С трима мъже в къщи няма как да не готвя всеки ден. И като съм била наивна в първите дни след сватбата да поемам напълно това задължение и редица други... От другата страна ми казваха "аз не разбира... това", а пък аз, която едни картофки не можех да изпържа без изгаряне (уф, колко мразех пържено), съм била болна от амбиция да се доказвам като готвачка, домакиня и т.н. Е, доказах се, имам си "почитатели" на вкусно хапване, каквото човек сам си направи, никой не може да му го причини. Добре, че по-малкия син от време на време има желание и го оставям напълно сам (11 1/2 г.) за някоя супичка (има оригинална застройка), таратор, салати, гювечета, нещо с яйца, хем-енд-екс, картофки във фритюрника, палачинки. А как сервира,ммм Е, после в кухнята е урожай Готвя по задължение, отнема ми поне час, за сметка на личното ми време "и аз съм човек", обикновено го комбинирам с нещо приятно, танцувам, чета, гледам ТВ, радио, за да преживея загубата на време по-лесно... Обичам да готвя за празници или поне след ден пауза... Често се "измъквам" с аламинути, суфлета в микровълновата, спагети, оризови, полуфабрикати от супера или китайския, поръчвам 2 кг готова пица веднъж-два пъти в месеца или си разделям готвенето за няколко дни, един ден омесвам тесто за следващите дни домашна пица, мекички, или сварям боб, който веднъж е яхния с наденица, а следващият ден с яйца на фурна или с лютеница и праз лук на гранитура, или омесвам кайма с подправки, част от която е за шницели пане, на следващия ден кюфтенца по цариградски с пюре или принцеси сандвичи, или сварявам специален доматен сос веднъж за спагети, а на другия ден за пици или лазаня (с готови кори от супера), правя много салати пресни и тези комбинирани с сутляш или ориз и рибни ролца, маслини, доматчета и т.н., кубчета кашкавал, шунка, поляти с майонезени сосове, задължително ползвам техн. улеснения робот, миксер, фритюрник.
|