Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:27 13.11.25 
Професионални
   >> Полиция
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Оправдаха полицая, защитил националния флагнови  
Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано24.11.08 14:22

Все пак има и правилни решения на съда.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Re: Оправдаха полицая, защитил националния флагнови [re: BlackWolf]  
Автор MindStealer (smooth criminal)
Публикувано24.11.08 20:41

Всичко е възможно, само желание да има!

АвторMилициoнepa (Нерегистриран)
Публикувано25.11.08 17:03

Има но многооооооооооо рядко

АвторXa! (Нерегистриран)
Публикувано25.11.08 19:42

Оправдал го, а? Отново съдът взима странно решение заради обществен натиск. Оправдава "добрия", както друг път осъжда под същия натиск "лошите". "Лошите" често са си баш лоши, ама като няма достатъчно доказателства, не може да бъдат осъждани. Затова често тукашните присъди отиват по дяволите в по-читави съдилища като международното в Страсбург.
Това, че онези престъпници са правили опити да поругаят знамето, не оправдава престъпника в униформа. Тяхното дело е нещо отделно. То по никакъв начин не оправдава стореното от поредния самозабравил се полицай - шамари, удари. Както трябва да има присъда за престъплението на онези престъпници, така трябва да има присъда и за престъплението на човека с униформата. Той е типично, както казват американците, power-hungry bully cop.

Онзи ден точно на суперзадръстеното в онзи момент кръстовище пред парламента гледам поредния самозабравил се простак в униформа (катаджия) - крещи на някакъв човек, щото направил не знам си какво си не по вкуса му. Чакай бе, байче! Какъв си ти, че да крещиш на когото и да било? Та то баща ми няма право да ми крещи, та ти ли бе, нищожество малограмотно? Ако някой е направил нещо не според закона, спри го и му напиши фиш или акт. Което си длъжен да направиш! Това е предвиденото в закона. Не крещене. Освен това актът остава по-дълго в съзнанието и обикновено действа смиряващо, за разлика от крещенето.
Жалки комплексирани полицаи, които само могат да кряскат и да бият - жалка безполезна полиция.

Тема Пълни глупостинови [re: Xa!]  
Автор Buhl (H.)
Публикувано26.11.08 00:44

Както трябва да има присъда за престъплението на онези престъпници, така трябва да има присъда и за престъплението на човека с униформата. Той е типично, както казват американците, power-hungry bully cop.

Не се пеняви ненужно, "българино"!

ПП
Утре ония ще обърнат патрулка и ще кажат, че просто са се облегнали и тя сама така... И никой няма да ги пипне, защото Ха! ще го обяви за престъпник.

Следите, оставени по улицата, са по-дълбоки от следите, оставени в интернет.

Тема Re: Пълни глупостинови [re: Buhl]  
АвторXa! (Нерегистриран)
Публикувано26.11.08 10:46

Ако няма необходимите доказателства, разбира се, че никой няма да (разбирай "не би трябвало да") ги пипне. Не ми казвай, че мислиш иначе! Би било ужасно.
Да не разбираш логика зад израза "невинен до ДОКАЗВАНЕ на противното" е ужасното...
А и, честно казано, за мен е безумие да се има доверие на думите на полицай, когато няма и други доказателства. Защо ли? Очевидно - защото всички знаем нивото на морала у мнозина полицаи. Заради тях страдат и читавите, да. Но няма как да е иначе.
Не го приемай лично, ако си полицай - това е положението при повечето българи. А полицаите все пак биват подбирани сред българите. Трудно, ако не и невъзможно е да намериш скъпоценни камъни сред огромна маса боклук.

А на господина от първата публикация по темата ще припомня - макар че може би иска да пренебрегне този факт - че си прави изводи, без да е действително запознат с известните доказателства по случая. Точно както направих и аз самият всъщност. И аз го обявих за виновен така, както той го обяви за несправедливо обвинен - без конкретна информация за това, което са чули съдиите в залата при двата процеса. Просто исках да покажа и една друга гледна точка по случая, без да я "замърсявам" с условности...

Тема Re: Пълни глупостинови [re: Xa!]  
Публикувано26.11.08 13:04

ХА ти си бил голям драскач БЕ. Но едно не ти е ясно, че 98% от кражбите се извършват от цигани. „Първо написах роми”. 99% от времето като полицай се занимавам с цигани. Често се случва да сме свидетели на престъпления от цигани но съдът не вярва на полицаи. Е нека си продължава така. Страдаме всички Ние. И престани да плюеш полицаите защото не си в кухнята и просто не знаеш за какво става въпрос. А аз ако бях хванал мангала на пилона да се държи за знамето сигурно щяха да осъдят за тежка телесна повреда, а и щях да си призная.

Тема Re: Пълни глупостинови [re: Mилициoнepa]  
АвторXa. (Нерегистриран)
Публикувано26.11.08 14:43

Нормално да не вярва. Заради изречения като последното ти например.
И заради съвсем не "драскачески" или измислени случаи на просташко полицейско насилие от рода удряне на шамари ("за да си признаят") на заподозрени. Никому не пожелавам самозабравил се Милиционер с чувство за безнаказаност да реши, че е виновен за нещо, когато всъщност не е. Защото ще бъде болезнено...
Крайно време е някой да се постарае наистина да набие в Милиционерските нискокултурни тикви, че ако едно престъпление не може да бъде доказано БЕЗ никаква намеса (помощ) от страна на заподозрян, престъпление не съществува. От този принцип логически съвсем естествено следват разни неща, като например това, че полицаят няма работа да 'кара' заподозрения да му помага, което пък също така естествено изключва упражняването на насилие.
Да ме извиняват културните полицейски тикви. Но все пак говоря за мнозинството, не за всички.

Тема Re: Пълни глупостинови [re: Xa.]  
Публикувано26.11.08 16:01

Помолих те да спреш да драскаш! Ти не знаеш нищо, нито как се прави разследване нито пък да ме наричаш тиква. Навярно нито си ми на парите нито на интелекта. Това, че съм полицай съм го избрал сам и се гордея, че съм такъв. Отгоре на това работя с удоволствие. И един урок. Когато някой си признае и разкаже всичко от тук нататък започваш да събираш доказателства. Тиква такава!!!

Тема Re: Пълни глупостинови [re: Mилициoнepa]  
АвторXa! (Нерегистриран)
Публикувано26.11.08 16:54

Това за тиквата нещо не си го разбрал... Говорех принципно за тиквите. Не съм наричал конкретно този или онзи така. Но всъщност няма значение.

"Когато някой си признае и разкаже всичко от тук нататък започваш да събираш доказателства"
Само показваш, че не си схванал от това, което ти казах...
Един човек може да си говори каквото си иска. Може да е психичноболен например. Трябва да има следи за престъплението. Не може да тръгваш от човека.
Тук си говориш съвсем принципно, но докато аз пиша, не може да ми излезе от главата случая от преди доста време с престъпника в униформа, който беше ударил шамар на някакво момче, което срещнал по улицата и заподозрял в авторство на извършено наблизо престъпление. За да го накара да "си каже". В последствие извършителят излязъл друг. Не мога да си спомня града, но тъй като помня, че го четох във вестник "Струма", трябва да е било някъде в Югозапада. Ей за това нещо ти говоря...
И да "си каже" след шамар или бой, каква полза в съда? Никаква. Сега разбра ли какво ти казвах в по-горе публикуваното ми мнение?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.