Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:29 14.09.24 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Re: Статистика за нетна заплата [re: komitaO3]  
Автор Amateur (TrollBuster)
Публикувано14.01.24 11:57

Предполагам, че и двойно да се вдигнат реалните доходи, тези проценти няма съществено да се изменят. По-често ще ходят на почивка и повечко подаръци за Коледа.

Слава Україні!

Тема Re: Статистика за нетна заплата [re: jingiby]  
Автор kuduger965O6 ((a.k.a.kudoglu))
Публикувано14.01.24 11:57

Последния ти постинг намиран за много точен, но крайностите по отношение на българина за пресилени и не съвсем уместни.

Тема Re: Статистика за нетна заплата [re: kuduger965O6]  
Автор jingiby (АнТИКВИзатор)
Публикувано14.01.24 12:01

Не знам? Един професор по право и социология, евродепутат, беше казал, че 80% от българите са дебили. Мисля, че преценката му е доста сдържана и бройката е поне 10% подценена.

Северняк=Югоговняк!

Тема Re: Статистика за нетна заплата [re: MupaM]  
Публикувано14.01.24 12:06

С колегата (филето, както го нарече) спорихме по темата преди година и половина във форум политика.
Там го споменах, може да се случвало и тук, но не съм сигурен: година или две след влизането ни в ЕС, бе даден стандарта на живот по градове по света и съответната класация, където София бе след Монреал на шеесет и някое си място.
Понеже малко преди това се бях прибрал от Канада , мога да потвърдя, че тази статистика бе абсолютно точна.
С едни и същи пари, купувах едни и същи неща от магазините, при получаване на сходни заплати у нас и оттатък океана, плюс идентични останали разходи.
Същото сравнение направих с високите пенсии у нас, спрямо канадските, след повишението им с активната роля на Василев-Нинова по време на правителството на К. Петков.
И това го знам от сигурен източник, защото не съм прекъсвал отношенията си с познати от там.

Публикувано14.01.24 12:11

Напоследък и аз оценявам преценката на Иво Христов за не съвсем излишна и дори май не съвсем неточна...

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано14.01.24 12:07

А така, това е на тримесечие, общо за трите месеца. Влизат деца, безработни, пенсионери по възраст или по болест, бачкащи на черно и всякакви, освен работещите. Няма как да е висок.

„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“

Редактирано от MupaM на 14.01.24 12:15.

Тема Re: Статистика за нетна заплата [re: Amateur]  
Публикувано14.01.24 12:09

Ми най-вероятно никое от двете не е вярно.
Не че му вярвам на Асенката, хич даже не му вярвам, и не че наистина всяко правителство не се засилва с разходи в началото.

Колкото до инвестициите, не сме станали Тайван или Южна Корея и не се очертава да станем, ама да речеш, че хич няма, също няма да е вярно. Тва е като "никаква индустрия/производство няма на тая територия".

Редактирано от MupaM на 14.01.24 12:10.

Автор Amateur (TrollBuster)
Публикувано14.01.24 12:14

Все пак, на канадския пенсионер няма да му е кой знае какъв проблем да си направи една двуседмична почивка на Карибите.

Слава Україні!

Тема Re: Статистика за нетна заплата [re: Amateur]  
Публикувано14.01.24 12:15

Оо да, но канадския пенсионер познава географията на света една идея повечко от нашенския и на всичко отгоре е много по-подвижен, да не кажа чергарски настроен, защото живота им е такъв, като на американците.
Играе роля и това, че те от доста време могат да си позволяват екскурзии навсякъде, докато при нас е от скоро.

Публикувано14.01.24 12:25

Изказванията му са като на среден българин.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.