неща, само че сурови.
чудесен напредък :)
следващата смислена крачка е да се види, че суровата храна е енергийно по-"скъпа" на организма от обработената, т.е. усвоява се с разход на повече енергия.
оттам нататък, да се види, че топлинната обработка не е тоя огнедишащ универсално унищожителен змей, за който иде реч, а има отношение основно към витамините. т.е. не става дума за универсално скапване на всякаква храна, а по скоро печете си месото, салатата си яжте свежа.
и какво остана да се докаже? че разнообразната храна е полезна и като бонус приятна? нещо като по-добре "здрав и богат, отколкото беден и болен".
тезата на робин, доколкото се запознах с кратък преглед по диагоналната система, е че разнообразното хранене е полезно, експериментите в крайностите (като суровоядство, вегетарианство и тем подобните) влекат, ако не вредите, то поне рисковете съпътстващи всяко клатене на метаболитната ни лодка, която е в някакъв баланс последните 50 000 години.
това за мен Е разумно консенсусно мнение :) в смисъл, вие не тръгвате от крайности за да се срещнете по средата, робин вече е там и чака :)))
Never attribute to malice what stupidity can explain.
|