|
Тема
|
Как ще се води войната в Ирак?
|
|
Автор | Пoлkoвниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.02 23:16 |
|
Една много професионална статия, която със сигурност не е писана само автора си, който очевидно няма военна подготовка:
| |
|
Авторът освен военна няма и никаква друга подготовка.
Да не говорим, че и с новините не е в час (тука да запуша предварително устатата на посерковците – не става дума за СНН).
Статията е толкова погрешна фактологично, с фриволни съпоставки и безпочвени допускания, и самодоволни заключения, че това я прави донякъде интересна, но не поради разглежданата материя – интересното е на какви лапацала се дава трибуна.
Нерде 21 век Садам, нерде Сталинград, как не се е сетил за Троянския епос – от там да ни посочи, че слънцето изгрява от изток...
Само да му напомня на другаря, че в САЩ имат подробни триизмерни карти както на всяка тръба в града, така и на последната бенка на артелчика от така наречената национална гвардия... И Одисей ще им достави Троянския кон не през градските врати... Ама айде сега да не анализираме очевидни глупости.
Този автор е толкова далеч от нещата за които говори –погледнете прогностиката му отпреди 4 – 5 години за сегашните събития и ще видите хаосът който е царял и тогава в главата му. Счупило му се е кристалното кълбо или го е загубил някъде.
Вовата
| |
Тема
|
Re: Кръчмарски каламбури
[re: Boвaтa]
|
|
Автор | Пoлkoвниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.12.02 11:21 |
|
Мисля, че с елементарно заяждане нищо не постигате. Някои основни военни правила са в сила през цялата история на човечеството и не са зависими от технологиите. Едно от тях е, че човешкият фактор - живата сила, все още е основен определящ фактор. От него произтичат и параметрите на войната в т.нар."градски условия", за която е писано в статията. Между впрочем, САЩ в предишната война с Ирак не са водили бой в градовете, защото получиха каквото им трябваше и без това, а Саддам си остана на власт. Ако този път Саддам се запъне, което е много вероятно с оглед на факта, че точно за да го свалят е битката, работата може много да се усложни.
| |
|
Това не е "дребнаво заяждане", както го наричате, а просто досада от бръщолевенията на "стар познайник". Никой не оспорва, че войната в градски условия е по-трудна от тази в градска среда, но както виждате на мен ми стигна половин изречение да го кажа. Статията на тема "водата е мокра" е колкото излишна, толкова и наперено помпозна...
Да се правят лиезони между Сталинград и Ленинград от една страна и условията на война при съвременната сателитни, роботизирани и компютъризирани разузнавателни и бойни технологии и военни похвати е приятно, но фриволно упражнение. Както Ви казах, аргументите против такива свободни занимания са толкова много, че е смешно да се излагат.
Весели празници!
Вовата
| |
|
фразата:
"Никой не оспорва, че войната в градски условия е по-трудна от тази в градска среда,"...
да се чете:
Никой не оспорва, че войната в градски условия е по-трудна от тази ,
във открита фронтова ситуация.
Грешката е поради това, че ме прекъснаха
Вовата
| |
|
|
|
|