|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Нема такъв дебил като главния прокурор!!!
|
|
Автор |
Пaлaч® (napalmoff ) |
Публикувано | 21.01.10 15:31 |
|
Шофьорите, заловени да карат с над 1.2 промила алкохол в кръвта или при повторно прегрешение с над 0.5 промила, да не бъдат изправяни пред съда, а само да бъдат глобявани. Това е една от промените на Наказателния кодекс (НК), които вчера бяха предложени от главния прокурор Борис Велчев на премиера Бойко Борисов. Целта е държавното обвинение да бъде разтоварено от огромния обем работа, който му пречи да се концентрира върху приоритетните дела срещу организираната престъпност.
"27% от всички обвинителни актове за по-миналата година са били за шофиране в пияно състояние, с ефективно наказание лишаване от свобода са наказани 0.06% от извършителите", посочи Велчев.
Главният прокурор предлага също да бъдат декриминализирани и текстовете срещу притежанието на незаконни акцизни стоки и нелегалната сеч.
Подупечните прокурори на г-н Велчев не могат да си свършат работата, и затова трябва да ни избиват по улиците
| |
Тема
|
Re: Нема такъв дебил като главния прокурор!!!
[re: Пaлaч®]
|
|
Автор |
portal (старо куче) |
Публикувано | 21.01.10 15:55 |
|
Може мутро приятелчетата са се оплакли, че много ги дерат за 3-4 уискита че обърнали....
Най-добре да отпдне всичко и съдената власт само да си харчи заплати и премии, и да имат 45 и 46та заплата....
Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
Публикувано | 21.01.10 16:03 |
|
Не е дебил той... много добре си знае защо го предлага. И с колко му е надебеляла гушката от това предложение.
Има разлика между карал с 0.6 (което са 2 бири) и убил човек - втория ще отиде на съд независимо дали е криминализирано пиенето или не.
В крайна сметка след като почти всички дела завършват с глоби и условни присъди, по-добре глобата да си влезе като мярка без съд. Достатъчно голяма глоба ще има същия ефект.
Виж за незаконната сеч не ме кефи, че останахме без гори за да могат циганите да се топлят на зиме след като са продали ваучерите за отопление, както и на ДПС активистите да имат пачка за следващите избори. Ама и там положението е подобно - ако се налага яка глоба и да има поне 50% успеваемост в залавянето набързо ще намалеят хората които секат незаконно горите.
----------------------------------------
Здрав дух, в здрава бутилка!
| |
|
В отговор на:
Има разлика между карал с 0.6 (което са 2 бири) и убил човек - втория ще отиде на съд независимо дали е криминализирано пиенето или не.
Не съм съгласен, но не ми се дискутира надълго. Двете бири повярвай ми забавят много реакциите при някои хора. Визирам мен. И една бира да изпия ставам муден,разсеян...спи ми се.
Щом пиеш и се качваш в колата ти съзнателно предприемаш действие за евентуално осакатяване или убйство на даден човек.
И толеранса в промилите е заради отклоненията които могат да дадат дрегерите под влияние на други фактори. Не за да пиеш една бира и от жегата да ти се приспи и да убиеш някого
Редактирано от Пaлaч® на 22.01.10 15:07.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 22.01.10 16:44 |
|
По принцип, съм напълно съгласен с теб.
Ама един приятел раздухваше за експеримент в Чехия.
Оказало се че в 10% от ПТПтата участват хора употребили алкохол. И направили още една засечка - проверка на 1000 шофьора. Оказало се че 40% били след употреба на алкохол. Тоест излиза че употребилите алкохол правели 4 пъти по малко ПТПта...
Обяснението е ясно - с по бавни реакции, със стеснено зрение, ама и много по внимателни, защото си знаят....
Пак по раздувки - твърдеше някой че на времето във Франция шофирането след употреба на алкохол не било забранено. Ама ако си участник в ПТП и си употребил алкохол - жална ти майка. Без значение кой крив кой прав.
Та - ако махнат подсъдността при употреба на алкохол (и тя е за над 1.2 което е доста сериозно) поне да се води утежняващо вината обстоятелство при ПТП.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cwetkowa (непознат
) |
Публикувано | 23.01.10 12:05 |
|
Аз мисля също,че не трябва да бъдат изправяни на съд,а трябва автоматически да им бъде отнемана книжката за достатъчно дълъг период от време,освен глобата.Още на първото залавяне.
| |
Тема
|
[re: Cwetkowa]
|
|
Автор |
Daniella_81 (сладур) |
Публикувано | 23.01.10 20:29 |
|
Аз като стриктна жена шофьор мога да кажа:
1. Да взимат книжките на пияните шофьори за 3 год. (ако в този период ги хванат да карат - затвор)
2. Ако пиян шофьор убие човек от 5 до 15 години
3. Каранет пил е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
| |
|
Много може да се спори тук. Аз когато ми се пият две бири и искам след това да се прибера с колата, обикновено разстоянието е такова дето такситата не искат да ме вземат.
Разбира се да тръгнеш на дълъг път пил си е самоубийство - ясно, че вероятността да заспиш е голяма.
----------------------------------------
Здрав дух, в здрава бутилка!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bormanbg (;)) |
Публикувано | 25.01.10 14:11 |
|
Ти това което си го извадил като предложения...ШЕГУВАШ ЛИ СЕ????????
Ако е истина, то главния прокурор със сигурност го предлага, след като е било разисквано на по-ниско ниво и така...НО някой за да върши по-малко работа (той или структурата му), май се опитва да "набута" м/у шамарите други хора...или целта е друга в това предложение...няма да се стигне до решение, но да...пак да се "набута" някой... :) Незнам.
http://www.clicksia.com/index.php?ref=bormanbg
http://www.clicksia.com/index.php?ref=bormanbg
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|