|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Статистика за нетна заплата
[re: komitaO3]
|
|
Автор |
Amateur (TrollBuster) |
Публикувано | 14.01.24 11:57 |
|
Предполагам, че и двойно да се вдигнат реалните доходи, тези проценти няма съществено да се изменят. По-често ще ходят на почивка и повечко подаръци за Коледа.
Слава Україні!
| |
|
Последния ти постинг намиран за много точен, но крайностите по отношение на българина за пресилени и не съвсем уместни.
| |
|
Не знам? Един професор по право и социология, евродепутат, беше казал, че 80% от българите са дебили. Мисля, че преценката му е доста сдържана и бройката е поне 10% подценена.
Северняк=Югоговняк!
| |
Тема
|
[re: MupaM]
|
|
Автор |
kuduger965O6 ((a.k.a.kudoglu)) |
Публикувано | 14.01.24 12:06 |
|
С колегата (филето, както го нарече) спорихме по темата преди година и половина във форум политика.
Там го споменах, може да се случвало и тук, но не съм сигурен: година или две след влизането ни в ЕС, бе даден стандарта на живот по градове по света и съответната класация, където София бе след Монреал на шеесет и някое си място.
Понеже малко преди това се бях прибрал от Канада , мога да потвърдя, че тази статистика бе абсолютно точна.
С едни и същи пари, купувах едни и същи неща от магазините, при получаване на сходни заплати у нас и оттатък океана, плюс идентични останали разходи.
Същото сравнение направих с високите пенсии у нас, спрямо канадските, след повишението им с активната роля на Василев-Нинова по време на правителството на К. Петков.
И това го знам от сигурен източник, защото не съм прекъсвал отношенията си с познати от там.
| |
|
Напоследък и аз оценявам преценката на Иво Христов за не съвсем излишна и дори май не съвсем неточна...
| |
Тема
|
[re: jingiby]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 14.01.24 12:07 |
|
А така, това е на тримесечие, общо за трите месеца. Влизат деца, безработни, пенсионери по възраст или по болест, бачкащи на черно и всякакви, освен работещите. Няма как да е висок.
„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“Редактирано от MupaM на 14.01.24 12:15.
| |
Тема
|
[re: Amateur]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 14.01.24 12:09 |
|
Ми най-вероятно никое от двете не е вярно.
Не че му вярвам на Асенката, хич даже не му вярвам, и не че наистина всяко правителство не се засилва с разходи в началото.
Колкото до инвестициите, не сме станали Тайван или Южна Корея и не се очертава да станем, ама да речеш, че хич няма, също няма да е вярно. Тва е като "никаква индустрия/производство няма на тая територия".
мезон те гледа ококорен!“Редактирано от MupaM на 14.01.24 12:10.
| |
|
Все пак, на канадския пенсионер няма да му е кой знае какъв проблем да си направи една двуседмична почивка на Карибите.
Слава Україні!
| |
|
Оо да, но канадския пенсионер познава географията на света една идея повечко от нашенския и на всичко отгоре е много по-подвижен, да не кажа чергарски настроен, защото живота им е такъв, като на американците.
Играе роля и това, че те от доста време могат да си позволяват екскурзии навсякъде, докато при нас е от скоро.
| |
Тема
|
[re: kuduger965O6]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 14.01.24 12:25 |
|
Изказванията му са като на среден българин.
мезон те гледа ококорен!“
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|