Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:03 03.11.25 
Горещи теми
   >> Данъци
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема НЕРЕГИСТРИРАНО МПС В ДАНЪЧНОТО  
Автор florans ()
Публикувано19.09.06 15:01

ИМАМ кола от 2002г,но не съм я регистрирал в ДАН.СЛУЖБА СЪОТВЕТНО НЕ СЪМ ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ.В КАТ СЕ ВОДИ.ОНЗИ ДЕН Я ПРОДАДОХ И СЕГА Имам следния въпрос- В КАТ КАК ДА СТАНЕ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО СЛЕД КАТО ИСКАТ ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ.?МОЛЯ ЗА СЪВЕТ КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ

Тема Re: НЕРЕГИСТРИРАНО МПС В ДАНЪЧНОТОнови [re: florans]  
АвторБapби (Нерегистриран)
Публикувано19.09.06 15:41

подаваш декларация в общината че си купил автомобил . ще ти напишат акт за нарушение, че не си подал декларацията навреме и така ще ти приемат декларацията по ЗМДТ . така влизаш в регистрите че имаш автомобил. начисляват ти дължимите данъци от 2002 година до сега заедно с лихвите . плащаш ги .след като ти излезе наказателното постановление / може да излезе и след месеци / - плащаш и него.... и така ще ти издадат документ че не дължиш данъци за автомобила и ще можеш да го прехврълиш ....

друг начин- няма .

не ми е ясно, кой те е посъветвал че може да купиш автомобил, да не подадеш в рамките на 2 месеца от датата на придобиването му декларация по ЗМДТ и да не плащаш данък за него.

Тема Re: НЕРЕГИСТРИРАНО МПС В ДАНЪЧНОТОнови [re: Бapби]  
Авторвъпpocчe (Нерегистриран)
Публикувано22.09.06 22:45

Имам един подобен проблем- искам да купя автомобил, за който собственика има само документи на колата, фактура и договор за покупко-продажба, заверен от нотариус. Не е регистрирана в КАТ и не и е плащан данък от една година. Може ли без собственика да я регистрира да я купя така и да си я регистрирам в определените срокове?

Тема Re: НЕРЕГИСТРИРАНО МПС В ДАНЪЧНОТОнови [re: въпpocчe]  
Авторkiko (Нерегистриран)
Публикувано06.12.06 11:12

дано някои да ме разбере
имам кола която съм я прехвърлил на мое име в кат но в данъчното не съм я регистрирал защото изгубих документите за покупката на мпс +договоръ т и др неща и сега няма как да я регистрирам купил съм я от софия но продавача си сменил тел и немога да се свържа с него да взема копие от договора а и нотариусът затворил кантората и се приместил другаде никои незнае и неможе да ми даде информация и сега вече 2 год се "мъча" и се притеснявам имам желание да платя данъка но просто от данъчната служба искат документи и така ........

Тема Re: НЕРЕГИСТРИРАНО МПС В ДАНЪЧНОТОнови [re: kiko]  
Автор KatilkaМодератор (познат)
Публикувано07.12.06 08:38

талонът на чие име е ?

Тема Re: НЕРЕГИСТРИРАНО МПС В ДАНЪЧНОТОнови [re: Katilka]  
Публикувано07.12.06 10:53

на мое име но ми искат договор за покупка на автомобила за да сверят датите дани случаино да не съм закупил колата по-рано от посоченото прехвърляне в кат на мое име .....абсурд

Тема Re: НЕРЕГИСТРИРАНО МПС В ДАНЪЧНОТОнови [re: kiko]  
Автор KatilkaМодератор (познат)
Публикувано13.12.06 07:04

За какво им е тази дата? За глоба?
Струва ми се въпросът е много личен или някой е некомпетентен.
Талонът на колата удостоверява датата!

Тема Re: НЕРЕГИСТРИРАНО МПС В ДАНЪЧНОТОнови [re: Katilka]  
Публикувано15.12.06 12:42

za globa razbira se
a dogowora im trqbwa da vidat to4no koga sym kupil kolata ta da me globqt powe4ko pari
i si stoq na edno mqsto i taka se rtupat o6e powe4e "nakazatelni to4ki"

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.