Тема
|
Неефективност от прилагане на Метилпреднизолон?
|
|
Автор |
s_ms (член) |
Публикувано | 30.01.11 18:36 |
|
Случвало ли Ви се е при пристъп и прилагане на Метилпреднизолон да не получавате подобрение?
Какво се прави в такъв случай? Има ли друго лекарство което се прилага в този случай, или дози по-големи от 500мг?
|
|
Тема
|
Re: Неефективност от прилагане на Метилпреднизолон?
[re: s_ms]
|
|
Автор |
gogo163 (минаващ) |
Публикувано | 01.02.11 09:32 |
|
На мен ми вливаха по 1000мг. на ден три дни, после в намаляваща прогресия с последваща опашка от хапчета. Причината беше загуба на зрението в дясното око. Вливанията започнаха на втория ден от влошаването. В момента на започване на вливанията имах 60% зрение. На четвъртия ден беше 0. Това беше 2006-та. От тогава зрението ми се възвърна до 5%, периферното субективно усещане-повече. За мен терапията беше неуспешна на първо гледане, но пък никой не може да каже без нея какво можеше да стане. От тогава съм на Копаксон и съм доста добре, като се махне неудобството, че нямам стерео виждане понеже съм с едно око
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
stefo1977 (минаващ) |
Публикувано | 02.02.11 19:04 |
|
Последните 2 пристъпа ме лекуваха с вливания по 1000мг, със Солу-медрол,което по своята същност е метилпреднизолон,но нямаше голям ефект.Откакто ме лекуват с него е така,коренна разлика със самия Метилпренизолон.Всъщност това може да се обясни и с цената му- 16-17 лв за 500мг спрямо цената на Метилпреднизолон- 80-82 лв.
|
|
Тема
|
[re: stefo1977]
|
|
Автор |
s_ms (ентусиаст) |
Публикувано | 03.02.11 16:55 |
|
да има нещо такова...и на мен ми направи впечатление....SOLU MEDROLA е доста по евтин...и според мен също с по-малка ефективност....
Лошото е че по складовете се предлага само той...SOLU MEDROL....
За ниската ефективност спрямо МС съдя и по липсата на страничните ефекти...
Няма да се учудя и това да е поредното МЕНТЕ в България....за наше огромно съжаление....
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
stefo1977 (минаващ) |
Публикувано | 03.02.11 19:09 |
|
По складовете има само Солу-медрол,защото болниците закупуват само него поради много по-ниската му цена спрямо тази на Метилпреднизолона.Поради липса на заявки и поръчки за Метилпреднизолон, "Соффарма" го е спряла от производство.
|
|
Тема
|
Метилпреднизолон?!?!?
[re: stefo1977]
|
|
Автор |
s_ms (ентусиаст) |
Публикувано | 04.02.11 03:09 |
|
Много неприятна новина...трябва да потърсим...може все пак някаде да има останали количества...
Аз лично имам две апмули по 250 мг със срок на годност 2014 г
Надявам се да има непродаден в някой склад... :) Ако намеря ще пиша...
|
|
|
А на какво се дължи драстичната разлика в цената?
А като съдържание каква е разликата?
Аз лично на много места съм срещал инфо, че и SOLU MEDROL-a може да се ползва при МС...даже и на неговата си листовка пише...
|
|
|
Виж 1-ят ми пост,там ще откриеш отговорите
|
|
|
Четах инфо относно съдържанието на двата продукта...не намерих разлика....
На какво ли се дължи различното действие ?!?!?
|
|
|
Предполагам разликата идва от качеството на самите съставки...
|
|