Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:53 13.09.24 
Здравна
   >> Множествена склероза
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: Неефективност от прилагане на Метилпреднизолон?нови [re: gogo163]  
Автор Crocozebel (новак)
Публикувано16.02.11 10:23

Здравей, Gogo 163, не знам дали написаното по-долу ще ти е от полза, но ще споделя как при мен лекуваха ретробулбарен неврит. Досега съм губила два пъти зрението си на лявото око. Първият път, когато зрението се бе стопило почти напълно ме лекуваха в офталмологична клиника. Подобрението ми започна с прилагането на инжекции Целистон в окото и Синактен депо по схема. Вторият път, когато получих пристъп, засягащ окото бе седем години по-късно. Във Военно-медицинска академия ми направиха пет вливания от 500 мг метилпреднизолон - нямаше ефект. Подобрението се получи няколко месеца по късно след като започнах лечение с целистон в окото и синактен депо, тогава ми беше предписана и Милгама N. Доволна съм от резултатите. Понякога се случва да виждам замъглено, но обикновено е свързано с главоболие и отшумява, което е и хубавото.
Съжалявам, че в милата ни родина спряха вноса на синактен депо/лекарство, което няма аналог - синтетичен адренокортикостероид/, защото той ми е помагал и при пристъпи от друго естество. Няколко пъти си го набавях от Турция и Италия.
Пожелавам на теб, на себе си и на всички останали да нямаме потребност от него.
УСМИХВАЙ СЕ

Тема Re: Неефективност от прилагане на Метилпреднизолон?нови [re: Crocozebel]  
Автор gogo163 (минаващ)
Публикувано16.02.11 17:39

Чудесно е, че ти е помогнало тва.
В предния си пост, понеже беше насочен към вливанията на кортикостероиди не съм споменал...една седмица ми инжектираха в окото някакъв кортикостероид, със сигурност се споменаваше думата "депо" но повече не си спомням какво беше. Имам много, много близък човек, шеф на очно отделение и не е като да съм бил без обгрижване. Дори още изпитва вина, че ве ми е възстановил зрението както ми обеща ..
Просто попаднах в статистическите 4 % , които не си възстановяват зрението след терапията, независимо каква.
Обективността изисква също да се спомене, че също така попадам в много малкия процент, които са без неврологични загуби в следващите 5 години и са без пристъп.
И така, като губим, нещо печелим...и обратното
Успех!

Редактирано от gogo163 на 16.02.11 17:40.

Тема Повторно...?нови [re: s_ms]  
Автор s_msМодератор (ентусиаст)
Публикувано20.02.11 10:32

А случвало Ви се е след прекратяване на лечението с метилпреднизолон и отшумяване на проблемите след няколко дни да се поевят нови...

В този случай отново ли слагате системи или не ?

Тема Re: Повторно...?нови [re: s_ms]  
Автор Crocozebel (новак)
Публикувано23.02.11 12:00

Лекуващият ме невролог е преценявал, но като се замисля повторно венозни вливания/пулсове/ не е имало. Отдавна се каня да направя едно запитване за липсата на Синактен депо, който е продукт на NOVARTIS, в аптечната мрежа. Вие може би не познавате действието му, но аз съм го ползвала за първи път през 1989 год. и след това още няколко пъти той ми е помагал да се измъкна от тресавището на МС. Убедена съм, че той основно ми помогна да възстановя зрението си, както ми помогна да преодолея сетивни проблеми на лявата половина на тялото и влачене на левия крак/не съм ползвала никакви други кортикостероиди тогава/. Много пъти съм прибягвала към него - за последно беше пролета на 2007 год. - тогава ми го доставиха от Турция по 7 лв. 1 мл., а курсът е максимум 10 дози мускулно по схема, назначена от невролог. Няма да скрия, че още при първи симптоми съм прилагала и солу медрол мускулно пак по схема, назначена от невролог/не исках да се влоша, докато чакам Синактена/ - помогна ми. Но по думите на лекуващия ме лекар "Синактена няма аналог"

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.